Tarkenna hakuasi

Kansainvälinen harjoittelu

Kansainvälinen harjoittelu voi edistää sekä opintojasi että tulevaisuuden uramahdollisuuksiasi. Näiltä sivuilta löydät lisätietoa erilaisista harjoittelumahdollisuuksista ja Erasmus+ -harjoittelutuesta.

Kansainvälisistä liikkuvuuspalveluista on tällä hetkellä mahdollista saada harjoittelutukea vain EU:n alueella tapahtuviin harjoitteluihin. Eurooppaan suuntautuviin harjoitteluihin maksetaan ensisijaisesti Erasmus+ -harjoittelutukea.

EU:n alueen ulkopuolisiin harjoitteluihin voi olla saatavilla laitoskohtaista harjoittelutukea, jota opiskelija hakee omalta laitokseltaan. Lisätietoa Euroopan ulkopuolisiin harjoittelukohteisiin liittyvistä tukimahdollisuuksista voit lukea harjoittelutuen kriteereistä ja kysyä laitoksesi harjoitteluyhdyshenkilöiltä.

Opintojen loppuvaiheissa olevat ja vastavalmistuneet opiskelijat voivat hakeutua myös Opetushallituksen EDUFI -harjoitteluihin (ent. CIMO). Lisätietoja näistä harjoittelumahdollisuuksista löydät Opetushallituksen sivuilta.

Hyödyllisiä linkkejä erilaisista EU-uramahdollisuuksista kiinnostuneille:

EPSO:n (Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto) verkkosivut: https://eu-careers.europa.eu/en/job-opportunities/traineeships

Valtioneuvoston kanslian sivut: https://vnk.fi/eu/harjoittelu

Euroopan komission sivut: https://commission.europa.eu/jobs-european-commission_en

EU:n Blue Book-harjoittelut: https://traineeships.ec.europa.eu/index_en

Euroopan parlamentin sivut: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/en/work-with-us/traineeships

Euroopan nuorisoportaali: https://youth.europa.eu/go-abroad/traineeships_fi

Eurodesk: https://eurodesk.eu/

Eurodeskin Opportunity Finder: https://programmes.eurodesk.eu/internships#.

EU instituutioiden hakukone: https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/institutions-and-bodies/search-all-eu-institutions-and-bodies_en

Maailmalle.net: https://www.maailmalle.net/tyoharjoittelu/harjoittelu_kansainvalisissa_organisaatioissa