Skip to content
UEF Kamu
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
SuomiEnglish
Opiskelijaruokailu
Sähköposti
Yammer
Peppi
WebOodi (lukutilassa)
UEF Moodle
eLearn Moodle
DigiCampus
Lukari
Exam: opiskelijan ohjeet
Kirjasto
MOT-sanakirjat
Sykettä.fi
ISYY
UEF Connect
uef.fi
Student2Student -vertaisohjaus
Peppi
uef.fi
Heimo
weboodi.uef.fi
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Ajankohtaista
Uudelle opiskelijalle
Tohtorikoulutus
Opintoyhteisöt
Opiskelijoiden tukikanavat
Sivuaineet ja muut opinnot
Opinto-oppaat
Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
Osaamisen tunnustaminen
Opintoneuvonta
Lukuvuoden ajankohtia
Kampukset, tiedekunnat
Yliopistosanastoa
  1. Etusivu
  2. Tietopankki
  3. Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
  4. Hakeminen ja käytännön järjestelyt
  5. SoleMOVE hakujärjestelmä
Tulosta yläreunan logo

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

JOENSUU, KUOPIO

Perustutkinto-opiskelija Jatkotutkinto-opiskelija

SoleMOVE hakujärjestelmä

Tulosta

Huom! Jos kuulut yliopiston henkilökuntaan (esim. harjoittelija, tutkimusapulainen) ja haet opiskelijavaihtoon, ota yhteyttä osoitteeseen international@uef.fi ennen hakemuksen aloittamista! Statuksesi pitää vaihtaa ”henkilökunnasta” ”opiskelijaksi” SoleMOVEssa, jotta pääset käsiksi oikeaan hakemuslomakkeeseen.

Huomaa, että SoleMOVE järjestelmä on englanninkielinen. Järjestelmästä löytyy yksityiskohtaisempi suomenkielinen käyttöohje, josta on lisää tietoa näiden ohjeiden lopussa.

HUOM!

  • Hakemusta ei voi enää lähettää hakuajan päättymisen jälkeen, vaikka hakemuksen täyttäminen olisi aloitettu ennen hakuajan päättymistä.
    • Mikäli hakuaika päättyy kello 15:00, tämän jälkeen hakemusta ei voi enää lähettää, vaikka hakemuksen teko olisi aloitettu ennen päättymisaikaa. Aloita hakemuksen teko siis hyvissä ajoin!

Kuinka pääset alkuun SoleMOVEN käytössä

SoleMOVEen on hyvä tutustua etukäteen.

Järjestelmään voi vapaasti kirjautua sisään ja ulos UEF-tunnuksillasi, ja voit tehdä muutoksia hakemuksen luonnokseen (ennen sen lähettämistä).

Et voi tehdä muutoksia hakemukseen sen lähettämisen jälkeen.

Jos hakemukseen pitää tehdä pieniä muutoksia lähettämisen jälkeen, ota yhteyttä Kansainvälisiin liikkuvuuspalveluihin.

Muista lähettää hakemus ennen hakuajan päättymistä – hakuajan umpeuduttua se ei ole enää mahdollista.

Huomaa, että selaimesi tulisi olla Microsoftin Internet Explorer 11 tai uudempi / Mozilla Firefox 4.0 tai uudempi, kun käytät SoleMOVEa. Evästeiden ja JavaScriptin on oltava käytössä.

Tärkeitä asioita koskien järjestelmää ja sen toimintoja

  • Käytä aina SoleMOVEn ”Return” -toimintoa navigoimiseen. Älä käytä selaimen vasemmalle ja oikealle osoittavia nuolia, koska se saattaa aiheuttaa tietojen häviämistä.
"Return" eli Takaisin-painike: vasemmalle osoittava sininen nuoli harmaan sanan "Return" vasemmalla puolella.
”Return” -painike.
  • Muista tallentaa hakemuksesi säännöllisesti klikkaamalla ”Save”.
Tallennuspainike: sininen levykeikoni harmaan sanan "Save" vasemmalla puolella.
”Save” -painike.
  • Jos jokin kohta mietityttää, klikkaa läheistä kysymysmerkki-ikonia (kuva alla). Nämä ikonit antavat lisätietoja joistakin kentistä.

