Sähköinen tentti: tilat ja käytännöt

Yleistä

Itä-Suomen yliopistolla on käytössä toistaiseksi kaksi sähköistä tenttijärjestelmää: stenttijärjestelmä (= vanha tenttijärjestelmä https://stentti.uef.fi) ja Exam-tenttijärjestelmä (https://exam.uef.fi/). Stentti-järjestelmästä luovutaan kokonaan 30.9.2018. Nyt siirtymäaikana sähköinen tentti voi olla kummassa tahansa järjestelmässä. Jos tenttiä ei löydy stentistä, tarkista onko se saatavilla Examissa ja päinvastoin.

Sähköiset tenttijärjestelmät mahdollistavat tenttien, kirjallisuuskuulustelujen ja kypsyysnäytteiden järjestämisen automaattisesti valvotuissa tiloissa. Kyse ei kuitenkaan ole Moodle-verkkotentistä.

Sähköisiin tenttijärjestelmiin sopivat sellaiset tentit, joiden kysymykset eivät ole kaikille opiskelijoille samat, vaan tenttijärjestelmä arpoo jokaiselle opiskelijalle omat tenttikysymykset opettajan tekemästä kysymysjoukosta. Järjestelmät eivät siis sovellu kuulusteluihin, jossa kaikki tenttijät vastaavat samaan aikaan samoihin kysymyksiin (vrt. yleiset kuulustelut).

Tentti on tentittävissä tietyn ajanjakson (tai toistaiseksi), jolloin opiskelijat voivat suorittaa tentin oman aikataulunsa mukaisesti. Tenttijärjestelmissä olevat tentit on mahdollista suorittaa Joensuun ja Kuopion kampuksilla.

Tenttitilat

Tiloissa on kameravalvonta. Tenttitiloissa tehdään myös pistotarkastuksia, jolloin tarkistetaan kaikkien tenttijöiden henkilöllisyys. Ota siis tenttiin mukaan henkilöllisyystodistus tai opiskelijakortti!

Jos poistut tenttitilasta kesken tentin, et saa enää palata takaisin samaan tenttiin.

Jos olet epävarma tentin tekniikan suhteen, osallistu tenttiin Opparin aukioloaikoina.

Ota mukaan tenttitilaan

• opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus

Tenttitilaan saat ottaa mukaan

• vesipullon ilman etikettiä
  • Opparin tiskiltä saatavan kirjoitustaulun ja kynän (palautus tenttitilassa olevaan postilaatikkoon)

Tenttitilaan et saa viedä

• reppua/laukkua
  • päällysvaatteita
  • puhelinta
  • rannekelloa tai muita puettavia älylaitteita
  • muistiinpanovälineitä

Voit jättää ylimääräiset tavarasi tenttitilojen ulkopuolella oleviin lukittaviin lokeroihin.

Yhdenkin käyttösäännön rikkominen/noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tenttisuorituksen hylkäämiseen.

Joensuun kampus:

• Carelia 2. krs, sali 2A (yhteiskuntatieteet). Tilassa on 10 stenttikonetta.
  • Natura N112, I krs. Tilassa on neljä stenttikonetta ja 10 exam-konetta.

Kuopion kampus:

• Mediteknia 1029, I krs. Tilassa on viisi stenttikonetta ja kolme exam-konetta. HUOM! Vesivahingon korjaustöiden takia Kuopion sähköisessä tenttitilassa Mediteknialla voi päivisin olla remonttimelua. Tarvittaessa siirrä stenttiäsi myöhemmälle ajankohdalle tai jos uskot pystyväsi tenttimään melusta huolimatta, voit pyytää korvatulppia tiskiltä samalla kun ilmoittaudut. Vesivahinko ei siis ylety tenttitilaan, vaan samalle käytävälle. Mikäli tenttisi on Examissa, voit vaihtaa sen Canthian tenttitilaan. Illlalla remonttimelusta ei ole haittaa.
  • Canthia CA205, II krs. Tilassa on 12 exam-konetta.

Tenttitilaan meno

Valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa:

1. Käytä henkilökohtaista kulkutunnistetta, jonka voit lunastaa avainpalveluista. Ks. ohjeet ja avainpalvelun aukiolot täältä. Henkilökohtaisella kulkutunnisteella menosi sähköiseen tenttiin sujuvoituu ja pystyt hyödyntämään sähköisen tentin laajennettuja aukioloaikoja. Voit mennä sähköiseen tenttilaan ilmoittautumatta ensin Opparin tiskillä.
  2. Hae kertakäyttöinen kulkutunniste ennen tenttisi alkua Opparin palvelutiskiltä (HUOM! Tarkista tällöin Opparin palveluajat kulkutunnisteen noutamiseksi).

Opparin tiskit:

• Joensuu: Carelian 1. kerros. Mikäli tenttisi alkaa jo klo 8:00, tule kirjaston pääovelle klo 7:50. Tietotekniikkaneuvoja tulee avaamaan kirjaston oven.
  • Kuopio: Canthian 2. kerros.

Erityistenttitilat

HUOM! Näiden tilojen käyttö on sallittu vain henkilöille, jotka ovat oikeutettuja erityisjärjestelyihin tentissä.

Joensuun kampus:

• Carelia CK250, 2. krs. ​​

Kuopion kampus:

• Canthia CA206, 2 krs.

Ohjeet

Sähköisen tentin menettelytapaohje (ml. arvostelun määräajat) (pdf)

Stenttijärjestelmä:

Stentti​-palvelu tenttiin ilmoittautumiseen ja tenttitilan varaamiseen
Opiskelijalle

Stentti opettajan ohjeet Heimossa (vaatii kirjautumisen)

Exam-tenttijärjestelmä:

Exam-palvelu tenttiin ilmoittautumiseen ja tenttitilan varaamiseen