Itseopiskelutilat

Itseopiskelutilat

​Itseopiskelutilat on tarkoitettu opiskelijoiden itsenäiseen työskentelyyn. Alla on esitelty itseopiskelutilat kampuksittain.

Joensuu

Carelia

Itseopiskelutila, Oppari. Carelia, kirjaston ensimmäinen kerros. Tilassa on 96 tietokonetta. Ks. aukioloajat.

Carelian ryhmätyöhuoneet

Carelian kampuskirjaston toisen kerroksen salissa 2A on varattu opiskelijoiden käyttöön 5 ryhmätyötilaa; 2A1, 2A2, 2A5 ja 2A6. Tiloissa on 8 – 10 istumapaikkaa. Lisäksi huoneet on varustettu tietokoneella ja suurella näytöllä. Kuluvan viikon varaukset voit tehdä suoraan oven vieressä olevaan vuorolistaan. Jos haluat varata tilan myöhempää ajankohtaa varten, ota yhteyttä kirjaston ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan Opparin Helpdeskiin tai soita numeroon: 050 5674209. Ryhmätyöhuoneen voit varata maksimissaan kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Ryhmätyöhuoneiden lisäksi kirjaston kolmannessa kerroksessa on eri kokoisia ryhmätyötiloja; 3A1, 3A5, 3A6, 3B1, 3B2 ja 3B3.

Carelia 24/7

Kirjaston ensimmäisen kerroksen itseopiskelutilat ja lukutilat ovat ympärivuorokautisessa käytössä kulkutunnisteella. Kulkutunnisteen saat toimitilapalveluiden Avainpalvelut / AU1032, kun olet ensin käynyt allekirjoittamassa sitoumuksen ja maksamassa panttimaksun 40 € kirjastossa.

Asioinnin sujuvuuden parantamiseksi toivomme, että avain ja kulkulupahakemuslomake on täytetty ennakkoon. Lomake löytyy osoitteesta: https://studentuef.sharepoint.com/sites/heimo_fi/palvelut/avaimet/Sivut/Kulkutunnisteet-Joensuu.aspx (vaatii kirjautumisen)

Kulkutunniste palautetaan toimitilapalveluihin Avainpalvelut / AU1037.

Pantti palautetaan ensisijaisesti pankkitilille kulkutunnisteen palautuksen yhteydessä.

Avainpalvelut ovat avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 9:00-11:00.

Voit lainata kurssikirjoja lainausautomaatilla ja palauttaa kirjoja palautusautomaatilla, käyttää tietokoneita, työskennellä, lukea, tulostaa, kopioida ja skannata. Katso aukioloajat ja lisätietoja Kirjaston sivuilta. Tila on suljettuna jouluna, pääsiäisenä, vappuna ja juhannuksena. Muusta kiinniolosta tiedotetaan erikseen.

Atk-luokat

Myös seuraavat atk-luokat ovat rakennusten aukioloaikoina vapaasti käytettävissä, ellei tilassa ole muuta opetusta:

Rakennus Luokat
Agora AG211
Borealis BOR102
Aurora II Atrium (KTL)
​Educa ​E301
Futura F226c, F109
Metria MP102, MP103
Natura N202

Muut tilat

Aurora-rakennus

Atrium sijaitsee Aurora II-rakennuksen 1. kerroksessa Karjalan tutkimuslaitoksen tiloissa, sisäänkäynti B. Atrium on tarkoitettu hiljaiseen itseopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn. Varustus 16 tietokonetta, oleskelutiloja, ei tulostusmahdollisuutta. Avoinna ma-pe klo 7:45-16:15.

Lounge sijaitsee Aurora-rakennuksen 1. kerroksessa Aura-ravintolaa vastapäätä. Tila on tarkoitettu itseopiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn. Varustus: langaton verkko, oleskelutiloja, ei tietokoneita, ei tulostusmahdollisuutta. Avoinna rakennuksen aukioloaikoina.

