Tarkenna hakuasi

Jatkuvan oppijan opinto-oikeuden nimi on muuttunut alumniopiskeluoikeudeksi

Itä-Suomen yliopistosta perus- tai jatkotutkinnosta valmistunut voi täydentää opintojaan vielä valmistumisen jälkeen. Valmistuneen opiskelijan opiskeluoikeuden nimi on aiemmin ollut jatkuvan oppijan opinto-oikeus. Nimi on nyt muuttunut alumniopiskeluoikeudeksi.

Tarkempaa tietoa alumniopiskeluoikeudesta löydät Kamusta.

Alkuohjauskysely 2023: Orientaatio tavoittaa uudet opiskelijat hyvin ja tuutorointi koetaan erittäin myönteisesti

Itä-Suomen yliopiston uusien opiskelijoiden orientaatiomateriaalit ja -päivät vaikuttavat palvelevan hyvin opiskelijoiden tarpeita. Lisäksi uudet opiskelijat kokevat tuutoroinnin erittäin tärkeäksi avuksi opintojen aloitusvaiheessa. Nämä havainnot käyvät ilmi vuoden 2023 alkuohjauskyselystä.

Alkuohjauskysely kartoittaa Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden opintojen käynnistymistä. Kysely auttaa kehittämään uusien opiskelijoiden orientaatiota, tuutorointia ja alkuohjausta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Lisäksi kysely tuottaa tietoa uusien opiskelijoiden mielestä opintojen alun tärkeimmistä palveluista ja niiden kehittämisestä.

Koulutuspalvelut toteutti alkuohjauskyselyn ensimmäisen vuoden suomenkielisten kandidaatti- ja maisterivaiheen opiskelijoille 27.10.–12.11.2023. Kysely keräsi lähes 800 vastausta. Vastaajia oli yhtä paljon Joensuun ja Kuopion kampuksilta. Heistä suurin osa (58 %) oli muuttanut yliopistopaikkakunnalle opintojen aloittamisen vuoksi.

Perhe, ystävät ja tuutorit tukena opintojen aloituksessa

Alkuohjauskyselyn tulosten mukaan ennakko-orientaatiomateriaali tavoittaa uudet opiskelijat hyvin, ja se koetaan merkitykselliseksi. Erityisesti uudet opiskelijat kokevat hyötyvänsä Smart Start -oppaista, Digistartista ja muusta uuden opiskelijan verkkomateriaalista Kamu-verkkopalvelussa.

Keskeisimmistä opiskelijoille suunnatuista palveluista saadaan riittävästi tietoa. Lisäksi orientaatiopäivät jakavat opiskelijoille tärkeää tietoa opintojen aloituksen tueksi ja antavat kokemuksen siitä, että uudet opiskelijat ovat tervetulleita kampuksille. Opiskelijat toivovat, että opiskeluhyvinvoinnin kysymyksiin kiinnitetään huomiota heti opintojen alussa.

Vertaistuutorointi saa uusilta opiskelijoilta hyvin paljon kiitosta. Tuutorointi koetaan toimivaksi ja informatiiviseksi sekä tuutorit aktiivisiksi ja auttavaisiksi. Tuutorointia toivotaan palautteessa myös enemmän.

Uudet opiskelijat kokevat alkuohjauskyselyn tulosten mukaan oman perheen ja yliopiston ulkopuolisten ystävien tuen hyvin merkittäväksi opintojen alussa. Tukea uuden elämänvaiheen aloitukseen saadaan myös opiskelukavereilta ja vertaistuutoreilta. Vastausten perusteella vaikuttaa, että tukea opintojen alkuun on riittävästi saatavilla.

Enemmän aikaa tutustumiselle ja kohdennetumpaa orientaatiota

Alkuohjauskyselyn tuloksista erottuu myös useita tärkeitä kehittämiskohteita ja -toimia opintojen aloittamisen ohjaukseen.

Esimerkiksi orientaatiopäivät koettiin kuormittavina, kun tarjolla oli runsaasti tietoa kovin nopeasti. Lisäksi uuden opiskelijan yleisissä infoissa syksyllä 2023 Zoom-huoneiden kapasiteetti osoittautui riittämättömäksi, minkä vuoksi kaikki halukkaat eivät päässeet ensimmäisiin infoihin. Ensi syksyksi infoja varten on tilattu suurempi Zoom-huone. Lisäksi infojen tallenteiden toivottiin olevan saatavilla pidempään, mikä vaatisi tallenteiden tekstittämisen saavutettavuusvaatimusten mukaisesti.