    Kysymysmerkki ympyrän sisällä.
    Kysymysmerkki-ikoni.
  • Varmista, että tiedät, mitkä liitteet hakemukseen vaaditaan. Ne on listattu hakuilmoituksissa, jotka löydät Kamusta suomeksi ja englanniksi.
  • Saat tulostettavan PDF-muotoisen version hakemuksestasi klikkaamalla PDF-ikonia (ennen hakemuksen lähettämistä).

    Sininen laatikko, jonka sisällä ovat kirjaimet PDF harmaan sanan "PDF" vasemmalla puolella.
    Tulostettavan PDF:n painike.

Pääset SoleMOVEen esimerkiksi näiden linkkien kautta:

  • Suoraan: https://saas.solenovo.fi/solemove/.
  • Kamun sivulta Vaihtoon hakeminen.
  • Voit myös hakea järjestelmän Googlesta hakusanalla ’Solemove’.

Kuinka kirjaudut SoleMOVEen

  1. Valitse ”University of Eastern Finland” yliopistojen listasta.
    SoleMOVE-järjestelmän etusivu: yläreunassa punainen palkki, sivun vasemmassa laidassa yliopistovalinnan pudotusvalikko ja keskellä sivua kuvituskuva.
    SoleMOVE-järjestelmän etusivu. Yliopistojen lista nähtävissa pudotusvalikossa vasemmalla.

    Vinkki: Voit lukea aiempien vaihto-opiskelijoiden palauteraportteja ennen SoleMOVEen kirjautumista. Valitse vain ”University of Eastern Finland” yliopistojen listasta ja klikkaa ”Exchange destinations Abroad and feedback” ylhäällä olevasta valikkorivistä. Valitse vaihtoehto ”Search feedback” ja lisää haluamasi hakusuodattimet, esimerkiksi tietty maa/yliopisto/vaihto-ohjelma/osasto. Lopuksi klikkaa ”Start Search”.

    SoleMOVE opiskelijapalautteiden hakukenttä.
    SoleMOVEn hakukenttä opiskelijapalautteille.
  2. Valitse ”Log in using” -kohdassa ’HAKA – Shibboleth’.

    SoleMOVEn etusivulla oleva kirjautumisosio, jossa Log in using -pudotusvalikko on avattu ja vaihtoehto "HAKA - Shibboleth" on valittu.
    Kirjautumisosio SoleMOVEn etusivulla.
  3. Valitse Haka-sivulla ”Itä-Suomen yliopisto” / ”University of Eastern Finland”.

    Haka-kirjautumissivu, jossa pudotusvalikosta on valittu University of Eastern Finland. Kirjautumisosion alalaidassa on violetti Select-painike.
    Haka-kirjautumissivu.
  4. Käytä UEF-tunnustasi sisäänkirjautumiseen (sama kuin O365:n käyttöön and WebOodiin).

    UEF kirjautumissivu, jonka yläosassa on UEF:n musta logo valkoisella taustalla. Käyttäjätunnuksen ja salasanan syötön alapuolella painike Login.
    UEF-kirjautumissivu.

Kuinka luot, täytät ja lähetät hakemuksen

Kirjautumisen jälkeen SoleMOVEn etusivu näyttää ensin mahdolliset aiemmat hakemuksesi.

