Turvallisuus ja kriisitilanteet

Yliopistomme tavoitteena on olla terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva opiskelu- ja työyhteisö. Hyvinvointi rakentuu turvallisuuden pohjalle.

Turvallisuus Itä-Suomen yliopistossa tarkoittaa olotilaa, jossa mahdollisiin turvallisuusuhkiin pyritään varautumaan ja niitä ennakoimaan ja jossa yliopistoyhteisön jäsenet voivat toimia ilman huolta ja pelkoa.

On todella tärkeää, että myös opiskelijat saavat tietoa ja perehtyvät oman yhteisönsä turvallisuusasioihin ja –ohjeisiin. Perehtyminen käynnistyy luontaisesti opintojen käynnistyessä ja uusille opiskelijoille suunnatun verkkomateriaalin turvin.

Pyrimme varmistamaan henkilökuntamme, opiskelijoidemme ja vierailijoidemme turvallisuuden yliopistossamme. Mikäli havaitset onnettomuus-, vaara- tai kriisitilanteen, raportoithan asiasta, jotta voimme kehittää yhteisöämme yhä turvallisemmaksi.

Ilmoituslomake turvallisuushavainnosta

Molemmilla kampuksilla on kampuskriisiryhmät, jotka koordinoivat turvallisuuteen liittyvää yhteistoimintaa ja tilanteen mukaan organisoivat apua ja tukea. Ne huolehtivat kriisitilanteissa henkisestä huollosta ja kriisien jälkihoidosta.

Kampuskriisiryhmät: joensuunkampuskriisiryhma [at] uef.fi ja kuopionkampuskriisiryhma [at] uef.fi

Yliopistolaisten käyttöön on julkaistu turvallisuusoppaat ja -ohjeita Heimossa (vaatii kirjautumisen). Tutustuthan niihin jo etukäteen, sillä vaara- tai uhkatilanteessa sitä ei useinkaan enää ehdi tehdä.

Ohjeet kriisitilanteessa toimimiseen, tärkeitä yhteystietoja sekä paljon muuta ajankohtaista ja tärkeää asiaa turvallisuudesta ml. yliopiston Pelastussuunnitelman löydät yliopiston Turvallisuussivulta sekä Heimosta (vaatii kirjautumisen).