Yliopiston kirjasto

Yliopiston kirjasto – Hyvällä tieteellä on välittäjänsä

Itä-Suomen yliopiston kirjasto on julkinen tieteellinen kirjasto, jonka yliopiston tieteenaloille painottuvia palveluja, kokoelmia ja tiloja voivat käyttää kaikki tiedontarvitsijat.  Kirjaston palvelupisteitä on molemmilla kampuksella Joensuussa ja Kuopiossa.

Kirjastossa on laaja valikoima kurssikirjoja, tutkimuskirjallisuutta, tieteellisiä lehtiä sekä opinnäytteitä. Vapaakappalekokoelmasta saadaan lukusalikäyttöön lähes kaikki kotimainen, vuoden 1980 jälkeen painettu aineisto. Kokoelmissa on painettuja ja sähköisiä kirjoja ja lehtiä sekä tietokantoja tiedonhakuun.

Tiedot kirjaston painetuista ja elektronisista aineistoista ovat UEF-Finnassa – kurssikirjat, muut kirjat, lehdet, tietokannat, lainojen uusinta, varaukset, etäkäyttö ja paljon muuta. Kirjaston kokoelmat ovat käytettävissä kaikilla kampuksilla riippumatta kirjan sijoituspaikasta. Kokoelmiin kuulumatonta aineistoa voi tilata kaukopalvelun välityksellä muista kirjastoista.

Kirjaston peruspalvelut ovat maksuttomia, ja lisäksi tarjolla on maksullisia palveluja. Tiedot kirjaston palveluista ja aineistoista sekä ajan tasainen hinnasto löytyvät kirjaston sivuilta.

Opiskelijat tutustuvat kirjastoon opintojen alussa järjestettävällä Kirjastostartti-luennolla sekä tuutoriryhmän mukana paikan päällä kirjastoissa. Kirjasto järjestää joka syksy uusien opiskelijoiden vastaanottoviikot, jonka aikana keskitytään jakamaan tietoa tehokkaasti kirjastosta. Opintojen edetessä kirjaston tietoasiantuntijoilta saa tiedonhaun opetusta ja –ohjausta. Tiedonhaun opintojaksojen tiedot löytyvät Weboodista.