Skip to content
UEF Kamu
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
SuomiEnglish
Opiskelijaruokailu
Sähköposti
Yammer
Peppi
WebOodi (lukutilassa)
UEF Moodle
eLearn Moodle
DigiCampus
Lukari
Exam: opiskelijan ohjeet
Kirjasto
MOT-sanakirjat
Sykettä.fi
ISYY
UEF Connect
uef.fi
Student2Student -vertaisohjaus
Peppi
uef.fi
Heimo
weboodi.uef.fi
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Ajankohtaista
Uudelle opiskelijalle
Tohtorikoulutus
Opintoyhteisöt
Opiskelijoiden tukikanavat
Sivuaineet ja muut opinnot
Opinto-oppaat
Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
Osaamisen tunnustaminen
Opintoneuvonta
Lukuvuoden ajankohtia
Kampukset, tiedekunnat
Yliopistosanastoa
  1. Etusivu
  2. Tietopankki
  3. Opintojen aikana
  4. Yleiset ohjeet
  5. Yleistä Itä-Suomen yliopistosta
Tulosta yläreunan logo

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

JOENSUU, KUOPIO

Perustutkinto-opiskelija Jatkotutkinto-opiskelija Jatkuva oppija

Yleistä Itä-Suomen yliopistosta

Tulosta

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Yliopistossamme on noin 16 000 perustutkinto-opiskelijaa, 23 300 aikuisopiskelijaa ja työllistämme noin 2 750 työntekijää. Kampuksemme sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa. ks. lisää Yliopiston esittelystä 

Monialainen yliopistomme tarjoaa opetusta noin 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Ks. lisää yliopiston organisaatiosta, tiedekunnista ja erillislaitoksista ja yliopiston tilat ja kartat.

Toiminnassamme korostuu monitieteisyys. Keskeiset tieteidenväliset tutkimusalueemme rakentuvat neljän maailmanlaajuisen haasteen ympärille.  Tutkimushaasteina ovat Ikääntyminen, elintavat ja terveys, Oppiminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa, Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat sekä Ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys.

Olemme osa kansainvälistä tiedeyhteisöä, joka ilmenee laajoina kansainvälisinä suhteina ja verkostoina. Henkilöstö- ja opiskelijavaihto on osa arkeamme noin 100 ulkomaisen yliopistoyhteistyösopimuksen myötä. Lisäksi olemme mukana lukuisissa kansainvälisissä verkostoissa ja alakohtaisissa verkostohankkeissa.

Olemme nostaneet oppimisympäristöjemme kehittämisen yhdeksi päätavoitteistamme. Tähtäämme kohti Suomen parasta yliopillista oppimisympäristöä innovatiivisilla opetustavoilla, tutkimuslähtöisellä koulutuksella, monikäyttöisillä tilaratkaisuilla ja avoimuudella. Kehittämistyömme lähtökohtana on opiskelijakeskeisyys.

Monialainen yliopistomme tarjoaa opetusta noin 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä:

  • Filosofinen tiedekunta (FILO),
  • Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta (LUMET),
  • Terveystieteiden tiedekunta (TT) ja
  • Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta (YHKA).

Yliopistomme on savuton opiskelu- ja työpaikka.

Hallinto ja tiedekunnat

Itä-Suomen yliopisto on julkisoikeudellinen laitos, jonka hallinnosta vastaavat hallitus, rehtorit ja johtoryhmä, yliopistokollegio, tiedekuntaneuvostot ja dekaanit. Yliopiston toimintaa säätelevät Yliopistolaki, -asetus ja niitä täydentävät yliopiston omat päätökset ja määräykset. Tärkein opiskelijaa koskeva säännös on yliopiston oma opintojohtosääntö.

Käytännön hallintotehtäviä varten yliopistossa on yliopistopalvelut ja tiedekunnat. Tiedekuntien toimielimistä ml. tiedekuntaneuvostoista kerrotaan tarkemmin Heimossa (vaatii kirjautumisen). Opiskelija on aina jonkin tiedekunnan opiskelija. Tiedekuntien toiminnasta ja päätöksistä löytyy lisätietoja ao. tiedekunnan sivuilta. Tiedekunnat ovat jakaantuneet opetusta antaviin laitoksiin tai osastoihin ja ne ovat opiskelijaa lähimpänä oleva hallinnollinen taso.

Tutkimukseen ja opetukseen liittyvistä toimielimistä kerrotaan tarkemmin Heimossa (vaatii kirjautumisen): tutkimusneuvosto, tutkimuseettinen toimikunta, muutoksenhakulautakunta, opetus- ja ohjausneuvosto (tiedotus Yammerissa, vaatii kirjautumisen) ja siihen liittyvät valmistelevat ryhmät:

  • Opintoasioiden vastaavien ryhmä (OVA)
  • Opiskelijoiden opiskelukyky- ja hyvinvointiryhmä (HYRY)
  • Opiskelijoiden ohjauksen koordinaatioryhmä (OKKE)
  • Oppimisympäristöjen kehittämisryhmä

Laatutyö ja palautejärjestelmä

Yliopistolla on Korkeakoulujen arviointineuvoston auditoima ja maaliskuussa vuonna 2011 hyväksymä laatujärjestelmä. Järjestelmä on kattava, toimiva, avoin, viestivä ja vaikuttava. Kansainvälinen auditointi tehtiin joulukuussa 2016.

Opiskelijoilla on tärkeä rooli laadunvarmistuksessa ja yliopiston kehittämisessä. Siksi kaikkia opiskelijoita kannustetaan antamaan palautetta sekä opintojaksoilta että koko opintopolulta.   Yliopiston kannalta erityisen tärkeä on valtakunnallinen Kandipalautekysely, jolla kerätään palautetta opetuksen ja ohjauksen kehittämiseksi. Kysely lähetetään sähköpostitse kaikille kandidaatin tutkinnon suorittaneille ja on erittäin tärkeää, että siihen vastataan! Palautetta voi myös antaa esimerkiksi opetuksen yhteydessä, erilaisilla palautelomakkeilla tai vastaamalla kyselyihin.

Lisätietoa

  • Yliopiston etusivu
  • Yliopiston yleiset yhteystiedot
  • UEF Connect
  • Haluatko ostaa UEF-tuotteita? Mene tästä verkkokauppaan!
  • Yliopiston pohjatiedostot Heimossa
OKKE toimielin tutkimus lahjatuotteet kirjepohja yhteystiedot esitepohja UEF pohjatiedosto organisaatio logotuote puhelinluettelo brändituote kartta pysäköinti seminaarisali tiedekunta tiedekuntaneuvosto OVA HYRY
University of Eastern Finland Joensuu, Kuopio © University of Eastern Finland
Facebook Instagram Twitter YouTube LinkedIn Snapchat SoundCloud
  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
Hallinnoi evästeitä
Palvelu käyttää evästeitä sivuston optimointiin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastolliset
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}