  1. Klikkaa ”Application form for outgoing student mobility” vasemmalta ja/tai klikkaa ”+New” luodaksesi uuden hakemuksen. Huomaa, että vaikka hakisit Kiinan/Intian kesäkursseille, valitse silti ”Application form for outgoing student mobility”. Älä siis valitse kohtaa “Application form for short student mobility”.
    Painike uuden hakemuksen luomiseksi: sininen plus-merkki harmaan sanan "New" vasemmalla puolella.
    Painike uuden hakemuksen luomiseksi.
    SoleMOVEn vasen yläkulma, jossa hakulomakkeet näkyvät. Ensimmäinen vaihtoehto eli "Application form for outgoing student mobility" on ympäröity punaisella, toinen vaihtoehto eli "Application form for short student mobility" on rastittu yli punaisella.
    SoleMOVEn vasen yläkulma, jossa hakulomakkeet näkyvät.

    Uuden hakulomakkeen luominen SoleMOVEssa: sininen yläpalkki jossa on lomakkeen nimi, alapuolella painikkeet Search all ja New.
    Uuden hakemuksen luominen SoleMOVEssa.
  2. ”Mobility type” –kohdassa valitse ”S – Study” (Erasmus+ -harjoittelun tapauksessa valitse P – Traineeship) ja klikkaa ”Save”. Hakulomake aukeaa. Huom! Älä valitse vaihtoehtoa ”C – Combined Study and Placement”.
  3. Valitse ”Application period” –kohtaan oikea vaihto-ohjelma. Jos olet epävarma siitä, mikä ohjelma sinun tulee valita, tarkista asia Kamun hakuilmoituksesta suomeksi / englanniksi.
  4. Hakulomakkeen kohdat "Mobility type" ja "Application period" lomakkeen "Personal data"-välilehdellä. Välilehden ylä- ja alapuolella ovat painikkeet "Save" ja "Delete Application", joista Save on vasemmalla ja Delete oikealla.
    Hakulomakkeen kohdat ”Mobility type” ja ”Application period”.

    Huom! Jos haet kahteen kohdeyliopistoon, jotka ovat eri vaihto-ohjelmista, sinun pitää tehdä kaksi erillistä hakemusta. Esimerkiksi jos aiot hakea yhteen kohdeyliopistoon Erasmus+-ohjelmassa ja toiseen kohdeyliopistoon FIRST+-ohjelmassa, sinun pitää tehdä kaksi hakemusta (toisen ”Application period” on ”Erasmus+…” ja toisen ”FIRST+…”). Voit käyttää molemmissa hakemuksissa samaa motivaatiokirjettä. Muistathan ilmoittaa kumpi ohjelma/kohdeyliopisto on etusijalla motivaatiokirjeessä tai ”Enclosures” -välilehden ”Additional data” -kentässä.

    Hakulomake näyttää tältä.

    Personal data -välilehti hakemuksessa. Ylälaidassa vasemmalta oikealle ovat painikkeet Save, Delete ja PDF. Ennen täytettäviä kenttiä, näkymässä ovat kaikki lomakkeen välilehdet, joiden alla kentät ovat. Kenttien vieressä oikealla on lista lomakkeelta puuttuvista tiedoista punaisella.
    Hakulomake ennen henkilötietojen täyttämistä.
  5. Valitse vaihdon ajankohta ”Duration of the exchange” -osiossa. Tarkkoja päivämääriä ei vaadita tässä vaiheessa, joten valitse joko syyslukukausi, kevätlukukausi tai lukuvuosi. Poikkeuksena on hakemus kesäkurssille Kiinassa/Intiassa, jota varten sinun pitää kirjoittaa hakemasi kurssin päivämäärät – valitse tällöin vaihtoehto ”Other, please specify”, ja merkitse päivämäärät.HUOM! Vaihdon todellinen ajankohta määräytyy kohdeyliopistosi akateemisen kalenterin mukaan, ei UEF:n kalenterin mukaan. Tässä vaiheessa kuitenkin haet UEF:n kalenterin mukaan.

