Terveystieteiden kandidaatintutkielma hoitotieteen pääaineessa
Terveystieteiden kandidaatin tutkintoa varten opiskelijan on laadittava hoitotieteen aineopintoihin kuuluva kandidaatin tutkielma (8 op). Tutkielma laaditaan alan tieteellisiä periaatteita noudattaen, ja se koostuu kirjallisuuskatsaukseen perustuvasta tieteellisestä tiedosta. Tutkielman kirjoittamista varten on tieteellisen kirjoittamisen ohjeet hoitotieteen opintoyhteisössä (avautuu uudessa ikkunassa)
Kandidaatintutkielmaopintojakson ohjaavat opettajat vastaavat sisällöllisestä ohjauksesta ja jakson vastuuopettajat muusta jakson toiminnasta. Ohjaus on yksilö- ja ryhmäohjausta ja seminaarityöskentelyä lähiopetuksena sekä verkko-oppimisympäristössä. Seminaaripäivissä ohjataan prosessin vaiheet, sisältö ja aikataulutus. Opiskelijat muodostavat noin neljän opiskelijan ryhmät, joissa he työskentelevät kandidaatintutkielmaprosessin ajan. Opiskelijaryhmät kokoontuvat neljä kertaa, näistä ohjauskerroista kahdessa on ohjaava opettaja mukana. Opiskelijat palauttavat ryhmätapaamisten raportit ja mahdolliset kysymykset opettajalle Moodleen, jossa opettaja kommentoi raporttia ja vastaa opiskelijoiden kysymyksiin. Jokainen opiskelija saa yksilöllistä ohjausta tutkielmaansa ryhmäohjauksissa lähettämänsä tuotoksen perusteella. Ohjaava opettaja ohjaa jokaista opiskelijaa myös yksilöllisesti kommentoimalla kandidaatintutkielmaa joko sähköisesti, postitse, puhelimitse tai ohjaustapaamisessa opiskelijan ohjaustarpeiden mukaisesti.
Opiskelijan on suoritettava tieteelliseen viestintään kuuluva kirjoitusviestinnän opintojakso joko ennen tutkielmaseminaaria tai yhtäaikaisesti sen kanssa, mikäli opiskelijalla ei ole AMK-tutkintoa. Hoitotieteen tiedonhaku -opintojakso suositellaan suoritettavaksi yhtä aikaa kandidaatintutkielman kirjoittamisen kanssa. Opintojaksolla saavutettuja taitoja tarvitaan myös muilla ensimmäisen vuosikurssin opintojaksoilla, joten sen suorittamista suositellaan ensimmäisen lukuvuoden aikana.
Kandidaatintutkinnon kypsyysnäyte
Opiskelijan ei tarvitse kirjoittaa erillistä kandidaatintutkintoon kuuluvaa kypsyysnäytettä 1.8.2016 alkaen, vaan kypsyysnäytteenä hyväksytään kandidaatintutkielma tai sen tiivistelmä. Kandidaatintutkielman tarkastaja arvioi samalla kypsyysnäytteeksi hyväksyttävän kandidaatintutkielman (tai osan) kieliasun eikä kielikeskus enää pääsääntöisesti tee suomen kielen tarkistusta (vain ns. ongelmatapauksissa). Erillinen opintojakso ”kypsyysnäyte” säilyy ja ko. opintojaksolle kirjataan sen suorittaminen.
Kandidaatintutkielman arvostelu
Kandidaatintutkielma arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Ennen arvosanan antamista opiskelijan kandidaatintutkielma tarkistetaan yliopiston käytössä olevalla plagiaatin-tunnistusjärjestelmällä. Tarkastuksesta tehdään merkintä opintotietojärjestelmään.