Henkilökohtainen kulkutunniste sähköiseen tenttitilaan

Mikä kulkutunniste?

Kulkutunniste on sähköinen avain, jonka voit lunastaa päästäksesi sähköisiin tenttitiloihin. Kulkutunniste on henkilökohtainen, eikä sitä saa antaa muiden haltuun. Muistathan kulkutunnistetta käyttäessäsi, että et saa avata ovea tuntemattomalle henkilölle, etkä päästää tuntematonta henkilöä samassa oven avauksessa kulkutunnistetta käyttäessäsi. Kulkutunnisteen haltija rekisteröityy seurantatiedostoon joka kerran tunnistetta käyttäessään.

Miksi kulkutunniste?

Henkilökohtaisella kulkutunnisteella menosi sähköiseen tenttiin sujuvoituu ja pystyt hyödyntämään sähköisen tentin laajennettuja aukioloaikoja. Voit mennä sähköiseen tenttitilaan ilmoittautumatta ensin Opparin tiskillä. Tenttitiloissa on kameravalvonnat ja niissä tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti pistotarkastuksia, jolloin tarkistetaan kaikkien tenttijöiden henkilöllisyys.

Mihin tenttitiloihin pääsen kulkutunnisteella?

Joensuussa pääset näihin sähköisen tentin tenttitiloihin:

  • Natura N112, I krs., HUOM! Kulku Naturan F-ulko-oven kautta
  • Carelia II krs, Sali 2A (yhteiskuntatieteet)

Kuopiossa pääset näihin sähköisen tentin tenttitiloihin:

  • Mediteknia 1029, I krs., HUOM! Kulku Mediteknia sisäänkäynti 2:n kautta
  • Canthia CA205, II krs

Milloin voin suorittaa tenttejä?

  • Sähköisiä tenttejä voit suorittaa Joensuussa Naturan ja Kuopiossa Mediteknian tenttitiloissa pääsääntöisesti joka päivä klo 6-24 välillä
  • Varattavissa olevat tenttiajat ovat aina näkyvissä tenttijärjestelmässä
  • Joensuun Carelian ja Kuopion Canthian tenttitilat ovat käytössäsi Opparin aukioloaikojen mukaisesti (tarkista aukiolot)

Mistä saan kulkutunnisteen?

Voit lunastaa kulkutunnisteen avainpalveluista tiistaisin ja torstaisin klo 9-12, muista tarkistaa aukioloajat esim. kesällä

  • Joensuussa: Toimitilapalvelut, Aurora (B-sisäänkäynti) huone 1032
  • Kuopiossa: Toimitilapalvelut, Snellmania huone 1078/5

Mikäli et halua lunastaa henkilökohtaista kulkutunnistetta, voit hakea kertakäyttöisen kulkutunnisteen ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskiltä (HUOM! Tarkista tällöin Opparin palveluajat kulkutunnisteen noutamiseksi).

Maksaako kulkutunniste?

Maksat kulkutunnisteesta on 40 € pantin. Jos sinulla on jo pantillinen kulkutunniste, lisätään uudet kulkuoikeudet samaan kulkutunnisteeseen. Pantti maksetaan avainpalveluiden kassaan. Pantti palautetaan sinulle, kun palautat kulkutunnisteen.

Kuinka pitkään kulkutunniste on voimassa?

Kulkutunnisteen voimassaoloaika on 1.9.-31.8. ja se tulee uusia vuosittain. Voit hakea kulkuoikeuden uusimista sähköpostitse, mikäli sinulla on käytössä student.uef.fi -sähköposti. Voit laittaa pyynnön osoitteeseen:
– Joensuu: kulkulupa-jns@uef.fi
– Kuopio: anne.sulkakoski@uef.fi

Milloin minun pitää palauttaa kulkutunniste?

Voit palauttaa kulkutunnisteen heti, kun et enää sitä tarvitse. Kulkutunniste tulee palauttaa viimeistään puolen vuoden kuluttua opinto-oikeuden päättymisestä.