    "Duration of your exchange" eli vaihdon ajankohdan valintakenttä. Vaihtoehtoina ovat lukuvuosi, syyslukukausi, kevätlukukausi, ja "Other, please specify" eli muu ajankohta.
    Vaihdon ajankohdan valintakenttä.
  6. Täydennä ”Personal data” -välilehden muut osiot. Kirjoita puhelinnumerosi +358 -muodossa, ilman välilyöntejä. Käytä myös sähköpostiosoitteena mieluiten UEF-opiskelijasähköpostiosoitettasi. Klikkaa kynäikonia ”Home institution” kohdassa.
    Huom! Opiskelijanumero: laita tähän kohtaan sen tutkinto-oikeutesi numero, eli esim. kandi- tai maisteritutkinnon opiskeluoikeusnumero, joka olisi ajankohtainen vaihdon aikana. Jos siis suunnittelet valmistuvasi kandiksi ennen vaihdon alkua, laita numeroksi maisteritutkintosi opiskeluoikeusnumero. Jos suunnittelet vaihdon suorittamista kanditutkinnon aikana, laita tällöin numeroksi kandioikeutesi numero. Älä laita tähän kohtaan esim. Peppi-ID-numeroa tai Oppijan ID-numeroa, vaan tuo tutkinto-oikeuden numero.
    Valitse laitoksesi/osastosi listasta kohdassa ”Name of the home department”. Vaikka hakisit vaihtoon opiskelemaan sivuainettasi, valitse osastosi silti pääaineesi mukaan.

    Kynäikoni: musta lyijykynä harmaan viivan päällä.
    Kynäikoni.

    Huom! Valitsethan osuvimman: ”Organisation level” tulisi olla ”Unit”. Huomaa, että kaikki vaihtoehdot eivät ole ensimmäisellä sivulla, joten klikkaa listan alaosassa olevista nuolista nähdäksesi lisää vaihtoehtoja. Alempaan kuvaan ”Unit” eli yksikkötaso on merkitty punaisella ympyrällä.

    Jos sinulla on vaikeuksia löytää listasta oikeaa yksikköä, valitse listasta lähimpänä pääainettasi oleva osasto.

    Siirtymänuolet kotiyliopiston valintaikkunassa: kaksi oikealle suunnattua nuolipainiketta. Vasemmanpuoleinen painike ohjaa seuraavalle sivulle, oikeanpuoleinen viimeiselle sivulle.
    Siirtymänuolet.

    ”Departmental coordinator” viittaa oppiaineesi/laitoksesi/osastosi/ kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöön. Heidät on listattu Kamussa suomeksi ja englanniksi.

    Kotiyliopiston tietojen kenttä, jossa kysytään opiskelijan oppiaineen yksikköä, yksikön osoitetta, ja kv-yhteyshenkilön nimeä.
    Kotiyliopiston tiedot hakulomakkeella.

    Lista laitoksista kotiyliopistossa, vasemmalta oikealle kentät ovat: kotiyliopiston Erasmus-tunnus, nimi, maa, organisaation tyyppi, organisaation taso. Unit eli yksikkötasoinen valinta on merkitty punaisella ympyrällä. Listan alareunassa keskellä ovat nuolipainikkeet, ja näiden alla vasemmalla ovat painikkeet Cancel ja Save and close.
    Valikko kotiyliopiston yksiköistä.
  7.  Täytä ”Exchange study information” -välilehti eli tiedot hakemastasi kohdeyliopistosta.
    • “List of institutions you apply to”: Voit hakea 1-2 vaihtokohteeseen samalla hakemuksella. Listaa 1 tai 2 yliopistoa (tai ISEPin tapauksessa 2 haluamaasi maata). Lisää aina kohdeyliopisto/-maa klikkaamalla ”Add new institution/enterprise” eikä ”Add new institution/enterprise (as freemover)”.
    • Jos haet kahteen kohdeyliopistoon, jotka ovat eri vaihto-ohjelmista, sinun pitää luoda kaksi erillistä hakemusta. Esimerkiksi jos aiot hakea yhteen kohdeyliopistoon Erasmus+-ohjelmassa ja toiseen kohdeyliopistoon FIRST+-ohjelmassa, sinun pitää tehdä kaksi hakemusta (toisen ”Application period” on ”Erasmus+…” ja toisen ”FIRST+…”). Voit käyttää molemmissa hakemuksissa samaa motivaatiokirjettä.
    • HUOM! Laita hakemukseen vain ne kohteet, joihin olet valmis lähtemään.
    • ”Study plans during exchange”: Opiskelusuunnitelmasi ei tarvitse olla vielä tarkka; kirjoita lyhyesti siitä, mitä haluaisit opiskella kohdeyliopistossa. Ilmaise, että olet tarkistanut, että yliopisto/vaihto-ohjelma tarjoaa opintoja, jotka a) sopivat sinulle, b) ovat kielellä, jolla voit opiskella ja c) ovat tarjolla vaihto-opiskelijoille.
      HUOM! Laita opintosuunnitelmaasi myös tieto siitä, aiotko opiskella kandi- vai maisteritasoisia opintoja vaihdon aikana. Kohdeyliopistoittainen opintotarjonta voi vaihdella paljon: tämän lisäksi Erasmus+ -ohjelmassa vaihtopaikat ovat tutkintotason mukaan. Muistathan siis tarkistaa, että vaihtokohteessasi on tutkintotasosi mukaisia paikkoja (kts. numerot yliopiston nimen jälkeen Kamun kohdelistoissa)!

