Palvelujen yhteystiedot

Opintopalvelut ja Oppari

Ota yhteyttä opintopalveluihin, kun sinulla on kysyttävää:

  • Yliopistoon ilmoittautumisesta tai opinto-oikeuksiin ja opiskelijarekisteritietoihin tehtävistä muutoksista, tarvitset opintosuoritusotteen tai opiskelijatodistuksen: opiskelu(at)uef.fi tai 029 445 8900. Tästä numerosta saat myös opiskelua koskevaa yleisneuvontaa. Ks. Opintohallinnon palvelujen yhteystiedot. Opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen voit tilata myös asiointipalvelun kautta.
  • Opiskelijavaihdosta ja kansainvälistymisestä: international(at)uef.fi. Ks. Kansainvälisten liikkuvuuspalvelujen yhteystiedot.
  • Opintotuesta: opintotuki(at)uef.fi tai www.kela.fi/asiointi. Ks. Opintotukipalvelujen yhteystiedot.
  • Tietoteknistä apua (mm. Moodle, sähköinen tentti), tulostukseen ja skannaukseen liittyvät asiat: servicedesk(at)uef.fi tai asiointipalvelun kautta. Ks. eOppimisen tukipalvelujen yhteystiedot.
  • Apua opiskelun ongelmatilanteisiin: opintopsykologi(at)uef.fi. Ks. Opintopsykologin yhteystiedot.
  • Opiskelutaitoihin liittyvistä koulutuksista sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelukäytöstä. Ks. Koulutuspalvelujen yhteystiedot.
  • Urasuunnittelusta, uraohjauksesta tai työnhausta: urapalvelut(at)uef.fi. Ks. Ura- ja ohjauspalvelujen yhteystiedot.
  • Opiskelijavalinnasta, yliopistoon hakemisesta: hakijapalvelut(at)uef.fi. Ks. Hakijapalvelujen yhteystiedot.

Tarkemmat palvelukuvaukset sekä yhteystiedot palveluittain ja henkilöittäin löydät opintopalvelujen sivuilta.

Tietotekniikkapalvelut

Yliopiston IT-palveluista vastaa Tietotekniikkapalvelut. Yleisimmät opiskelijoiden tarvitsemat IT-palvelut ovat UEF-käyttäjätunnukseen ja salasanan vaihtoon liittyvät kysymykset ja ongelmat. Palvelupyynnöt voi lähettää asiointipalvelun kautta tai soittaa tietotekniikkapalvelujen puhelinpalveluun: 0294 458880 (arkisin klo 8-15).

ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta

Kaikki perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat ylioippilaskunnan jäseniä. Ylioppilaskunnan jäseneksi voivat halutessaan liittyä myös jatko-opiskelijat. ISYY hoitaa opiskelijakortteihin ja opiskelijaetuihin liittyvät asiat. ISYY tarjoaa jäsenilleen monipuolisesti harrastustoimintaa, tapahtumia ja aktiviteetteja. Palvelut ja yhteystiedot löydät ISYYn sivuilta.

Kirjasto

Kirjaston tietoasiantuntijat neuvovat kirjaston tiedonlähteiden ja tietokantojen käytössä. Ks. Tiedonhaun ohjaus

Tiedekunnat ja yksiköt

Tiedekunnissa ja oppiaineissa tunnetaan opintojen sisällölliset asiat. Jokaisessa tiedekunnassa on opintohallinnon osaajia (amanuenssit, opintosihteerit, suunnittelijat ja toimistosihteerit), jotka auttavat opiskelijoita opintoasioissa ja osaavat vastata moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tiedekuntien hallinto- ja toimistohenkilöstön yhteystietoja:

Filosofinen tiedekunta

Luonnon ja metsätieteiden tiedekunta

Terveystieteiden tiedekunta

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta

Useimmissa oppiaineissa/koulutusohjelmissa on HOPS-ohjaaja, joka auttaa HOPSin eli henkilökohtaisen opintosuunnitelman teossa. Ks. HOPS-ohjaajien yhteystiedot.