24/7 luokat

24/7 atk-salit (MP102, MP103) sijaitsevat Metria-rakennuksen psykologiasiivessä. Varustuksena MP102 salissa on 20 konepaikkaa ja MP103 salissa 25 konepaikkaa, tiloissa on tulostusmahdollisuus. Tilat ovat käytettävissä aina kun niissä ei ole opetusta. Ympärivuorokautinen käyttö edellyttää kulkutunnisteen hankkimista toimitilapalveluista. Kulkutunnisteen tiloihin saa esittämällä voimassa olevan opiskelijakortin ja maksamalla panttimaksun. Panttimaksu kulkutunnisteesta on 40€, joka maksetaan toimitilapalveluiden kassaan, Aurora II, 1.kerros AU1031. Kassa on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9:00-11:00. Pantti palautetaan ensisijaisesti pankkitilille kulkutunnisteen palautuksen yhteydessä. Kulkutunniste noudetaan ja palautetaan toimitilapalveluihin Avainpalvelut / AU1032. Avainpalvelut ovat avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 9:00-11:00. Asioinnin sujuvuuden parantamiseksi toivomme, että avain ja kulkulupahakemuslomake on täytetty ennakkoon. Lomake löytyy osoitteesta: https://www2.uef.fi/fi/intra/toimitilapalvelut/ilta-ja-yokayttosalit (vaatii kirjautumisen)

 

Päivystys

Carelia 1 krs, Oppari. Ks. aukioloajat.
Yhteydenotot p. 050 567 4209

Kuopio

Ympäri kampusta sijaitsevissa itseopiskelutiloissa (Canthia, Snellmania ja Melania) on opiskelijoiden käytössä yhteensä 190 mikroa. Myös mikroluokat CA103, CA104 ja CA105 (Canthia), MD101 (Mediteknia) ovat opiskelijoiden itseopiskelukäytössä rakennuksen aukioloaikoina silloin kun tilat eivät ole opetuskäytössä.

Canthia

Ks. aukioloajat.
Tiedustelut puh. 040 355 3626 (neuvonta) tai sähköposti oppari(at)uef.fi

Itseopiskelutilat ovat suunniteltu siten, että etummainen opiskelutila (46 työpistettä) on tarkoitettu vapaampaan työskentelyyn, ja siellä on mahdollista tehdä töitä yksin tai ryhmässä. Tässä tilassa normaali keskustelu on sallittua.
Tilan jakaa keskellä oleva palvelutiski, jossa on jatkuva päivystys tilan aukioloaikoina ja josta opiskelija saa apua useimpiin ongelmatilanteisiin.
Samassa tilassa on myös keskeisellä paikalla kaksi esteetöntä työpistettä, joissa on sähkösäätöinen työtaso ja työpisteen on sijoitettu niin, että niissä työskentelevän on helppo pyytää tarvittaessa apua palvelutiskiltä.
Takimmaiset salit (58 työpistettä) ovat tarkoitettu rauhalliseen itsenäiseen työskentelyyn. Nämä työpisteet ovat jaettu sermein, jotta työskentelyyn voi rauhassa keskittyä.
Tulostimet sijaitsevat info-tiskin vieressä.

Ryhmätyöhuoneita on kahdenlaisia. Isoimmissa huoneissa (5 kpl) on tilaa n. 8 henkilölle, tilasta löytyy iso 46″ näyttö, tietokone, mahdollisuus web-neuvotteluun, ja tussitaulu. Pienemmät (2kpl) ryhmätyöhuoneet ovat varustettu tietokoneella ja isolla atk-työpöydällä sekä kahdella pienemmällä ryhmäpisteellä.

Kuluvan viikon varaukset voit tehdä suoraan oven vieressä olevaan vuorolistaan. Myöhemmän ajankohdan varaukset voit tehdä Opparin palvelutiskiltä tai puh. 040 355 3626. Huoneen voit varata kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Opparista löytyy myös tila jossa voi levähtää ja rentoutua, katsella vaikka tv tai lukea päivän lehdet.

24/7 tila Karsina

Karsina sijaitsee Kukkolan alakerrassa. Tilaan pääsee kulkutunnisteella. Kulkutunnisteen saa avainpalveluista todistamalla opiskeluoikeuden ja maksamalla 40€ panttimaksun.

Snellmania

Snellmanissa sijaitsevassa itsenäiskäyttötilassa on 40 työasemaa, joissa on perusohjelmistot. Tulostin sijaitsee tilan yhteydessä.
Itsenäiskäyttötila noudattaa Kuopion kampuskirjaston aukioloaikoja.

Savonlinna

Itseopiskelutila sijaitsee kampuksen päärakennuksen toisessa kerroksessa luokassa A211.

Atk-luokat

Myös seuraavat mikroluokat ovat käytettävissä itsenäiseen työskentelyyn rakennusten aukioloaikoina, ellei tilassa ole muuta opetusta:
Rakennus / Luokat
Päärakennus A002
Päärakennus A227
Päärakennus A301
Taitotalo 1. krs atk-luokka

Päivystys

Päivystys huoneessa A215 aukioloaikoina. Ks. aukioloajat.