Refine your search

12052 Sivuaine: Kasvatus- ja aikuiskasvatustiede

Kasvatus- ja aikuiskasvatustiede (25/38/70 op)

Kasvatus- ja aikuiskasvatustiede on vapaa sivuaine ja opinnot voi aloittaa ilmoittautumalla suoraan opintojaksoille.

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopintokokonaisuuden (25 op) suorittamisen jälkeen opiskelija tuntee yleisen kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen osa-alueiden keskeisiä käsitteitä ja niiden historiallista kehitystä. Hän on omaksunut itsenäisen ja kriittisen tieteellisen ajattelun perusteet ja saavuttanut aineopintojen edellyttämät käsitteelliset perusvalmiudet.

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen aineopintokokonaisuuden (38 op) suorittamisen jälkeen opiskelija hallitsee tieteellisen tiedonhankinnan ja tulkinnan perusteet sekä kykenee ymmärtämään ja suunnittelemaan tutkimuskysymyksien asettamisesta johtuvia metodisia ja metodologisia seurauksia. Opiskelija tunnistaa opetus- ja kasvatusalan keskeisimpiä teorioita, kohteita ja käytäntöjä elinikäisen oppimisen kontekstissa. Opiskelijalla on kehittyneet valmiudet omaksua syventävien opintojen edellyttämiä tavoitteita.

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen syventävien opintojen (70 op) kokonaisuuden suorittamisen jälkeen opiskelija osaa kriittisesti tunnistaa, arvioida ja kehittää opetuksen, kasvatuksen ja koulutuksen monimutkaisia prosesseja. Hän tuntee hyvin elinikäisen oppimisen, kasvun ja kehityksen teoriaperinteitä ja kehittyviä nykykäytänteitä kansallisessa ja kansainvälisessä kontekstissa sekä kykenee tieteellisen tiedon tehokkaaseen ja tarkoituksenmukaiseen hankintaan ja ongelmanratkaisuun.

Opiskeluoikeus

Vapaa sivuaineoikeus

Lisätietoa

Lue lisää opinnoista WebOodissa.

Vastuuyksikkö: Kasvatustieteiden ja psykologian osasto, Joensuun kampus