      Kohdeyliopiston valintaosio, jonka alapuolella on kenttä opintosuunnitelmaa varten. Kentän vasemmassa alalaidassa on painike Save.
      Kohdeyliopistojen valintaosio
  8. Täytä ”Current Studies” -välilehti.
    • ”EU subject area at home”: Jos yksikään listan vaihtoehdoista ei vastaa pääainettasi, valitse lähimmäksi osuva.
    • ”Number of higher education years completed so far”: Ilmoita, kuinka monta vuotta olet tehnyt korkeakouluopintoja tähän mennessä. Ensimmäisen vuoden korkeakouluopiskelija voi laittaa tähän luvun ”0”.
    • ”Language knowledge”: Voit lisätä useamman kuin yhden kielen; uusi kenttä ilmestyy, kun tallennat lomakkeen lisättyäsi ensimmäisen.

      Current studies -välilehti, jossa valitaan opintojen taso (kandi/maisteri/jatko) sekä oppiaine, aloitusvuosi, kesto ja opintopistemäärä sekä lisätiedot sivuaineista tai muista opinnoista. Tämän kohdan alapuolelle lisätään tiedot mahdollisesta aiemmasta vaihdosta, jonka jälkeen lisätään tiedot kielitaidosta. Välilehden alalaidassa ovat painikkeet Save ja PDF.
      ”Current studies” -välilehti.
  9. Täytä ”Enclosures” –välilehden kohdat. Huomaa, että motivaatiokirje (Motivation Letter) ja opintosuoritusote (Transcript of Records) ovat pakollisia, joten varmista, että lisäät molemmat liitteiksi hakemukseesi. Jos sinulla on jotain muuta lisättävää hakemukseen, kirjoita se ”Additional data” –kenttään tai lataa tiedosto ”Other” –kategoriaan. ”Additional data” -kenttään voi lisätä tiedon siitä, mikä hakukohde tai -ohjelma on ensisijainen, jos kohteita on kaksi.
    • Saat opintosuoritusotteen Opintopalveluilta tai Pepistä. Pepistä saatava opintosuoritusote on riittävä ensimmäisen vaiheen hakemuksessa.
    • Motivaatiokirje on vapaamuotoinen kirje, jossa opiskelija perustelee, miksi hakee vaihtoon kohdeyliopistoon ja kuvailee lyhyesti motivaatiotaan lähteä vaihtoon, aiempaa koulutustaan ja miten vaihto vaikuttaisi opintoihin ja urasuunnitelmiin. Motivaatiokirje kirjoitetaan englanniksi tai kohdeyliopiston tai maan kielellä. Opiskelija voi puhua ensimmäisestä ja toisesta kohdeyliopistovaihtoehdosta samassa kirjeessä. Tiedekunnan kansainvälisten asioiden yhteyshenkilö ja Kansainväliset liikkuvuuspalvelut lukevat motivaatiokirjeen, eikä sitä lähetetä kohdeyliopistoon.
    • Erasmus+-harjoittelun tukihakemukseen pitää liittää ”A Confirmation of the Traineeship” ”Other”-liitekategoriassa.

