Digitaaliset työvälineet
Apua digitaalisessa ympäristössä seikkailemiseen saat tutustumalla Digistartti-perehdytykseen.
UEFissa on käytössä Microsoft Office 365:een pohjautuva UEFille räätälöity digitaalinen työympäristö, Heimo. Se sisältää erilaisia työkaluja ja sovelluksia, esim. Teamsin, Yammerin ja henkilökohtaisen OneDrive tallennustilan. Office365-ympäristön käyttö edellyttää kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönottoa. Office 365 ProPlus -paketin voit myös asentaa omassa käytössäsi olevalle laitteelle.
Lisätietoa o365 ympäristöstä löydät Kamusta.
UEFin laitosten omistamissa työasemissa ohjelmistojen jakelu suoritetaan keskitetysti. Windowsin Software Centerissä on tarjolla ohjelmia, jotka voit halutessasi itse asentaa, ja osa ohjelmista jaetaan App-V-sovellusvirtualisoinnin avulla. Kotikoneellesi voit myös ladata Windows Virtual Desktopin, jonka kautta pääset käyttämään kotikoneeltasi ohjelmistoja, jotka toimivat muuten vain kampuksella (esim. Graphpad Prismiä, Matlabia, Maplea sekä omaa X-verkkolevyäsi). Henkilökohtaiseen tutkimuskäyttöön voit kotikoneelleesi ladata myös seuraavia ohjelmia: Atlas.ti, IBM SPSS Statistic 27, Amos 27 Windows ja SAS. Lisäksi sinun myös mahdollista ostaa ohjelmia (esim. Adobe, Autodesk, IBM, Matlab, Microsoft) kotikoneellesi alennettuun oppilaitoshintaan.
Lisätietoa asennettavista ohjelmistoista Heimossa (vaatii UEF-kirjautumisen)
Uef-sähköpostia on käytettävä sähköisessä asioinnissa ja sitä suositellaan tietoturvallisuussyistä käytettävän myös kaikessa asioinnissa yliopiston kanssa. Lue lisää sähköpostisäännöistä Heimossa (vaatii UEF-kirjautumisen).
Sähköpostipalvelun järjestelmänä toimii Microsoft Office365-palvelu ja sähköpostilaatikon tallennustila on 50Gt. Sähköpostilaatikko syntyy automaattisesti työsuhteen tai opinto-oikeuden alkaessa. Työsuhteessa yliopistoon olevien sähköpostiosoitteen on muotoa etunimi.sukunimi@uef.fi, ja muiden jatko-opinto-oikeuden saaneiden muotoa tunnus@student.uef.fi. Sähköposti suljetaan automaattisesti 59 vrk työsuhteen päättymisen jälkeen tai 179 vrk opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen.
Mikäli tutkimuksessasi syntyy korkean tai perussuojaustason tietoaineistoja, tietotekniikkapalvelut tarjoavat tutkimusaineistojen tallentamiseen ja säilyttämiseen varmistettua tutkijan levytilaa (50 GB) ja varmistamatonta tutkijan levytilaa (2 TB) sekä REDCap-datanhallintapalvelua. Saat nämä käyttöösi rekisteröitymällä UEF tutkijaksi asiointipalveluissa.
Moodle
Tohtorikoulun yleisten valmiustaitojen opinnoissa käytetään verkko-oppimisympäristönä UEF-Moodlea ja FinDocNet-Moodlea. Kurssin vastuuopettaja neuvoo, mistä kurssi löytyy ja mikä on kurssille tarvittava avain. Ohjeita Moodlen käyttöön löydät Kamusta.
Tuudo
Tuudo on mobiilisovellus, jolla voit mm. ilmoittautua kursseille, selata omia opintosuorituksia, lainata kirjoja (lisätietoa kirjaston sivuilla) ja tarkistaa kampusravintoloiden ruokalistat sekä julkisen liikenteen aikataulut.
Työhuone ja työvälineet
Työsuhteisille tutkijoille yliopisto järjestää työhuoneen sekä hankkii tietokoneen, tarvittavat oheislaitteet ja puhelimen. Näiden tilaukset tehdään yksiköiden yhdyshenkilöiden kautta. Laitoksesta riippuen apurahatutkijat voivat myös saada samat etuudet.