- Etusivu
- Tietopankki
- Ohjaus ja opiskeluhyvinvointi
- Mistä saan tukea opiskeluun?
ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO
JOENSUU, KUOPIO
Mistä saan tukea opiskeluun?
Viimeksi muokattu: 27.06.2025
TulostaOmien opintojen neuvonta ja ohjaus
Tiedekunnissa ja oppiaineissa tunnetaan opintojen sisällölliset asiat. Opintoneuvontaa ja hops-ohjausta antavat amanuenssit/koulutusasiantuntijat/koulutussuunnitelijat, opettajat ja ohjelmakoordinaattorit oppiaineesta riippuen. Henkilöiden tiedot KAMUsta.
Jatkuvan oppimisen keskuksen eli tuttavallisemmin JOKin asiantuntijat auttavat sinua avoimen yliopiston tai täydennyskoulutukseen liittyvissä pohdinnoissa tai ratkaisujen löytämisessä. Jatkuvan oppimisen keskuksen asiantuntijoiden puoleen voit kääntyä myös, jos vasta suunnittelet opintoja. Ohjausta antavien asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä.
Osaamisen tunnustamisella tarkoitetaan menettelyjä, joilla opiskelijan osaaminen voidaan arvioida ja hyväksyä osana opintoja. Osaaminen voi olla syntynyt opintojen yhteydessä tai muissa yhteyksissä, esimerkiksi työssä tai harrastuksissa. Aikaisemmin oli käytössä termi ”aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen” sekä lyhenne AHOT.
Kamussa on lisätietoa osaamisen hyväksiluvusta.
Yliopistossa on vapaa sivuaineiden opiskeluoikeus lukuun ottamatta aloja, joiden opiskelijavalinnassa käytetään soveltuvuuskoetta tai tasokoetta, tai joissa on muu perusteltu syy rajoittaa sivuaineopiskeluoikeutta. Sivuaineiden opiskeluoikeuden mahdolliset rajoitukset määrätään opetussuunnitelmassa. (Koulutuksen johtosääntö 13 §)
Toisaalta yliopistossa on myös tutkintoja, joiden rakenteeseen ei kuulu sivuaineita tai sivuaineet on opetussuunnitelmassa etukäteen määrätty.
Mahdollisuuksia on runsaasti:
- tiedekuntien tarjoamat sivuaineet
- kansainvälistymisen opintokokonaisuus
- verkostoylipistot
- ristiinopiskelu ja JOO-opinnot
Lue lisää sivuaineopinnoista.
Itä-Suomen yliopiston opinto-opas näyttää opetussuunnitelman ja opetustarjonnan tietoja lukuvuosittain: näet tutkintorakenteen, opintojaksojen kuvaukset ja järjestettävän opetuksen tiedot. Opinto-oppaan selaaminen ei vaadi kirjautumista. Opas löytyy osoitteesta opas.peppi.uef.fi.
Tarvitsetko tukea alanvalintaan liittyen, ohjausta koulutuspolun tai uran suunnitteluun tai mietitkö, mikä sivuaine tukisi urasuunnitelmiasi?
Urapalvelut on apunasi koko opintojen ajan, kun tarvitset opiskeluun, uraan ja työelämään liittyvissä pohdinnoissasi asiantuntevaa tukea, luottamuksellista keskustelukumppania tai neuvoja työnhakuun. Lisätietoja ja ajanvarausohjeet löydät Kamusta.
Pohditko Itä-Suomen yliopistoon hakemista?
Hakijapalvelut palvelee opiskelijavalintaa koskevissa yleisissä kysymyksissä, joita ovat esimerkiksi opiskelijaksi hakeminen, hakukelpoisuus, hakulomakkeet, hakemusten liitteet, valintaperusteet, valintakokeet, pisteytykset, yhden opiskelupaikan periaate ja valintakokeiden erityisjärjestelyt.
Palvelunumero: 029 445 8990, ma-pe 10-14
Sähköpostiosoite: hakijapalvelut@uef.fi
Käyntiosoite: Joensuussa Aurora A, 1 krs., Kuopiossa Canthia, 2. krs.
Oman tiedekuntasi opintoneuvonnasta saat apua ja vinkkejä opinnäytetyöprosessin aloittamiseen.
