Uraohjaus ja neuvonta

Urasuunnittelu on koko opiskeluajan kestävä prosessi, joka kannattaa aloittaa heti opintojen alkuvaiheessa. Edessäsi on silloin monien uramahdollisuuksien verkosto, jossa eteneminen vaatii jatkuvien valintojen tekemistä. Urasuunnittelun tavoitteena on löytää opiskelullesi selkeä päämäärä. Tavoitteena on työllistyminen toiveittesi mukaisiin, koulutustasi vastaaviin työtehtäviin.

Uraohjauksen tarkoituksena on tukea opinto- ja urasuunnitteluun liittyvää päätöksentekoa tarjoamalla välineitä mm. itsetuntemuksen lisäämiseen, vaihtoehtoisten opiskelu- ja työmahdollisuuksien arviointiin sekä tavoitteiden asettamiseen.

Uraohjausta voit saada henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa tai osallistumalla uraohjausryhmään. Henkilökohtainen ohjauskeskustelu on opiskelijan ja uraohjaajan välinen luottamuksellinen keskustelu, jonka aikana voit opiskelijana/ vastavalmistuneena pohtia mieltäsi askarruttavia tulevaisuuteesi, opiskeluvalintoihin tai työelämään liittyviä asioita. Keskustelu lähtee aina sinun omista kysymyksistäsi ja tarpeistasi.

Varaa aika ohjauskeskusteluun täyttämällä uraohjauksen alkukartoitus.

Huom! Kaikki uraohjaajat ovat lomalla viikot 30-31, joten aikoja tarjolla 6.8. lähtien!

Uraohjaajat, Joensuun kampus
Kirsi Vallius-Leinonen
s-posti: etunimi.sukunimi(at)uef.fi

Outi Suorsa
s-posti: etunimi.sukunimi (at) uef.fi

Uraohjaaja, Kuopion kampus
Janne Saarela
s-posti: etunimi.sukunimi(at)uef.fi

Lyhyt johdatus työnhakuun (pdf) opas opiskelijoille ja vastavalmistuneille
Opas opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Kirsi Vallius-Leinonen (toim.)
Uudistettu laitos 2017.

Katso myös linkkejä urasuunnitteluun ja työnhakuun.