Itseopiskelutilat

Itseopiskelutilat

​Itseopiskelutilat on tarkoitettu opiskelijoiden itsenäiseen työskentelyyn. Alla on esitelty itseopiskelutilat kampuksittain.

JOENSUU

Carelia

Itseopiskelutila, Oppari. Carelia, kirjaston ensimmäinen kerros. Tilassa on 96 tietokonetta. Ks. aukioloajat.

Carelian ryhmätyöhuoneet

Carelian kampuskirjaston toisen kerroksen salissa 2A on varattu opiskelijoiden käyttöön 5 ryhmätyötilaa; 2A1, 2A2, 2A5 ja 2A6. Tiloissa on 8 – 10 istumapaikkaa. Lisäksi huoneet on varustettu tietokoneella ja suurella näytöllä. Kuluvan viikon varaukset voit tehdä suoraan oven vieressä olevaan vuorolistaan. Jos haluat varata tilan myöhempää ajankohtaa varten, ota yhteyttä kirjaston ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan Opparin Helpdeskiin tai soita numeroon: 050 5674209. Ryhmätyöhuoneen voit varata maksimissaan kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Ryhmätyöhuoneiden lisäksi kirjaston kolmannessa kerroksessa on eri kokoisia ryhmätyötiloja; 3A1, 3A5, 3A6, 3B1, 3B2 ja 3B3.

Carelia 24/7

Kirjaston ensimmäisen kerroksen itseopiskelutilat ja lukutilat ovat ympärivuorokautisessa käytössä kulkutunnisteella. Täytä verkossa UEF Asiointipalveluissa  Tunnus- ja käyttöoikeudet  -kohdassa  sitoumuslomake. Saatuasi sähköpostiisi ilmoituksen Hakemus hyväksytty, käy kirjastossa  allekirjoittamassa sitoumus ja maksamassa panttimaksu 40 €.

Kulkutunnisteen saat toimitilapalveluiden Avainpalveluista / AU1032.  Asioinnin sujuvuuden parantamiseksi toivomme, että avain- ja kulkulupahakemuslomake on täytetty ennakkoon.  Kulkutunniste palautetaan toimitilapalveluihin Avainpalvelut / AU1032. Pantti palautetaan ensisijaisesti pankkitilille kulkutunnisteen palautuksen yhteydessä.  Avainpalvelut ovat avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 9:00-12:00.

Voit lainata kurssikirjoja lainausautomaatilla ja palauttaa kirjoja palautusautomaatilla, käyttää tietokoneita, työskennellä, lukea, tulostaa, kopioida ja skannata. Katso aukioloajat ja lisätietoja Kirjaston sivuilta. Tila on suljettuna jouluna, pääsiäisenä, vappuna ja juhannuksena. Muusta kiinniolosta ilmoitetaan erikseen Carelia 24/7 Yammer-ryhmässä, kirjaston tiloissa ja kirjaston kotisivuilla Ajankohtaisissa tiedotteissa.

Mikroluokat

Myös seuraavat mikroluokat ovat rakennusten aukioloaikoina (vaatii kirjautumisen) vapaasti käytettävissä, ellei tilassa ole muuta opetusta:

Rakennus Luokat
Agora AG211
Borealis BOR102
Aurora II Atrium (KTL)
​Educa ​E301
Futura F226c, F109
Metria MP102, MP103
Natura N202

Muut tilat

Aurora-rakennus

Atrium sijaitsee Aurora II-rakennuksen 1. kerroksessa Karjalan tutkimuslaitoksen tiloissa, sisäänkäynti B. Atrium on tarkoitettu hiljaiseen itseopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn. Varustus 16 tietokonetta, oleskelutiloja, ei tulostusmahdollisuutta. Avoinna ma-pe klo 7:45-16:15.

Lounge sijaitsee Aurora-rakennuksen 1. kerroksessa Aura-ravintolaa vastapäätä. Tila on tarkoitettu itseopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn. Varustus: langaton verkko, oleskelutiloja, ei tietokoneita, ei tulostusmahdollisuutta. Avoinna rakennuksen aukioloaikoina (vaatii kirjautumisen).

24/7 luokat

24/7 atk-salit (MP102, MP103) sijaitsevat Metria-rakennuksen psykologiasiivessä. Varustuksena MP102 salissa on 20 konepaikkaa ja MP103 salissa 25 konepaikkaa, tiloissa on tulostusmahdollisuus. Tilat ovat käytettävissä aina, kun niissä ei ole opetusta. Ympärivuorokautinen käyttö edellyttää henkilökohtaisen kulkutunnisteen lunastamista avainpalveluista. Kulkutunnisteen tiloihin saat esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin ja maksamalla panttimaksun 40 €. Asioinnin sujuvuuden parantamiseksi toivomme, että avain- ja kulkulupahakemuslomake (vaatii kirjautumisen) on täytetty ennakkoon.

