Moodle

Opiskelijan Moodle-ympäristö

Yleisesittely Moodlesta (5:06).

Itä-Suomen yliopistossa on käytössä useita Moodle-ympäristöjä. Kurssin vastuuopettaja neuvoo, mistä kurssi löytyy ja mikä on kurssille tarvittava avain.

 • UEF-Moodle http://moodle.uef.fi – tässä ympäristössä on kaikki UEF:n opintopisteytettyjen opintojen kurssit ja siihen kirjaudutaan UEF-tunnuksilla.
 • Aducate-Moodle https://moodle.aducate.fi – tässä ympäristössä on Aducaten toimintaan liittyvät kurssit ja siihen kirjaudutaan UEF-tunnuksilla.
 • Hanke-Moodle http://moodlegroups.uef.fi – tässä ympäristössä on kaikki muu UEF:n toimintaan liittyvät kurssit ja siihen kirjaudutaan UEF-tunnuksilla.

UEF-tunnuksesta ja sen aktivoinnista on lisätietoa tietotekniikkapalveluiden sivulta.

Moodlen käyttöönotto – UEFin henkilökunta ja opiskelijat

UEF:n henkilökunta ja opiskelijat tunnistetaan UEFin, Aducaten ja hankkeiden Moodlessa UEF-tunnuksen avulla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kirjautujalta kysytään perustietoja, ja sen jälkeen Moodle on käyttövalmis.

 1. Mene tarvitsemasi Moodlen etusivulle
 2. Jos sinulla on UEF-tunnus, klikkaa vasemmalla kuvaa “Itä-Suomen yliopisto Login”. Napin painamisen jälkeen sinut ohjataan UEF:n tunnistautumispalveluun
 3. Tai jos sinulla on Moodleen erillinen tunnus: klikkaa “My Login” -kuvaa.
 4. Tai käytä HAKA-tunnistautumista.
 5. Kirjoita käyttäjätunnus (Username) ja salasana (Password). Tämän jälkeen paina “Log in >>”.
 6. Jos tunnistautuminen onnistui, sinut ohjataan Moodleen.
 7. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinulta pyydetään seuraavia asioita:
 8. Täytä profiili (vähintään: etunimi, sukunimi, sähköposti, paikkakunta, kuvaus) ja paina ‘Päivitä Profiilini’.
 9. Lue ja hyväksy opiskelijan tekijänoikeussopimus. Jos et hyväksy, Moodle ei päästä sinua eteenpäin.

Tämän jälkeen Moodlen etusivu avautuu. Sivun keskiosassa on Moodleen käyttöön liittyviä ohjeita. Vasemmassa laidassa on Omat kurssini / My courses -otsikon alla kurssit, joihin sinulle on myönnetty pääsy.

Jos haluat kytkeä Moodlen ja Office 365-palvelun, tutustu ohjeistukseen.

Ilmoittautuminen kurssille

Kun olet kirjautunut Moodleen sisälle, keskellä näkyy kurssilista. Kurssilistassa näkyvät kaikki Moodlessa olevat laitokset. Laitosta klikkaamalla pääset tarkastelemaan laitoksen alla olevia kursseja. Jos olet jo jollakin kurssilla mukana, näkyvät pelkästään omat kurssisi keskellä.

Etsi kurssi, jolle haluat lisätä itsesi ja paina sen nimeä, jolloin Moodle kysyy haluatko lisätä itsesi kurssille. Paina ‘Yes’.

Mikäli kurssilla on avain, kysyy Moodle avainta, kun kirjaudut kurssille. Kurssin vastuuhenkilö ilmoittaa kurssiavaimen osallistujille. Kurssiavainta ei tarvitse kertoa kuin ensimmäistä kertaa kurssille kirjautuessasi. Jos sinulla on tarkoitus olla kurssilla opettajaoikeudet voi sen tehdä vain kurssin vastuuhenkilö.

Kysyttävää?

Moodle opiskelijan ohjeet 

Ota yhteys moodle [at] uef.fi.