Asuminen

Opiskelija-asunto on turvallinen ja kohtuuhintainen vaihtoehto. Opiskelija-asuntokohteet sijaitsevat oppilaitosten läheisyydessä tai hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä niistä. Opiskelija-asuntosäätiöt tai -yhtiöt ovat opiskelijajärjestöjen ja/tai kaupunkien hallinnoimia voittoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä yhteisöjä.

Opiskelija-asuntoa voivat hakea kaikki Itä-Suomen yliopistossa päätoimisesti opiskelevat. Asuntoa voi hakea kun opiskelupaikka on varmistunut. Opiskelija-asuntoja vuokraa Joensuussa Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ja Kuopiossa Kuopion opiskelija-asunnot Oy Kuopas.

Opiskelukaupungissaan kirjoilla olevat opiskelijat voivat hakea myös kaupunkien vuokra-asuntoja. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että esimerkiksi Joensuussa opiskelijat eivät ole ensisijaisia asunnon saajia Joensuun Kotien osalta.

Kampuskaupunkien muihin asumisvaihtoehtoihin (mm. vuokra- ja asumioikeusasunnot) voi tutustua esimerkiksi Kuopion kaupungin asuntotoimen sekä Joensuun asuntotoimiston kautta.

Itä-Suomen yliopiston järjestämää tilapäismajoitusta voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta housing@uef.fi.

Tutustu tarkemmin Elliin ja Kuopakseen