Tarkenna hakuasi

27825 Tutkijan digitaaliset työvälineet

M365

UEFissa on käytössä Microsoft Office 365:een pohjautuva UEFille räätälöity digitaalinen työympäristö, Heimo. Se sisältää erilaisia työkaluja ja sovelluksia, esim. Teamsin, Yammerin ja henkilökohtaisen OneDrive tallennustilan. Office365-ympäristön käyttö edellyttää kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönottoa. Office 365 ProPlus -paketin voit myös asentaa omassa käytössäsi olevalle laitteelle.

Lisätietoa M365-työkaluista löydät Heimosta (vaatii UEF-kirjautumisen).

Muut ohjelmistot ja lisenssit

Itä-Suomen yliopiston työasemien perusohjelmistot on vakioitu. Nämä ohjelmistot tulevat esiasennettuina automaattisesti työasemien toimituksen yhteydessä.  Esiasennettujen ohjelmistojen lisäksi UEF:llä on tarjolla käyttäjien tarpeisiin erilaisia täydentäviä ohjelmistoja.  Täydentäviä ohjelmistoja saa käyttöön esimerkiksi ohjelmistojen asennusportaalista (Software Center). Useammille työasemille tarvittavien ohjelmistojen asennus ja toimitus voidaan toteuttaa myös UEF Digipalveluiden toimesta. Itä-Suomen yliopiston sopimusten puitteissa on joitakin ohjelmistoja mahdollista asentaa myös kotikoneille.

Lue lisää ohjelmistoista ja lisensseistä Heimosta (vaatii UEF-kirjautumisen).

Sähköposti

Uef-sähköpostia on käytettävä sähköisessä asioinnissa ja sitä suositellaan tietoturvallisuussyistä käytettävän myös kaikessa asioinnissa yliopiston kanssa. Lue lisää sähköpostisäännöistä Heimossa (vaatii UEF-kirjautumisen).

Sähköpostipalvelun järjestelmänä toimii Microsoft Office365-palvelu ja sähköpostilaatikon tallennustila on 50Gt. Sähköpostilaatikko syntyy automaattisesti työsuhteen tai opinto-oikeuden alkaessa. Työsuhteessa yliopistoon olevien sähköpostiosoitteen on muotoa etunimi.sukunimi@uef.fi, ja muiden jatko-opinto-oikeuden saaneiden muotoa tunnus@student.uef.fi.

Lue lisää Heimosta:

Tutkimuksen IT-palvelut

Digipalvelut tarjoaa IT-palveluita tutkimuksen tueksi yhdessä yliopiston kirjaston​ ja CSC Tieteen tietotekniikan keskuksen kanssa. Tutkimuksen palvelut sisältävät tutkimusdatan tutkimuksen aikaisen hallinnan, avaamisen ja pitkäaikaissaatavuuden palveluita, levytilan ja  tieteellisen laskennan palveluita sekä koulutus- ja tukipalveluita.

Lue lisää tutkimuksen IT-palveluista Heimosta (vaatii UEF-kirjautumisen)

Opiskeluun liittyvät työkalut

Moodle

Tohtorikoulun yleisten valmiustaitojen opinnoissa käytetään verkko-oppimisympäristönä eLearn Moodlea ja FinDocNet-Moodlea. Kurssin vastuuopettaja neuvoo, mistä kurssi löytyy ja mikä on kurssille tarvittava avain. Ohjeita Moodlen käyttöön löydät Kamusta.

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, jolla voit mm. ilmoittautua kursseille, tehdä tilavarauksia, selata omia opintosuorituksia, lainata kirjoja (lisätietoa kirjaston sivuilla) ja tarkistaa kampusravintoloiden ruokalistat sekä julkisen liikenteen aikataulut.