Sähköinen tentti: tilat ja käytännöt

Yleistä

Itä-Suomen yliopistolla on käytössä Exam-tenttijärjestelmä (https://exam.uef.fi/).

Sähköiset tenttijärjestelmät mahdollistavat tenttien, kirjallisuuskuulustelujen ja kypsyysnäytteiden järjestämisen automaattisesti valvotuissa tiloissa. Kyse ei kuitenkaan ole Moodle-verkkotentistä.

Sähköiseen tenttijärjestelmään sopivat sellaiset tentit, joiden kysymykset eivät ole kaikille opiskelijoille samat, vaan tenttijärjestelmä arpoo jokaiselle opiskelijalle omat tenttikysymykset opettajan tekemästä kysymysjoukosta. Järjestelmät eivät siis sovellu kuulusteluihin, jossa kaikki tenttijät vastaavat samaan aikaan samoihin kysymyksiin (vrt. yleiset kuulustelut).

Tentti on tentittävissä tietyn ajanjakson (tai toistaiseksi), jolloin opiskelijat voivat suorittaa tentin oman aikataulunsa mukaisesti. Tenttijärjestelmässä olevat tentit on mahdollista suorittaa Joensuun ja Kuopion kampuksilla.

Tenttitilat

Tiloissa on kameravalvonta. Tenttitiloissa tehdään myös pistotarkastuksia, jolloin tarkistetaan kaikkien tenttijöiden henkilöllisyys. Ota siis tenttiin mukaan henkilöllisyystodistus tai opiskelijakortti!

Jos poistut tenttitilasta kesken tentin, et saa enää palata takaisin samaan tenttiin.

Jos olet epävarma tentin tekniikan suhteen, osallistu tenttiin Opparin aukioloaikoina.

Tenttitiloissa on ehdoton hiljaisuus, eikä niissä saa keskustella.

Ota mukaan tenttitilaan

• opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus

Tenttitilaan saat ottaa mukaan

• vesipullon ilman etikettiä
  • Opparin tiskiltä saatavan kirjoitustaulun ja kynän (palautus tenttitilassa olevaan postilaatikkoon)

Tenttitilaan et saa viedä

• reppua/laukkua
  • päällysvaatteita
  • puhelinta
  • rannekelloa tai muita puettavia älylaitteita
  • muistiinpanovälineitä

Voit jättää ylimääräiset tavarasi tenttitilojen ulkopuolella oleviin lukittaviin lokeroihin.

Yhdenkin käyttösäännön rikkominen/noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tenttisuorituksen hylkäämiseen.

Joensuun kampus:

• Carelia 2. krs, sali 2A (yhteiskuntatieteet). Tilassa on 10 konetta.
  • Natura N112, I krs. Tilassa on 14 konetta.

Kuopion kampus:

• Mediteknia 1029, I krs. Tilassa on kahdeksan konetta. HUOM! Viereisen rakennustyömaan takia Kuopion sähköisessä tenttitilassa Mediteknialla voi päivisin olla rakennusmelua. Tarvittaessa siirrä tenttiäsi myöhemmälle ajankohdalle tai jos uskot pystyväsi tenttimään melusta huolimatta, voit pyytää korvatulppia tiskiltä samalla kun ilmoittaudut.
  • Canthia CA205, II krs. Tilassa on 12 konetta.

Tenttitilaan meno

Valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa:

1. Käytä henkilökohtaista kulkutunnistetta, jonka voit lunastaa avainpalveluista. Ks. ohjeet ja avainpalvelun aukiolot täältä. Henkilökohtaisella kulkutunnisteella menosi sähköiseen tenttiin sujuvoituu ja pystyt hyödyntämään sähköisen tentin laajennettuja aukioloaikoja. Voit mennä sähköiseen tenttitilaan ilmoittautumatta ensin Opparin tiskillä.
  2. Hae kertakäyttöinen kulkutunniste ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskiltä (HUOM! Tarkista tällöin Opparin palveluajat kulkutunnisteen noutamiseksi).

Opparin tiskit:

• Joensuu: Carelian 1. kerros. Mikäli tenttisi alkaa jo klo 8:00, tule kirjaston pääovelle klo 7:50. Tietotekniikkaneuvoja tulee avaamaan kirjaston oven.
  • Kuopio: Canthian 2. kerros.

Erityistenttitilat

HUOM! Näiden tilojen käyttö on sallittu vain henkilöille, jotka ovat oikeutettuja erityisjärjestelyihin tentissä.

Joensuun kampus:

• Carelia CK250, 2. krs. ​​

Kuopion kampus:

• Canthia CA206, 2 krs.

Ohjeet

Sähköisen tentin menettelytapaohje (ml. arvostelun määräajat) (pdf)

Exam-tenttijärjestelmä:

Exam-palvelu tenttiin ilmoittautumiseen ja tenttitilan varaamiseen
Exam opiskelijan ohjeet

Exam opettajan ohjeet ovat Heimossa (vaatii kirjautumisen)

Lisätietoja: servicedesk(at)uef.fi