Jos olet tarvitset tukea ja apua käynnissä olevan opinnäytteen jatkamiseksi, ota yhteyttä omaan opinnäytetyösi ohjaajaan.
Yleistä tietoa opinnäytetöistä ja niihin liittyviä ohjeita löydät Kamusta.
Itä-Suomen yliopistossa on koulutusalasta riippuen opintoihin kuuluvia oman alan pakollisia harjoitteluita tai mahdollisuus suorittaa vapaavalintainen yliopiston tukema työharjoittelu.
Opintoihin kuuluva pakollinen harjoittelu
Neuvoja harjoittelun käytännön toteutukseen saat oppiaineesi harjoitteluyhdyshenkilöltä/ -vastaavalta tai HOPS-ohjaajaltasi.
Yliopiston tukema työharjoittelu
Yliopiston tukema työharjoittelu voi olla osa tutkintoasi tai vapaavalintainen opintojakso opinnoissasi. Tässä muutama vinkki työharjoitteluun liittyen:
- Mitä on yliopiston tukema työharjoittelu?
- Mitä huomioida työharjoittelupaikkaa hakiessa?
- Mistä voin löytää harjoittelupaikan? - työnhakuportaali JobTeaser
Tässä vielä suora linkki työhakuportaali JobTeaseriin.
Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijana voit lähteä opiskelemaan tai harjoitteluun ulkomaille tai kansainvälistyä kotikampuksella. Vaihto-opiskeluun ja kansainvälistymiseen löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto. Kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöt laitoksilla/osastoilla neuvovat vaihtoon lähteviä opiskelijoita opintoasioissa.
Tarkempia vaihtoehtoja kansainvälistymiseen on koottu Kamuun.
Opintoyhteisöt ovat laitoksen, yksikön, pääaineen tai koulutuksen opiskelijaa varten perustamia tiedotusyhteisöjä, jossa tiedotetaan heille kohdennettua tietoa. Näiden lisäksi kielikeskuksen opintoyhteisössä on tietoa kieli- ja viestintäopinnoista kaikille opiskelijoille, olitpa sitten vasta-aloittanut tai pidemmälle ehtinyt.
Opintoyhteisöihin vaaditaan kirjautuminen. Tutustu omaan opintoyhteisöösi!
Jatkotutkintokoulutuksessa opintoyhteisöt eivät ole käytössä lukuun ottamatta Kielikeskuksen opintoyhteisöä.
Koulutuspalveluiden asiakaspalvelutiski tarjoaa yleistä opintoneuvontaa, lisätietoa yliopistoon ilmoittautumisesta ja opiskeluoikeuksista sekä ylläpitää opiskelijarekisteriä. Palvelutiskiltä saat myös opiskelijatodistukset sekä opintosuoritusotteet.
Palvelunumero: 029 445 8900
- puhelinpalveluaika ma–to klo 12–14
Asiakaspalvelupisteen aukiolo- ja palveluaika:
- keskiviikkoisin asiakaspalvelupiste palvelee klo 10–14
- Muina aikoina asiakaspalvelupiste palvelee ajanvarauksella. Voit varata ajan aikaisintaan tunnin päähän ja enimmillään viikon päähän. Voit tehdä varauksen ajanvaraussivullamme Joensuun tai Kuopion asiakaspalvelupisteelle tai Teams-tapaamiseen (avautuu uudessa välilehdessä) niille ajoille, jotka varaussivulla ovat varattavissa.
Koulutuspalveluiden asiakaspalvelun ajankohtaiset poikkeusaukioloajat ilmoitetaan tässä.
Sähköpostiosoite: opiskelu@uef.fi
- Jos viestisi sisältää luottamuksellista tietoa, ota yhteyttä niin saat ohjeet salatun viestin lähettämiseen.
Käyntiosoite:
- Joensuussa Aurora-rakennus, sisäänkäynti A, 1 krs. (Yliopistokatu 2)
- Kuopiossa Canthia-rakennus, 2. krs. Oppari (Yliopistonrinne 3)
Postiosoitteet:
- Joensuu: Itä-Suomen yliopisto, Koulutuspalvelut, PL 111, 80101 Joensuu
- Kuopio: Itä-Suomen yliopisto, Koulutuspalvelut, PL 1627, 70211 Kuopio
Kiinnostavatko jatko-opinnot Itä-Suomen yliopistossa?
