UEF-kaskujen keruu on käynnistynyt

09.11.2018 Yleinen

Mitä hauskaa ja hassua ja edelleenkin kertomisen arvoista sinulle on jäänyt mieleen Itä-Suomen yliopiston perustamisesta ja sen kohta kymmenvuotisesta historiasta? Millaisia lentäviä lausahduksia Carelian, Canthian ja Savonlinnan käytäviltä on vuosikymmenen aikana kaikunut? Kenestä yliopistolla vaikuttaneesta henkilöstä olet kuullut tarinoita? Mitkä tapahtumat ja sattumukset muistetaan yhä? Mitkä sutkautukset ovat jääneet elämään?

Osana tulevaa 10-vuotisjuhlavuotta UEF on käynnistänyt yliopistoon liittyvien tarinoiden ja kaskujen keruun. Tavoitteena on koota kirjan verran kertomuksia yliopiston syntyvaiheista ja koko sen kymmenvuotiselta taipaleelta. Kirja julkaistaan UEFin juhlavuonna 2020.

Kaskut ovat yliopistoyhteisössämme elävää suullista perinnettä. Haemme humoristisia kertomuksia UEFin värikkäästä arjesta, tutuista tapahtumista ja monin eri tavoin yliopistossa ja yliopistoon vaikuttaneista henkilöistä. Toivomme kertomuksia henkilöstön, opiskelijoiden ja alumnien lisäksi myös sidosryhmiltä ja kaupunkilaisilta.

Kaskukirjan toimituskuntaan kuuluvat kirjastonjohtaja Jarmo Saarti, perinteentutkimuksen professori Pertti Anttonen, viestintäpäällikkö Petri Hynynen ja perinteentutkimuksen maisteriopiskelija Hanna Puro.

Kartuta keruuta kertomalla meille oma kaskusi! Anna samalla suostumus tekstisi arkistointiin, muokkaamiseen ja julkaisemiseen joko omalla nimelläsi tai ilman.

Lisätietoja keruusta ja tarkat ohjeet osallistumiseen osoitteessa www.uef.fi/uef-kaskut.

Takaisin