      Enclosures eli liitevälilehti, jossa lisätään hakemuksen liitteet. Osion ylälaidassa on avoin kenttä lisätiedoille (Additional data), jonka alapuolella on Save-painike. Painikkeen alapuolella on lista mahdollisista liitteistä: vasemmalla kynäikoni, sitten liitteen nimi, tiedot liitteestä, ja lopuksi liitetiedosto.
      ”Enclosures” eli liitevälilehti.
  10. Tallenna hakemus. Kun hakemus on valmis eikä välilehdillä näy virheilmoitusta puuttuvista tiedoista, lähetä hakemus klikkaamalla painiketta ”Send application”.
  11. Check and send eli tarkista ja lähetä hakemus -välilehti. Yläreunassa vasemmalla on kaksi painiketta: "Send application", jossa on sininen kirjekuori harmaan "Send application" tekstin vasemmalla puolella. Tämän painikkeen oikealla puolella on PDF-painike.
    ”Check and send” eli tarkista ja lähetä hakemus -välilehti.

Hyödyllisiä vinkkejä

  • Muista tallentaa hakemuksen luonnos säännöllisesti.
  • Punaisena näkyvä lista hakemusnäkymän oikeassa laidassa ilmoittaa, mitä tietoja kultakin välilehdeltä puuttuu.
  • Hakemusta ei voi lähettää, jos siinä on yksikin virheilmoitus.
  • Hakemusta ei voi lähettää hakuajan päätyttyä, vaikka se olisi järjestelmässä keskeneräisenä.
  • Huomaa, että esimerkiksi listatessa kieliä tai kohdeyliopistoja, sinun pitää aina tallentaa hakemus ensimmäisen valinnan jälkeen, jotta voit lisätä uuden.
  • Listat esimerkiksi laitoksista ja yliopistoista saat esiin klikkaamalla kynäikonia.
  • Kynäikonia klikkaamalla pääset muokkaamaan tietoja ja voit ladata liitteesi ”Enclosures” –välilehdellä.
  • Kun lähetät hakemuksesi, et saa järjestelmältä ilmoitusta hakemuksen onnistuneesta lähetyksestä sähköpostiin.
  • Saat sähköpostiin ilmoituksen, kun virkailija saa hakemuksesi.
  • Saat toisen ilmoituksen sähköpostiin siitä, onko hakemuksesi hyväksytty.

Yksityiskohtaisempi käyttöohje on saatavilla suomeksi; klikkaa koti-ikonin vieressä olevaa kysymysmerkki-ikonia sivun yläpalkissa.

SoleMOVE-järjestelmän punainen yläpalkki, jossa seuraavat painikkeet vasemmalta oikealle: koti (vie järjestelmän kotisivulle), kysymysmerkki (josta suomenkielinen ohje löytyy), toinen kysymysmerkki (joka antaa lisätietoja järjestelmästä), hammasratas (josta löydät asetukset), ja Log out eli uloskirjautumispainike.
Mistä suomenkielinen ohje löytyy.

Tarvitsetko apua? Lähetä viesti osoitteeseen international@uef.fi.

Lisätietoja opiskelijavaihdosta Kamussa: vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen (suomeksi)/ Study Abroad (englanniksi).

vaihtoon hakeminen SoleMOVE
University of Eastern Finland Joensuu, Kuopio © University of Eastern Finland
Facebook Instagram Twitter YouTube LinkedIn Snapchat SoundCloud
  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
Hallinnoi evästeitä
Palvelu käyttää evästeitä sivuston optimointiin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastolliset
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}