Tarkenna hakuasi

Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen

Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuuteen on koottu tietoa Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoilleen tarjoamista mahdollisuuksista vaihto-opiskeluun, ulkomaan harjoitteluihin sekä kansainvälistymiseen.

Löydät tästä kokonaisuudesta tietoa esimerkiksi eri vaihto-ohjelmista ja mahdollisista kohteista, hakuprosessista ja muista kansainvälistymiseen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Aloita vaihtoasioihin tutustuminen näistä sivuista:

  1. Johdanto kansainvälistymiseen
  2. Vaihto-opiskelun usein kysytyt kysymykset

Näiltä sivuilta löydät perustiedot vaihto-opiskeluun ja kansainvälistymiseen liittyvistä asioista. Kun olet tutustunut näihin sivuihin, voit lähteä tutustumaan muihin kokonaisuuden sisältöihin.

Vaihdossa olleiden palautteita

Voit tutustua vaihdossa olleiden opiskelijoiden palautteisiin hakujärjestelmä SoleMOVEssa (uusi välilehti). Valitse etusivun pudotusvalikosta University of Eastern Finland, ja tämän jälkeen valitse yläreunaan avautuvista painikkeista Exchange destinations Abroad and Feedback. Voit etsiä sinua kiinnostavia kohdeyliopistoja esimerkiksi maan perusteella. Yliopiston nimeä klikkaamalla saat auki yliopiston profiilin, ja mikäli palautetta on saatavilla, profiilissa yliopiston nimen alla lukee Feedback available. Kaikista kohdeyliopistoista ei välttämättä ole saatavilla palautteita.

Jos haluat löytää palautteita tiettyyn vaihto-ohjelmaan kuuluvista yliopistoista, esim. YUFE Allianssin kohdeyliopistoista, valitse haussa Advanced Search -kohdassa hakemasi vaihto-ohjelma kohtaan Exchange Programme. Tällöin haku näyttää tuloksissa vain valitun vaihto-ohjelman yliopistot.

Otathan huomioon, että tämä ei takaa palautteita – opiskelijapalautteita julkaistaan vain opiskelijan luvalla.

Muita resursseja:

Huom! Mikäli sinulla on työsuhde Itä-Suomen yliopistoon (esim. 10% apurahatutkija), katso Heimosta lisätietoja henkilökunta- ja opettajavaihdosta (vaatii UEF-kirjautumisen).