Yleisenä huomiota uudet opiskelijat toivoivat lisää aikaa tutustumiselle toisiinsa. Lisäksi aiempia opintoja tehneille ja suoraan maisteriopintoja aloittaville opiskelijoille toivottiin kohdennetumpaa ja omaa ohjelmaa ja eri elämäntilanteiden huomiointia opintojen aloituksessa. Yleisemminkin tuutoriryhmien toivottiin kokoavan yhteen samanlaista lähtökohdista tulevia opiskelijoita.

Opintojen alkuvaiheeseen kaivattiin lisäksi tietoa opinnoista ja niiden toteutuksesta. Erityisesti uudet opiskelijat toivoivat HOPSin tekoon ja opintoihin ilmoittautumiseen lisää apua ja selkeytystä.

Uusien opiskelijoiden viestinnässä on edelleen tärkeä yhteinen vastuu ja prosessin kehittäminen, jotta opintojen aloittaminen olisi jokaiselle opiskelijalle mahdollisimman hyvä sekä antaisi pohjan hyvälle jatkolle ja opintoihin kiinnittymiselle. Alkuohjauskyselyn tulokset antavat arvokasta tietoa kehitystyön jatkamiselle, ja koulutuspalvelut kiittää jokaista kyselyyn vastannutta uutta opiskelijaa.

Lisätietoja:

Outi Tikkanen, amanuenssi, koulutuspalvelut, outi.tikkanen@uef.fi

Vastaa kirjaston käyttäjäkyselyyn

Hyvä Itä-Suomen yliopiston (UEF) kirjaston asiakas! Kirjasto kartoittaa kyselyn avulla kokemuksiasi kirjaston palveluista. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia, ja vastauksesi tallentuvat nimettöminä. Vastauksia käytetään apuna kirjastopalveluiden kehittämisessä – jokainen vastaus on tärkeä ja tervetullut! Kysely on auki 29.2.2024 saakka.

Kyselyyn vastanneet voivat halutessaan osallistua kirjaston kangaskassien (3 kpl) arvontaan.

YUFEn kevään 2024 haastetiimien haku käynnissä 20.2. saakka

Eurooppalaisen yliopistoallianssin YUFEn kevään 2024 haastetiimien hakuaika on nyt käynnissä 20.2. saakka!

Jokainen Itä-Suomen yliopiston opiskelija voi halutessaan osallistua itseään kiinnostavaan haastetiimiin englanniksi verkossa sekä saada YUFEn Professional Star -tunnustuksen ja jopa 2 opintopistettä.

Valittavana on seitsemän erilaista haastetta eri puolilta Eurooppaa. Tällä kertaa mukana on myös yksi haaste kummastakin Itä-Suomen yliopiston kampuskaupungista! Haasteet ovat monitieteisiä, ja niistä löytyy lukuisiin yliopiston eri koulutusaloihin soveltuvia teemoja.

Lisätietoa Kamun YUFE Allianssi-sivulla.

Aurinko paistaa ikkunaan jäähtyneiden lumikiteiden läpi.

Hae vaihtoon 15.2. mennessä!

Vaihto-opiskelun helmikuun hakukierros on käynnissä!

Hakukierros on avoinna torstaihin 15.2. saakka. Hakukierros päättyy tasan kello 15:00 Suomen aikaa.

Suosittelemme vaihto-opinnoista kiinnostuneita opiskelijoita tutustumaan vaihto-opiskelun hakuilmoituksiin Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa. Tästä Kamun tietopankin kokonaisuudesta löydät myös ohjeet hakemuksen tekemiseen ja paljon lisätietoja eri vaihto-opiskeluun liittyvistä asioista.

Vaihtoon hakevien opiskelijoiden suositellaan tekemään hakemus mahdollisimman hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Varsinkin haun viimeisenä päivänä hakujärjestelmä SoleMOVE voi usein olla ruuhkautunut, mikä voi viivästyttää hakemuksen tekemistä. Myöhästyneitä hakemuksia emme voi ottaa vastaan, joten huolehdithan, että teet hakemuksesi valmiiksi hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä!

