Kesäopinnot

Tutkinto-opetus

Opinnoissa on erilaisia opetusmuotoja: luentoja, kirjatenttejä, verkkotenttejä ja verkkokursseja. Kesän aikana voi tehdä myös tutkintoihin kuuluvia opinnäytteitä, harjoitteluja ja projektitöitä. Osa tenteistä on sähköisinä tentteinä. Sähköinen tentti on kaikilla kampuksilla auki koko kesän. Aukioloajat vaihtelevat tilakohtaisesti.

Huomioi, että opintojakson suorittamiseksi kokonaan ei välttämättä riitä pelkän tentin teko, vaikka tentti olisi tarjolla kesän oppaassa! Opintojen suorituksiin liittyen on hyvä huomioida, että 15.6. – 15.8. välisenä aikana opintosuoritusten arvostelutulosten julkistaminen voi kestää normaalia pidempään (yli 3 viikkoa). Selvitä suoritustapa opintojaksokuvauksesta (seuraa kurssin tunnistelinkkiä WebOodissa) ja kysy tarvittaessa opettajalta lisätietoa.

Muista hyödyntää myös kesäajan yleiset tentit!

Uutena on tarjolla yliopiston järjestämä kesäkoulu, UEF Summer School. Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille kurssit ovat maksuttomia. Lisätietoja Summer Schoolin sivuilta.

Kesäajan tutkinto-opintoihin voi saada opintotukea, lisätietoa Kelan sivuilta.

Kesäopinto-opas on nyt luettavissa WebOodissa.

Lisää kesäopintomahdollisuuksia

Löydät runsaasti opintomahdollisuuksia myös Avoimen yliopiston ja kesäyliopistojen opetustarjonnasta. Mikäli haluat hyödyntää opintoja tutkintoosi, tarkista opintojen soveltuvuus hops-ohjaajasi kanssa. Avoin yliopisto ja kesäyliopistot perivät opintomaksuja. Kannattaa pitää mielessä myös ulkomaisten yliopistojen kesäkoulut.