Sähköinen tentti: tilat ja käytännöt

Yleistä

Itä-Suomen yliopistolla on käytössä toistaiseksi kaksi sähköistä tenttijärjestelmää: stenttijärjestelmä (= vanha tenttijärjestelmä https://stentti.uef.fi) ja Exam-tenttijärjestelmä (https://exam.uef.fi/). Stentti-järjestelmästä ollaan luopumassa syksyllä 2018. Nyt siirtymäaikana sähköinen tentti voi olla kummassa tahansa järjestelmässä. Jos tenttiä ei löydy stentistä, tarkista onko se saatavilla Examissa ja päinvastoin.

Sähköiset tenttijärjestelmät mahdollistavat tenttien, kirjallisuuskuulustelujen ja kypsyysnäytteiden järjestämisen automaattisesti valvotuissa tiloissa. Kyse ei kuitenkaan ole Moodle-verkkotentistä.

Sähköisiin tenttijärjestelmiin sopivat sellaiset tentit, joiden kysymykset eivät ole kaikille opiskelijoille samat, vaan tenttijärjestelmä arpoo jokaiselle opiskelijalle omat tenttikysymykset opettajan tekemästä kysymysjoukosta. Järjestelmät eivät siis sovellu kuulusteluihin, jossa kaikki tenttijät vastaavat samaan aikaan samoihin kysymyksiin (vrt. yleiset kuulustelut).

Tentti on tentittävissä tietyn ajanjakson (tai toistaiseksi), jolloin opiskelijat voivat suorittaa tentin oman aikataulunsa mukaisesti. Stenttijärjestelmässä oleva tentti on mahdollista suorittaa Joensuun, Kuopion tai Savonlinnan kampuksen tenttitiloissa. Exam-tenttijärjestelmässä olevia tenttejä on mahdollista suorittaa Joensuun ja Kuopion kampuksilla.

Tenttitilat

Tiloissa on kameravalvonta. Tenttitiloissa tehdään myös pistotarkastuksia, jolloin tarkistetaan kaikkien tenttijöiden henkilöllisyys. Ota siis tenttiin mukaan henkilöllisyystodistus tai opiskelijakortti!

Jos poistut tenttitilasta kesken tentin, et saa enää palata takaisin samaan tenttiin.

Jos olet epävarma tentin tekniikan suhteen, osallistu tenttiin arkisin klo 8-16 välillä.

Ota mukaan tenttitilaan

• opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus

Tenttitilaan saat ottaa mukaan

• vesipullon ilman etikettiä
  • Opparin tiskiltä saatavan kirjoitustaulun ja kynän (palautus tenttitilassa olevaan postilaatikkoon)

Tenttitilaan et saa viedä

• reppua/laukkua
  • päällysvaatteita
  • puhelinta
  • rannekelloa tai muita puettavia älylaitteita
  • muistiinpanovälineitä

Voit jättää ylimääräiset tavarasi tenttitilojen ulkopuolella oleviin lukittaviin lokeroihin.

Yhdenkin käyttösäännön rikkominen/noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tenttisuorituksen hylkäämiseen.

Joensuun kampus:

Käy ilmoittautumassa ja todistamassa henkilöllisyytesi ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskillä Carelian 1. kerroksessa. Tietotekniikkaneuvoja ohjaa sinut tenttitilaan. Mikäli tenttisi alkaa jo klo 8:00, tule kirjaston pääovelle klo 7:50. Tietotekniikkaneuvoja tulee avaamaan kirjaston oven.

• Carelia 2. krs, sali 2A (yhteiskuntatieteet). Tilassa on 10 stenttikonetta.
  • Natura N112, I krs. Tilassa on 14 exam-konetta. HUOM! Tarkista Opparin palveluajat ja nouda kulkutunniste tarvittaessa etukäteen.

Kuopion kampus:

Käy ilmoittautumassa ja todistamassa henkilöllisyytesi ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskillä Canthian 2. kerroksessa. Tietotekniikkaneuvoja ohjaa sinut tenttitilaan.

• Mediteknia 1029, I krs. Tilassa on kahdeksan stenttikonetta.
  • Canthia CA205, II krs. Tilassa on 12 exam-konetta.

Savonlinnan kampus:

• Kirjasto B116b. Tilassa on neljä stenttikonetta.

Erityistenttitilat

HUOM! Näiden tilojen käyttö on sallittu vain henkilöille, jotka ovat oikeutettuja erityisjärjestelyihin tentissä.

Joensuun kampus:

• Carelia CK250, 2. krs. ​​

Kuopion kampus:

• Canthia CA206, 2 krs.

Ohjeet

Sähköisen tentin menettelytapaohjettelytapaohje (ml. arvostelun määräajat) (pdf)

Stenttijärjestelmä:

Stentti​-palvelu tenttiin ilmoittautumiseen ja tenttitilan varaamiseen
Opiskelijalle

Stentti opettajan ohjeet Heimossa (vaatii kirjautumisen)

Exam-tenttijärjestelmä:

Exam-palvelu tenttiin ilmoittautumiseen ja tenttitilan varaamiseen