Exam: opiskelijan ohjeet

Opiskelijan tenttiprosessi Examissa:

HUOM! Ohjelinkit vievät valtakunnallisiin ohjeisiin, joissa ei ole UEF Exam-osoitetta

 1. Tarkista Examista/opettajalta, että tentti on suoritettavissa EXAMin kautta opintojakson vastuuopettajalta tai opintojakson opiskeluohjeista. 
 2. Suunnittele tenttisi suoritusajankohta.
 3. Tutustu UEF:n sähköisen tentin käyttösääntöihin ja varaudu toimimaan sen mukaisesti.
 4. Valitse suoritettava tentti, varaa tenttiaika ja tenttitila  UEFin EXAM-tenttipalvelusta. Jos et pääsekään tenttiin, muista perua varaus.
 5. Mene tenttitilaan varaamanasi aikana. Huomioi tilakohtaiset ohjeet, jotka näet Examissa.
  Voit suorittaa tentin vain sillä työasemalla, jonka numero sinulle on lähetetty tenttiin ilmoittautumisen yhteydessä. Kirjaudu oikealle työasemalle ja aloita tentti. Kirjautuminen tenttikoneelle ei onnistu etuajassa, vaan vasta kun tentin on määrä alkaa. Tyypillisistä ongelmatilanteista on ohjeet tenttikoneen vieressä.
  Muista, että tenttitilassa on kameravalvonta.
  Tenttitilaan ei saa viedä omia tavaroita, vaan ne on jätettävä tilan ulkopuolella olevaan lukolliseen kaappiin.
  Tenttitilasta ei voi poistua kesken tentin, vaan tentti pitää olla suoritettuna loppuun. Mikäli tentin suorittaminen keskeytyy jostakin pakottavasta syystä, täytä sähköisen tentin keskeytymisilmoitus koska silloin voidaan vapauttaa tenttisuoritus ja voit varata uuden tenttiajan.
 6. Vastaa tenttikysymyksiin ja palauta kaikki liitteet. Liitteitä ei voi jälkeenpäin liittää tenttisuoritukseen.
  Kun olet palauttanut tentin, järjestelmä lähettää siitä ilmoituksen opettajalle.
 7. Kun opettaja on arvioinut tenttisi, saatat saada sähköpostiviestinä palautetta suorituksestasi ja alustavan arvosanan sähköpostiisi. Virallinen arvosana kirjautuu korkeakoulun käyttämään opintojärjestelmään.

Sähköisessä tenttijärjestelmässä suoritettujen tenttien tulosten julkistamisen määräajat

Tutkintosäännön mukaan opintosuorituksen tulos on julkaistava viimeistään kolmen (3) viikon kuluttua suorituksesta. Sähköisessä tentissä määräaika lasketaan seuraavasti:

 • Ennen kuukauden 15. päivää tehtyjen tenttisuoritusten tulosten julkistamisen määräaika lasketaan saman kuukauden 15. päivästä lukien ja
 • 15. päivä ja sen jälkeen tehtyjen tenttisuoritusten tulosten julkistamisen määräaika lasketaan seuraavan kuukauden 1. päivästä lukien.

(Sähköisen tentin menettelytapaohje)

UEF:n Exam-palvelu