Lue lisää ja ota yhteyttä tiedekuntaasi.
Väitöskirjatutkijaa tukee laaja verkosto, johon kuuluvat muun muassa oma tohtoriohjelma (ohjaajat, tohtoriohjelman koordinaattori ja johtaja), oman yksikön johtaja sekä HR. Tälle sivulle on koottu linkkejä moniin väitöskirjatyöhön liittyviin ohjauksen ja neuvonnan tilanteisiin.
- Väitöstutkimuksen ohjaus: Väitöskirjatyöhön liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan ohjaajaasi. Lisätietoja ohjausprosessiin liittyen sekä yhteystietoja löydät täältä.
- Tukea hankaliin tilanteisiin: Yhteystietoja hankaliin tilanteisiin löydät Kamusta.
- Tutkimuseettiset ohjeet: Tutustu tutkimuseettisiin ohjeisiin sekä niissä neuvoviin yhdyshenkilöihin Kamussa.
- Aineistonhallinta: Tutustu lisää Kamusta.
Digituki ja opiskelutilat
Opparin neuvonnasta voit saada apua esimerkiksi tietokoneen ja UEF:n ohjelmistojen käyttöön, tulostukseen ja kopiointiin tai käyttäjätunnuksiin liittyvää neuvontaa
Lue lisää Opparin palveluista ja ota yhteyttä - me autamme!
Asiointipalvelussa voi sähköisesti pyytää tukea eri palveluiden käyttöön ja ilmoittaa mahdollisista häiriöistä.
Asiointipalvelussa kohdassa Opiskelijan palvelut voi:
- ostaa tulostussaldoa
- tilata opintorekisteriotteen
- tilata opiskelijatodistuksen
- tehdä korvaavuushakemuksen (hakea hyväksilukua aiempien opintojen perusteella)
- hakea lisäaikaa tutkinnon suorittamisaikaan
Asiointipalvelun käyttö vaatii voimassaolevan UEF-käyttäjätunnuksen. Kirjautuessa sivulle tulee tunnus antaa muodossa tunnus@uef.fi.
Mene asiointipalveluun (https://asiointi.uef.fi) (avautuu uuteen välilehteen)
Sähköiset tenttijärjestelmät mahdollistavat tenttien, kirjallisuuskuulustelujen ja kypsyysnäytteiden järjestämisen automaattisesti valvotuissa tiloissa. Voit itse päättää tentin ajankohdan sille annetuissa rajoissa. Tutustu lisää sähköisiin tentteihin.
Apua Exam-tenttiin liittyvissä käytännön kysymyksissä saat osoitteesta servicedesk@uef.fi.
Yliopiston tietojärjestelmiin kirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisella UEF-käyttäjätunnuksella, joka tulee aktivoida heti lukukauden alussa. Käyttäjätunnuksen aktivointiin ja salasanan vaihtamiseen löydät ohjeet Digipalveluiden sivuilta.
Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi yliopiston järjestelmissä käytetään kaksivaiheista tunnistautumista (MFA), joka parantaa tietoturvaa. Kaksivaiheinen tunnistus otetaan käyttöön ensimmäisellä kirjautumiskerralla, ja se vaatii sekä salasanan että erillisen vahvistuskoodin.
Tietoturva on oleellinen osa yliopiston toiminnan ja palveluiden laatua, kokonaisturvallisuutta ja yliopistossa tapahtuvaa päivittäistä tietojen käsittelyä.
Itä-Suomen yliopiston tietoturvallisuuden yleiset päämäärät, tavoitteet, vastuut ja toteutuskeinot määritellään yliopiston tietoturvapolitiikassa ja tietoturvavastuissa (vaatii kirjautumisen). Niitä tarkennetaan muilla tietoturvasäännöillä ja -ohjeilla. UEF on laatinut pikaoppaan tietotutaan liittyen ja se löytyy Kamusta.
Tietoturva on meidän jokaisen vastuulla. Tietoturva on huomioitava tunnusten käytössä, tiedostojen käsittelyssä, laitteiden ja tiedostojen suojaamisessa, sosiaalisessa mediassa ja langattomissa verkoissa sekä yleisillä koneilla työskennellessä.
