Tarkenna hakuasi

12056 Sivuaine: Kirjallisuus

Kirjallisuus (30/30/60 op)

..ei vain kirjojen kansien välissä

Kirjallisuus on ajatuksen ja kielen taidetta, joka reagoi ympäristöönsä ja esiintyy siellä, missä sitä tarvitaan: romaaneissa, matkakertomuksissa, rocklyriikassa, peleissä tai blogeissa. Kirjallisuus pohtii ja säilyttää kulttuuriperintöä, mutta se myös murtaa itsestäänselvinä pidettyjä rakenteita.

Kirjallisuuden opinnoissa saat yleiskuvan kotimaisen ja yleisen kirjallisuuden eri muodoista sekä niiden historiasta ja nykytilasta. Tutustut kirjallisuuden merkkiteoksiin, kirjallisuudentutkimuksen lähtökohtiin ja suuntauksiin, kirjallisuustieteen erikoisalueisiin sekä yleiseen taide- ja kulttuuriteoriaan. Voit myös perehtyä kirjallisuuden lähialueisiin kuten elokuvaan, sarjakuvaan ja teatteriin.

Yleisen kirjallisuustieteellisen tiedon ja kirjallisuuden tuntemuksen lisäksi opetuksessa ja tutkimuksessa painotetaan kirjallisuussosiologista ja kulttuurintutkimuksellista näkökulmaa kirjallisuuteen, minkä lisäksi kirjallisia tekstejä käsitellään erityisesti kertomusteoreettisin käsittein. Opiskelijamme ovat tehneet opinnäytetöitä myös elokuvan, teatterin, kirjallisuudenopetuksen sekä iskelmä- ja rock-lyriikan alueilta. Erikoistu siis kiinnostuksesi mukaan.

Opiskeluoikeus

Vapaa sivuaineoikeus

Lisätietoa

Lue lisää kirjallisuudesta WebOodissa.

Vastuuyksikkö: Humanistinen osasto, Joensuun kampus