​​​​Opiskelijakortti ja opiskelijaedut

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu opiskelijakorttiin ja sen myötä useisiin etuihin ja palveluihin. Opiskelijoiden edunvalvonnasta vastaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta eli ISYY.

Opiskelijakortin tilaus

Ennen opiskelijakortin tilaamista sinun täytyy ilmoittautua yliopistoon ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Opiskelijakortti kannattaa tilata elokuussa, kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi yliopiston verkkopalveluihin (UEF-tunnus). Tilauksen yhteydessä voidaan kysyä tietoja (esim. opiskelijanumero), jotka voit tarkistaa opiskelijarekisteristä eli WebOodista (oman nimen alta avautuvasta valikosta kohdasta ’Omat perustiedot’). WebOodiin pääsee kirjautumaan UEF-tunnuksilla.

Opiskelijakortti tilataan frank.fi-verkkosivuilta. Voit tilata joko muovisen opiskelijakortin tai digitaalisen opiskelijakortin. Yksityiskohtaisemmat ohjeet opiskelijakortin tilaamisesta löytyvät ISYYn sivulta.

Opiskelijaedut

Olet oikeutettu opiskelijaetuihin lukukauden alusta eli 1.8. alkaen (keväällä aloittavat 1.1. alkaen).

Ruokailu

Opiskelijakortilla saat opiskelijahintaisen lounaan niistä yliopiston opiskelijaruokaloista, jotka ovat Kelan ateriatuen piirissä. Tarkemmat tiedot kampusalueiden ravintoloista ja hinnoista löydät täältä.

Jos et ehdi saada opiskelijakorttia ennen opintojesi alkua, voit saada opiskelijahintaisen lounaan joko opiskelutodistuksella tai WebOodista tulostetulla perustietosivulla + kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Opiskelutodistuksen voit pyytää opintopalveluista (mieluiten sähköpostitse opiskelu(at)uef.fi). Perustietosivun voit tulostaa WebOodista oman nimen alta avautuvasta valikosta kohdasta ’Omat perustiedot’ -> Tulosta selaimesta kyseinen sivu (ks. malli). Opiskelijatodistus/WebOodin perustietosivu kelpaa opiskelijaruokaloihin lokakuun loppuun saakka, sen jälkeen edun saa vain opiskelijakortilla.

Matkustaminen

Opiskelijakortillasi saat matka-alennukset junalipuista sekä kaukoliikenteen busseista.

Muovisen opiskelijakortin tilaus saattaa kestää joitakin viikkoja. Jos sinulle tulee tarvetta matkustaa junalla tai Matkahuollon busseilla ennen kuin olet saanut varsinaisen opiskelijakorttisi, eikä sinulla ole käytössäsi digitaalista opiskelijakorttia, joudut hankkimaan sekä VR:ltä että Matkahuollosta tilapäiset alennustodistukset tai -kortit. Katso ohjeet VR:n sivulta sekä Matkahuollon sivulta.

HUOM! Matkahuolto ei enää tarjoa yhtenäistä opiskelija-alennusta matkustamiseen vaan opiskelija-alennukset saattavat vaihdella liikenteenharjoittajan oman hinnaston mukaan. Muista siis vielä tarkistaa opiskelijan alennettu hinta liikenteenharjoittajan omilta sivuilta.

Paikallisbussiliikenteen eduista voit katsoa tarkemmin kampuskaupungeittain: Joensuu ja Kuopio.

Terveydenhuolto

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet myös oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyspalveluihin edullisella opiskelijahinnalla. YHTSn palveluja voi käyttää kaikki ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneet perustutkintoa eli kandidaatti- tai maisteriopintoja suorittavat opiskelijat. Tutustu palveluihin tarkemmin YTHSn sivuilla.

Muut alennukset

Opiskelijakortilla saat alennusta myös kampuskaupunkien eri liikkeissä. Opiskelija-alennuksesta ei välttämättä ole tiedotettu erikseen vaan sitä kannattaa kysellä ostosten yhteydessä. Löydät myös laajan valikoiman erilaisia opiskelija-alennuksia osoitteesta student.frank.fi.