Mikäli sinulla herää kysyttävää vaihto-opiskelusta, olethan yhteydessä Kansainvälisiin liikkuvuuspalveluihin esim. sähköpostitse osoitteella international@uef.fi.

Koulutuspalveluiden asiakaspalvelutiski Joensuussa on suljettu 19.–23.2.2024

19.–23.2.2024 Koulutuspalveluiden asiakaspalvelun asiakaspalvelutiski Joensuussa on suljettu.

Asiakaspalvelutiski Kuopiossa sekä puhelinpalvelu ovat auki normaalisti. Voit olla asiakaspalveluun yhteydessä myös sähköpostitse.

Koulutuspalveluiden asiakaspalvelun normaaliaukioloajat ja yhteystiedot

Koulutuspalveluiden asiakaspalvelutiski on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–13.

Käyntiosoite: Joensuussa Aurora A, 1. krs; Kuopiossa Canthia, 2. krs

Sähköpostiosoite: opiskelu@uef.fi (Huomaathan, että loma-aikoina vastausajat ovat tavallista pidemmät)

Puhelinnumero: 029 445 8900

Puhelinpalveluaika: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–14

Rehtorihaun kärkiehdokkaat yliopistoyhteisön kuulemistilaisuuksissa 26. ja 27.2.2024

Itä-Suomen yliopiston rehtorin tehtävää hakeneet kärkiehdokkaat ovat yliopistoyhteisön kuultavina Joensuun kampuksella maanantaina 26.2. klo 12.00–14.00 Carelia-rakennuksen auditoriossa C1 ja Kuopion kampuksella tiistaina 27.2. klo 10.00–12.00 Snellmanian auditoriossa SN100.

Yliopiston hallitus valitsee kuulemistilaisuuksiin osallistuvat kärkiehdokkaat kokouksessaan 13. helmikuuta.

Kuulemistilaisuudet järjestää yliopistokollegio ja sen puheenjohtajina toimivat Mikko Laitinen ja Tero Karjalainen. Kampuksilla järjestettäviä tilaisuuksia voi seurata kirjautuneena myös striimattuna osoitteessa Rehtorihaun kärkiehdokkaat yliopistoyhteisön tilaisuudessa 26. ja 27. helmikuuta (sharepoint.com), ja videotallenteet ovat katseltavissa tilaisuuden jälkeen. Tilaisuudet toteutetaan suomeksi ja englanniksi.

Kampustilaisuuksiin odotamme erittäin runsasta osanottoa. Tervetuloa!

Opiskelija, tule mukaan Pepin opiskelijan työpöydän käytettävyysselvitykseen ja saat leffalippuja!

Peppi-konsortio teettää kehittäjäkumppanillaan Netumilla vuoden 2024 alussa opiskelijan työpöydän käytettävyysselvityksen, johon toivotaan osallistujia korkeakoulujen opiskelijoista. Jokaiselle opiskelijalle annetaan kaksi leffalippua työpajan yhteydessä. Selvitys toteutetaan enintään 12 opiskelijan työpajana, jonka kesto on enintään 3 tuntia.

Selvityksessä kartoitetaan kokemuksia käytettävyydestä ja saavutettavuudesta seuraavien näkymien osalta:

  • Opiskelijan HOPS, HOPSin eri toiminnot ja välilehdet, esimerkiksi
    • Tarkastelu -näkymä
    • Opintojen valinta
    • Opintojen ajoitus
    • Viestit ja sopimukset, HOPS merkinnät
    • Ilmoittautumiset
  • Opiskelijan opintosuoritukset, opiskelutiedot

Työpaja toteutetaan suomen kielellä. Työpaja järjestetään torstaina 14.3.2024 klo 9.00 – 12.00 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Netumin asiantuntijat ovat valittuihin osallistujiin yhteydessä ja kertovat työpajan tarkan paikan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Työpajaan tulee ilmoittautua viimeistään perjantaina 16.2.2024. Lisätietoa työpajasta ja ilmoittautumislomake löytyvät Viva Engagesta (vaatii kirjautumisen UEF-tunnuksilla) (avautuu uudessa välilehdessä).