Skip to content
UEF Kamu
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
SuomiEnglish
Opiskelijaruokailu
Sähköposti
Yammer
Peppi
WebOodi (lukutilassa)
UEF Moodle
eLearn Moodle
DigiCampus
Lukari
Exam: opiskelijan ohjeet
Kirjasto
MOT-sanakirjat
Sykettä.fi
ISYY
UEF Connect
uef.fi
Student2Student -vertaisohjaus
Peppi
uef.fi
Heimo
weboodi.uef.fi
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Ajankohtaista
Uudelle opiskelijalle
Tohtorikoulutus
Opintoyhteisöt
Opiskelijoiden tukikanavat
Sivuaineet ja muut opinnot
Opinto-oppaat
Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
Osaamisen tunnustaminen
Opintoneuvonta
Lukuvuoden ajankohtia
Kampukset, tiedekunnat
Yliopistosanastoa
  1. Etusivu
  2. Tietopankki
  3. Työelämä ja ura
  4. Tohtorin ura
  5. Akateemiselle uralle
Tulosta yläreunan logo

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

JOENSUU, KUOPIO

Jatkotutkinto-opiskelija

Akateemiselle uralle

Tulosta

UEFin uramallit

Itä-Suomen yliopistossa (kuten monissa muissakin suomalaisissa yliopistoissa) on käytössä neliportainen uramalli ja vakinaistamispolku.

Neliportainen uramalli

Neliportainen uramalli on tutkijoiden ja opettajien urakehitykseen rakennettu malli. Tutkijoiden uran lähtötaso on nuorempi tutkija (l. väitöskirjatutkija), josta seuraavat tasot ovat tutkijatohtori, yliopistotutkija ja professori. Opetustehtävien osalta uramalliin sisältyvät yliopisto-opettajan, yliopistonlehtorin (kliinisen opettajan) ja vanhemman yliopistonlehtorin tehtävät. Muita soveltuvin osin käytettäviä tehtäviä ovat tutkimusavustaja, projektitutkija ja tutkimusjohtaja. Eteneminen uramallin puitteissa perustuu ansioitumiseen.

Lisätietoa neliportaisesta uramallista ja kelpoisuusvaatimukset, jotka on määritelty johtosäännössä (§31) löydät Heimosta (vaatii UEF-kirjautumisen).

Vakinaistamispolku

Itä-Suomen yliopiston vakinaistamispolku (Tenure Track) tarjoaa parhaille tutkijoille nopeutetun ja henkilökohtaiseen pätevöitymiseen perustuvan etenemisväylän tieteellisellä uralla edellä kuvatun neliportaisen uramallin kautta. Käytännössä vakinaistamispolulle nostetaan vain rajoitettu joukko ansioituneimpia tutkijoita, joilla on mahdollista saavuttaa vakinainen professuuri. Tenure Track -tehtävät ovat aina strategisia rekrytointeja, eli ne pohjautuvat yliopiston tiedekuntien ja yksiköiden strategiseen suunnitteluun.

Lisätietoa vakinaistamispolusta Heimossa (vaatii UEF-kirjautumisen).

Postdoc-paikat ja rahoitus

Mikäli tavoitteesi on akateeminen ura, väitöksen jälkeen on ensimmäisenä vuorossa postdoc- vaihe. Voit hakea yliopistoissa tarjolla olevia postdoc- paikkoja tai rahoitusta omaan tutkimushankkeeseesi.

Suomalaisten yliopistojen avoimet postdoc-paikat löytyvät yleensä TE-hallinnon hakukoneesta hakusanalla ”tutkijatohtori” tai ”postdoc”. Lisäksi voit etsiä tietoa yliopistojen avoimista työpaikoista niiden omilta verkkosivuilta. Linkit niihin on koottu Acatiimin Avoimia paikkoja yliopistosektorilla-sivustolle.

Ulkomaisia postdoc-paikkoja löydät esim. Academic positions-, Euraxess- ja  TheUniJobs– sivustoilta. Kannattaa myös hyödyntää ohjaajien verkostoa postdoc-paikan löytämisessä sekä olla itse aktiivinen ja verkostoitua mielenkiintoisten tutkimusryhmien kanssa jo väitöstutkimuksen aikana.

Lisätietoa tutkimusrahoitusvaihtoehdoista eri akateemisen uran vaiheisiin löydät Heimossa (vaatii UE-kirjautumisen).

Akateeminen ansioituminen

Sekä akateemisen työpaikkojen että tutkimusrahoitusten saamisen edellytyksenä ovat ns. akateemiset ansiot. Niitä kartutetaan mm. julkaisemalla tieteellisiä julkaisuja, hakemalla (ja saamalla) tutkimusrahoitusta, pitämällä esityksiä tieteellisissä kokouksissa, verkostoitumalla ja hankkimalla kansainvälistä kokemusta, opettamalla, ohjaamalla opinnäytetöitä sekä toimimalla akateemisissa (esim. referee) ja yhteiskunnallisissa asiantuntijatehtävissä. Myöhemmässä uravaiheissa oman tutkimuslinjan vakiinnuttaminen ja tutkimusryhmän perustaminen, vastuuroolien ottaminen sekä tieteellisen asiantuntijuuden vakiinnuttaminen kansainvälisen verkostoitumisen kautta on olennaista.

tohtori ura postdoc
University of Eastern Finland Joensuu, Kuopio © University of Eastern Finland
Facebook Instagram Twitter YouTube LinkedIn Snapchat SoundCloud
  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
Hallinnoi evästeitä
Palvelu käyttää evästeitä sivuston optimointiin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastolliset
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}