​Stenttijärjestelmä: Opiskelijan​ ohjeet

Stenttijärjestelmään pääset täältä: https://stentti.uef.fi

Järjestelmästä löytyvät ainoastaan sellaiset tentit, jotka sinne on viety. Huomaa, että stentistä luovutaan 30.9.2018 ja tentti voi olla siirretty Examiin.

Stentti-palvelun etusivulta näet järjestelmään viedyt tentit (kohta Mitä voi tenttiä?). Tenttijärjestelmä näyttää käytettävissä olevat ajat.

Ilmoittautuminen stenttijärjestelmän tenttiin ja tenttitilan​​​​ varaaminen

Kuvalliset ohjeet pdf-muodossa

Kirjaudu palveluun osoitteen https://stentti.uef.fi kautta Itä-Suomen yliopiston tunnuksillasi.

”Tee uusi varaus” -kohdasta pääset varaamaan itsellesi sopivan tenttitilan ja -ajan. Seuraa järjestelmän ohjeita tarkasti. Huom! Jos ilmoittaudut kielikeskuksen tenttiin, muistathan ilmoittautua myös WebOodissa.

Varaa tenttiaika kuitenkin vähintään vuorokautta aikaisemmin.

Huomaathan, että sähköisessä tenttitilassa on kerrallaan avoinna useiden eri kurssien tenttejä. Mitä aikaisemmin varaat oman aikasi, sitä varmemmin saat haluamasi tenttiajan.

Järjestelmästä löytyvät tentit ovat tentittävissä molemmilla kampuksilla; Joensuu ja Kuopio.

Tenttijärjestelmä arpoo työaseman vapaana olevista tenttitilan työasemista. Ota ylös järjestelmän arpoma työaseman numero, sillä vain se kone on käytössäsi tenttiä suorittaessasi. Saat sähköpostiisi varmistuksen varauksestasi.

Kirjautumalla järjestelmään uudelleen pääset tarkastelemaan voimassaolevia varauksiasi ja tarvittaessa perumaan niitä.

Mikäli et pääsekään tenttiin varaamanasi aikana, käy perumassa varauksesi osoitteessa: https://stentti.uef.fi. Peru varauksesi mahdollisimman ajoissa, jotta kyseinen tenttiaika vapautuu muille opiskelijoille.

Tenttit​ilat

Joensuun kampus:

 • Carelia 2. krs, sali 2A (yhteiskuntatieteet).

Kuopion kampus:

 • Mediteknia 1029, I krs. HUOM! Vesivahingon korjaustöiden takia Kuopion sähköisessä tenttitilassa Mediteknialla voi päivisin olla remonttimelua. Tarvittaessa siirrä stenttiäsi myöhemmälle ajankohdalle tai jos uskot pystyväsi tenttimään melusta huolimatta, voit pyytää korvatulppia tiskiltä samalla kun ilmoittaudut. Vesivahinko ei siis ylety tenttitilaan, vaan samalle käytävälle. Mikäli tenttisi on Examissa, voit vaihtaa sen Canthian tenttitilaan. Illalla remonttimelusta ei ole haittaa.

Tenttiin tulo

Joensuun kampus

Käy ilmoittautumassa ja todistamassa henkilöllisyytesi ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskillä Carelian 1. kerroksessa. Tietotekniikkaneuvoja ohjaa sinut tenttitilaan. Mikäli tenttisi alkaa jo klo 8:00, tule kirjaston pääovelle klo 7:50. Tietotekniikkaneuvoja tulee avaamaan kirjaston oven.

Kuopion kampus

Käy ilmoittautumassa ja todistamassa henkilöllisyytesi ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskillä Canthian 2. kerroksessa. Tietotekniikkaneuvoja ohjaa sinut tenttitilaan.

 

Tenttimin​​en

Ota mukaan tenttitilaan

 • opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus

Tenttitilaan saat ottaa mukaan

 • vesipullon ilman etikettiä
 • Opparin tiskiltä saatavan kirjoitustaulun ja kynän (palautus tenttitilassa olevaan postilaatikkoon)

Tenttitilaan et saa viedä

 • reppua/laukkua
 • päällysvaatteita
 • puhelinta
 • rannekelloa tai muita puettavia älylaitteita
 • muistiinpanovälineitä

 

Voit jättää ylimääräiset tavarasi tenttitilojen ulkopuolella oleviin lukittaviin lokeroihin. 

Tenttijärjestelmään kirjaudutaan UEF tunnuksilla.

Tenttitilasta ei voi poistua kesken tentin, vaan tentti pitää olla suoritettuna loppuun. Mikäli tentin suorittaminen keskeytyy jostakin pakottavasta syystä, täytä sähköisen tentin keskeytymisilmoitus osoitteessa https://elomake.uef.fi/lomakkeet/1836/lomake.html

Voit suorittaa tentin vain sillä työasemalla, jonka numero sinulle on lähetetty tenttiin ilmoittautumisen yhteydessä. Kirjaudu oikealle työasemalle ja aloita tentti. Kirjautuminen tenttikoneelle ei onnistu etuajassa, vaan vasta kun tentin on määrä alkaa.

Tenttijärjestelmä arpoo jokaiselle omat tenttikysymykset opettajan tekemästä kysymysjoukosta. Tenttijärjestelmä tallentaa vastauksesi automaattisesti minuutin välein. Tenttisivun alareunassa on painike, jolla lähetät vastauksesi arvioitavaksi. Tämän jälkeen et voi enää muuttaa vastaustasi.

Tentin alareunassa on myös painike ”Luovu tentistä”. Mikäli luovut tentistä, on sinun pyydettävä lupa uusintaan ko. tentin opettajalta ennenkuin voit varata uuden tenttiajan.

Tenttitilassa on tallentava videovalvonta.

Tentin keskeytyminen​

Mikäli kesken tentin ilmenee ongelmia (esim. tekninen vika, palohälytys), keskeytä tentti, poistu tenttitilasta ja ota yhteyttä Opparin palvelutiskille, Savonlinnassa hallintopalvelukeskukseen.

Tentin jälkeen

Tenttijärjestelmä lähettää ilmoituksen valmistuneista tenteistä vastaanottavan opettajan sähköpostiin.

Opettajan annettua palautetta tentistä tenttijärjestelmä lähettää arvioinnin palautteineen opiskelijan sähköpostiin. Tenttitulokset rekisteröidään normaaliin tapaan opintosuoritusrekisteriin. Tämän jälkeen opiskelija voi tarvittaessa ilmoittautua uusintatenttiin.

Sähköisessä tenttijärjestelmässä suoritettujen tenttien tulosten julkistamisen määräajat

 • Ennen kuukauden 15. päivää tehtyjen tenttisuoritusten tulosten julkistamisen määräaika lasketaan saman kuukauden 15. päivästä lukien ja
 • 15. päivä ja sen jälkeen tehtyjen tenttisuoritusten tulosten julkistamisen määräaika lasketaan seuraavan kuukauden 1. päivästä lukien.

(Sähköisen tentin menettelytapaohje)

Aiheeseen liittyvät tiedostot