 

KUOPIO

Ympäri kampusta sijaitsevissa itseopiskelutiloissa (Canthia, Snellmania ja Melania) on opiskelijoiden käytössä yhteensä 190 mikroa.

Canthia

Itseopiskelutila Oppari, Canthia 2. kerros. Ks. aukioloajat.
Tiedustelut puh. 040 355 3626 (neuvonta) tai sähköposti oppari(at)uef.fi

Itseopiskelutilat ovat suunniteltu siten, että etummainen opiskelutila (46 työpistettä) on tarkoitettu vapaampaan työskentelyyn, ja siellä on mahdollista tehdä töitä yksin tai ryhmässä. Tässä tilassa normaali keskustelu on sallittua.

Tilan jakaa keskellä oleva palvelutiski, jossa on jatkuva päivystys tilan aukioloaikoina ja josta opiskelija saa apua useimpiin ongelmatilanteisiin.

Samassa tilassa on myös keskeisellä paikalla kaksi esteetöntä työpistettä, joissa on sähkösäätöinen työtaso ja työpisteen on sijoitettu niin, että niissä työskentelevän on helppo pyytää tarvittaessa apua palvelutiskiltä.

Takimmaiset salit (58 työpistettä) ovat tarkoitettu rauhalliseen itsenäiseen työskentelyyn. Nämä työpisteet ovat jaettu sermein, jotta työskentelyyn voi rauhassa keskittyä.

Tulostimet sijaitsevat info-tiskin vieressä.

Ryhmätyöhuoneita on kahdenlaisia. Isoimmissa huoneissa (5 kpl) on tilaa n. 8 henkilölle, tilasta löytyy iso 46″ näyttö, tietokone, mahdollisuus web-neuvotteluun, ja tussitaulu. Pienemmät (2kpl) ryhmätyöhuoneet ovat varustettu tietokoneella ja isolla atk-työpöydällä sekä kahdella pienemmällä ryhmäpisteellä.

Kuluvan viikon varaukset voit tehdä suoraan oven vieressä olevaan vuorolistaan. Myöhemmän ajankohdan varaukset voit tehdä Opparin palvelutiskiltä tai puh. 040 355 3626. Huoneen voit varata kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Opparista löytyy myös tila jossa voi levähtää ja rentoutua, katsella vaikka tv tai lukea päivän lehdet.

Mikroluokat

Mikroluokat CA103, CA104 ja CA105 (Canthia), MD101 (Mediteknia) ovat opiskelijoiden itseopiskelukäytössä rakennuksen aukioloaikoina (vaatii kirjautumisen) silloin, kun tilat eivät ole opetuskäytössä.

24/7 tilat

24/7-tiloihin pääset henkilökohtaisella kulkutunnisteella, jonka voit lunastaa avainpalveluista (vaatii kirjautumisen) todistamalla opiskeluoikeuden ja maksamalla 40€ panttimaksun.

  • Karsina sijaitsee Kukkolan alakerrassa.
  • Mediteknian mikroluokka MD101 on itseopiskelukäytössä lukuvuoden aikana arkisin klo 18-08 välisenä aikana sekä päivisin myös silloin, kun siellä ei ole opetusta. Muulloin tila on käytettävissä pääsääntöisesti ympäri vuorokauden. Mediteknian pääoven ollessa lukittuna kulku itseopiskelutilaan tapahtuu Mediteknian sisäänkäynnin 2 kautta.

HUOM! Mikäli sinulla on jo olemassa kulkutunniste Karsinaan, ole yhteydessä avainpalveluun, niin kulkuoikeus Mediteknian io-saliin voidaan lisätä samalle kulkutunnisteelle.

Snellmania

Snellmanissa sijaitsevassa itsenäiskäyttötilassa on 40 työasemaa, joissa on perusohjelmistot. Tulostin sijaitsee tilan yhteydessä. Itsenäiskäyttötila noudattaa Kuopion kampuskirjaston aukioloaikoja.

Taitostudia

Taitostudia on lääketieteen ja terveystieteiden opiskelijoiden itseopiskeluun tarkoitettu tila, jossa on simulaatiohuone, silmähuone, diagnostinen asema, korvahuone, erilaisia simulaattoreja ja radiologinen huone. Simulaatiotiloja- ja välineistöjä voidaan vuokrata yliopiston ulkopuoliseen käyttöön. Ks. lisätietoa ja aukioloajat