Sähköiset työkalut ja sähköinen asiointi

Itä-Suomen yliopistossa on käytössä useita erilaisia sähköisiä järjestelmiä opiskelun eri tarkoituksiin. Palveluihin kirjaudutaan UEFin käyttäjätunnuksilla.

Tärkeimpiä sähköisiä palveluita, johon on hyvä tutustua jo ennen opintojen alkamista, on listattu alle. Linkeistä avautuvista sisällöistä löydät myös esittelyvideoita, joiden avulla pääset alkuun palveluiden käyttämisessä.

Lataa Tuudo-mobiilisovellus

• opiskelijoiden avuksi rakennettu mobiilisovellus, jonka kautta voit myös orientoitua yliopisto-opintoihisi sekä seurata ensimmäisten kuukausien aikana uusille opiskelijoille suunnattua ajankohtaista tiedotusta. Lisäksi ilmoittautumismahdollisuus opintojaksoille ja tenttiin, omat opintosuoritukset, automaattinen lukujärjestys, ruokalistat, julkisen liikenteen aikatauluja ym.

Lukari-lukujärjestyspalvelu

• hae opetusta, muodosta oma lukujärjestys, vie aikatauluja Outlook-kalenteriin

Moodle-oppimisympäristö

• verkko-oppimisympäristö, joka sisältää mm. opintojaksojen materiaaleja, tehtäviä ja keskustelualueita

Microsoftin Offie 365 -työskentely-ympäristö

• mm. sähköposti, henkilökohtainen tallennustila, yhteisen työskentelyn tilat, digitaalinen muistikirja, Office työkalut (UEF-opiskelijoille ladattavina myös omille mobiililaitteille ja tietokoneille), hakukeskus.

Opintoyhteisöt

• laitoksen, yksikön, pääaineen tai koulutuksen opiskelijoille muodostettuja yhteisöjä, joissa tiedotetaan heille kohdennettua tietoa

Opiskelijarekisteri Weboodi

• ilmoittaudu opintojaksoille tai tentteihin, tee lukuvuosi-ilmoittautuminen, hae tietoa opetuksesta, selaile opinto-oppaita, tee henkilökohtaisi opintosuunnitelmia, muuta yhteystietojasi jne.

Sähköinen asiointipalvelu

• osta tulostussaldoa, tilaa opintorekisteriote tai opiskelijatodistus, tee korvaavuushakemus, hae lisäaikaa tutkinnon suorittamiseen jne. (kirjautuminen UEFkäyttätunnuksilla)

Yammer-keskustelualusta

• ole yhteydessä muihin uefilaisiin, jaa tietoa ryhmien välillä, tiedota, seuraa tiedotusta ja viestintää

Sähköinen tentti

• Sähköiset tenttijärjestelmät mahdollistavat tenttien, kirjallisuuskuulustelujen ja kypsyysnäytteiden järjestämisen automaattisesti valvotuissa tiloissa. Opiskelija voi itse päättää tentin ajankohdan sille annetuissa rajoissa.