Tohtoriopiskelijan ilmoittautuminen

Kun sinulle myönnetään opinto-oikeus jatko-opintoihin (lisensiaatin tai tohtorin tutkinnon suoritusoikeus), saat päätöksen mukana ohjeen ilmoittautumisesta ja opiskelupaikan vastaanottamisesta. Ilmoittautuminen tehdään palauttamalla ilmoittautumislomake opintopalveluihin joko henkilökohtaisesti tai postitse.

Tulosta  ilmoittautumislomake (pdf)

Ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenmaksut

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on vapaaehtoinen jatkotutkintoa eli lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Jäsenmaksun suuruus koko lukuvuodelta on 56 euroa, pelkästään syys- tai kevätlukukaudelta 30,5 euroa.

Uudet jatko-opiskelijat saavat ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksutiedot opintopalveluista ilmoittautumisen yhteydessä.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun lisäksi voit maksaa ylioppilaslehti Uljaan kotiinkantomaksun (16,5 €). Voit tukea Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyötoimintaa lahjoittamalla haluamasi summan SYLin tilille. Lue lisää SYLin sivuilta. Liikuntamaksuja voi maksaa ylioppilaskunnan toimistolla, lisätietoa osoitteesta sykettä.fi.

Jatko-opiskelijoilla ei ole oikeutta samoihin opiskelijaetuihin kuin perustutkintoa suorittavilla opiskelijoilla. Näin ollen jatko-opiskelijoilla ei ole oikeutta mm. matka-alennuksiin junissa ja busseissa eikä terveydenhoitopalveluihin YTHS:llä. Lisätietoja opiskelijaeduista voit kysyä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta.

UEF-käyttäjätunnus

Kaikki opiskelijat tarvitsevat UEF-käyttäjätunnuksen, jolla pääsee kirjautumaan yliopiston verkkoon, WebOodiin ja sähköpostiin.

Jos olet ollut perustutkinto-opiskelijana Itä-Suomen yliopistossa, voit käyttää samaa käyttäjätunnustasi. Jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta, se täytyy käydä aktivoimassa verkkopalvelussa verkkopankkitunnuksilla. Ohje käyttäjätunnuksen aktivoimisesta.

Uuden opiskelijan oikeus ilmoittautua poissaolevaksi

Yliopistolain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;

2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai

3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Säännös koskee sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa suorittavia opiskelijoita.

Poissaolevaksi ilmoittautuvan tulee todistaa poissaolon lakiperusteinen syy. Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit tulee toimittaa opintopalveluihin postitse: Opintopalvelut, Itä-Suomen yliopisto, PL 111, 80101 Joensuu.

Ilmoittautuminen seuraavina lukuvuosina

Opiskelijoiden on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna läsnä- tai poissaolevaksi. Ilmoittautumisaika jo kirjoilla oleville opiskelijoille alkaa 2.5. ja päättyy 15.9.

Kirjoilla olevat jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua joko WebOodissa tai sähköpostitse tai puhelimitse. Katso ilmoittautumisohje.

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintopalveluihin.

 

Katso myös nämä