Office 365

Microsoftin ​​​Office 365 -ympäristö täydentyy jatkuvasti uusilla sovelluksilla ja työkaluilla. Löydät listan työkaluista vohvelivalikosta Kaikki sovellukset (All Apps)​ -linkin takaa.

UEFissa tietotekniikkapalvelut ja oppari tarjoavat tukea seuraavien perustyökalujen käyttöön, mutta itsenäisesti voi toki käyttää valikoimasta kaikkea, minkä hyödylliseksi katsoo.

Yammer

UEFin Yammer on yksityinen sosiaalinen verkko, jonka kautta voit olla yhteydessä muihin uefilaisiin, jakaa tietoja ryhmien välillä ja organisoida projekteja. Yammer-ryhmiä käytetään opintoyhteisöissä ja myös opintojaksoilla. Opiskelijoille ajankohtaisviestinnän kannalta tärkeää seurata myös seuraavia ryhmiä:

Yammer-keskustelut ovat suojattuja ja näkyvät vain uefilaisille, mutta organisaation ulkopuolisia henkilöitä on mahdollista liittää esim. projektikohtaisiin Yammer-ryhmiin.

Lue lisää vinkkejä Yammerin käyttöön:

Delve

Delve on hakukeskus, joka löytää mm. uefilaisten yhteystiedot, sekä dokumentit, joihin sinulla on oikeus, kuten esimerkiksi omat dokumenttisi OneDrivessa, sinulle jaetut dokumentit, Heimon uutiskeskuksen uutisiin liittyvät julkiset dokumentit, dokumentit niistä SharePoint -ryhmistä, joihin kuulut, sekä Heimon Palveluihin liittyvät dokumentit.  Lue lisää Delvestä​.

OneDrive

Oma, henkilökohtainen tallennustila (5​ TB). Voit jakaa tiedostoja muille UEF:n henkilöille yhdessä työstettäväksi tai vain lukuoikeuksin. Voit jakaa dokumentteja myös organisaation ulkopuolisille henkilöille.

SharePoint

SharePointista löydät työtilat, joihin kuulut ja näet myös kaikille avoimet työtilat. Voit myös itse luoda työryhmälle työtilan, kun tarvitsette paikan sisällön, tietojen ja uutisten järjestämiseen ja yhteiskäyttöön.

OneNote

OneNote on digitaalinen muistikirja, jonka avulla voit tehdä muistiinpanojasi.

Office-työkalut

​O365 -ympäristöstä löydät myös tutut office-työkalut (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), joiden ansiosta mm. dokumenttien muokkaus onnistuu nopeasti selaimella eikä sinulla tarvitse olla Office-ohjelmistoa asennettuna. Näin tiedostot tallentuvat automaattisesti ja voit käyttää, muokata ja jakaa uusinta versiota myös tien päällä.

Läsnäolevana opiskelijana voit asentaa Office-ohjelmiston viiteen päätelaitteeseen.

  1. Kirjaudu Office 365-palveluun yliopiston tunnuksilla.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Office 365.
  3. Oikeassa yläkulmassa on palkki Asenna Office-sovellukset. Jatka ohjeiden mukaisesti.

Office -palveluiden mobiilikäyttö

>> Lisätietoa Microsoftin sivuilta