Tietoturvaohjeet:
Tekoälyä saa lähtökohtaisesti käyttää oppimisen ja opintosuoritusten laatimisen tukena. Siihen kuitenkin liittyy erilaisia ohjeistuksia ja rajoituksia opintojaksosta riippuen, jotka tulee aina ottaa huomioon. Tarkempia lisätietoja tekoälyn käytöstä opinnoissa löydät Kamusta.
Molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa on tarjolla erilaisia itsenäiseen työskentelyyn soveltuvia itseopiskelutiloja.
Tutustu kampuksien itseopiskelutiloihin ja niiden varusteluun Kamussa.
Kirjasto on oppimisympäristösi koko opintojesi ajan!
Kirjasto tarjoaa erilaisia palveluita, tietoaineistoja ja tiloja itsenäiseen työskentelyyn, opiskeluun ja oleskeluun. Oman kirjastosi löydät joko Joensuun tai Kuopion kampukselta. Katso yhteystiedot kampuksittain.
Kun tiedossasi on kirjan, lehden tai lehtiartikkelin nimi, mutta et ole varma mistä saisit kyseisen julkaisun käsiisi, hae sitä kirjaston kokoelmista hakupalvelu UEF-Primon kautta. UEF-Primosta pääset sekä painettuihin että e-aineistoihin.
Kirjaston asiantuntijat auttavat sinua mielellään tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä.
Kurkistus Joensuun kampuskirjastoon (video 3:17).
Kurkistus Kuopion kampuskirjastoon (video 2:37).
Uuden asiakkaan kirjasto-opas auttaa sinua niin opintojesi alussa kuin niiden kuluessakin. Klikkaa itsesi kirjaston kotisivuille!
Oppimisen tuki
Yliopistolle ominaisia piirteitä ovat tieteellisyys ja akateeminen vapaus. Akateeminen vapaus näkyy siinä, että opiskelijalla on suuri vapaus suunnitella ja ohjata omia opintojaan. Omaan opiskelutahtiin, sisältöihin ja opiskelumuotoihin voi vaikuttaa. Vapauden mukana tulee myös vastuu: opiskelijan on suunniteltava itse opintojaan, asetettava tavoitteita ja tarvittaessa muutettava niitä. Ajankäytön suunnitteluun kannattaakin panostaa.
Itä-Suomen yliopistossa on tarjolla erilaista tukea opiskelutaitojen rakentamiseen. Lue lisää Kamusta.
Yliopistossa pyritään tukemaan opiskelijoita oppimisen ja toiminnanohjauksen kysymysten äärellä. Apua, tukea ja ohjausta oppimisen tuen asioissa voit saada erityisopettajalta.
Itä-Suomen yliopistossa annetaan ohjausta oppimisen tukeen liittyen myös erilaisissa pienryhmissä, joissa pääset keskustelemaan asioista ammattilaisen johdolla vertaisten kanssa. Tutustu yliopiston tarjoamiin oppimisen tuen pienryhmiin Kamussa.
Jokaisella opiskelijalla on oikeus yksilöllisiin opintojärjestelyihin terveydellisten syiden perusteella. Perusteena voi olla mikä tahansa pysyvä tai tilapäinen terveydellinen syy, kuten lukihäiriö, aistivamma, mielenterveyden häiriö tai oppimisvaikeus. Tutkinto-opiskelijoiden ohella myös esimerkiksi avoimia yliopisto-opintoja suorittavilla on oikeus niihin.
Yksilölliset järjestelyt tarkoittavat asianmukaisia ja kulloisessakin tilanteessa tarvittavia kohtuullisia mukautuksia, jotta opiskelija voi suoriutua opiskelusta ja edetä opinnoissa pysyvästä tai tilapäisestä terveydellisestä syystä huolimatta.
Lue lisää yksilöllisten järjestelyjen hakemisesta Kamusta.
Jos opinnot takkuaa, motivaatio on hukassa tai arjen hallinta tuntuu haastavalta, opintopsykologi on täällä sinua varten. Voit tulla juttelemaan esimerkiksi stressistä, jännittämisestä, oppimisen haasteista tai siitä, miten opinnot sopivat yhteen muun elämän kanssa.
Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, eikä sinun tarvitse tietää tarkalleen, mistä haluat puhua – riittää, että kaipaat tukea. Palvelu ei sisällä diagnostiikkaa tai hoitoa, vaan keskittyy opiskelun tukemiseen. Tapaamiset onnistuvat joustavasti joko kasvotusten tai etänä.
Tarkemmat tiedot ajanvarauksesta löytyvät Kamusta.
Urapalvelut on apunasi koko opintojen ajan, kun tarvitset opiskeluun, uraan ja
työelämään liittyvissä pohdinnoissasi asiantuntevaa tukea, luottamuksellista keskustelukumppania tai neuvoja työnhakuun.
Tutustu urapalvelujen tarjontaan ja tule rohkeasti mukaan opintojaksoille tai varaa aika uraohjaajan kanssa keskusteluun!
Tarvitsetko tukea ja ohjausta kieli- ja viestintäopintoihin? – Kopparit auttavat!
- Askarruttaako sinua jokin asia kielikeskuksen kursseissa?
- Onko englanti tai ruotsi ruosteessa?
- Takkuaako kirjoittaminen tai jännittääkö esiintyminen?
Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä kielikeskuksen Koppareihin. Me Kopparit olemme kielikeskuksen opettajia. Nimensä mukaisesti Koppari ottaa kopin kieli- ja viestintäopintoihin liittyvistä pulmistasi ja auttaa sinua eteenpäin!
Koppareilta saat matalalla kynnyksellä henkilökohtaista ohjausta ja tukea. Voit kysyä laidasta laitaan kielikeskusopintoihin liittyviä kysymyksiä sähköpostitse (kopparit@uef.fi). Lisäksi sinun on mahdollista sopia tapaaminen kopparin kanssa ja keskustella mieltä askarruttavista asioista kampuksella tai Zoomissa.
Esimerkkitilanteita kieli- ja viestintäopintoihin liittyen, joissa voimme olla avuksi:
- Tarvitsetko tukea kielten opiskeluun?
- Pohdituttaako kielikurssien sisältö tai kursseilla vaadittu taitotaso?
- Onko kielioppi hukassa tai takkuaako sanojen opettelu?
- Tarvitsetko tukea erilaisiin oppimistekniikoihin?
- Onko sinulla haasteita tehtävien aloittamisen tai suorittamisen kanssa?
- Onko sinulle haastavaa pysyä kurssin aikataulussa mukana?
- Onko sinulla haasteita navigoida oppimisympäristössä?
- Jännittääkö sinua puhuminen tai suulliset esitelmät?
- Tarvitsetko tukea kielen tuottamiseen suullisesti tai kirjallisesti?
Lue lisää muista kielikeskuksen tukitoimista kielikeskuksen opintoyhteisöstä: Tukitoimet ja esteetön opiskelu
Erityistenttitilat ovat tarkoitettu niille opiskelijoille, joilla on yksilöllisiä opintojärjestelyjä tentteihin liittyen.
Erityistenttitiloja on molemmilla kampuksilla ja ne ovat saatavilla varauksella. Tutustu tiloihin, varauskäytäntöihin ja tenttiohjeisiin Kamussa.
Esteettömyydellä tarkoitetaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ympäristön toteuttamista siten, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta toimia yhdenvertaisesti muiden kanssa.
Esteettömyyden ja saavutettavuuden osa-alueisiin kuuluvat:
- Opintoasiat kuten valintakokeet, opetusjärjestelyt- ja käytännöt sekä tenttikäytännöt, opiskelijan ohjaus
- Fyysinen ympäristö kuten tilat, kulkureitit, pysäköintipaikat, valaistus, opasteet
- Viestinnän esteettömyys kuten ruudunlukulaitteille saavutettavat www-sivut ja käytetty kieli
Tutustu erilaisiin esteettömyyden ja saavutettavuuden mahdollisuuksiin yliopistollamme Kamussa.
Tukea opinnoissa jaksamiseen ja hyvinvointiin
Jos opinnot takkuaa, motivaatio on hukassa tai arjen hallinta tuntuu haastavalta, opintopsykologi on täällä sinua varten. Voit tulla juttelemaan esimerkiksi stressistä, jännittämisestä, oppimisen haasteista tai siitä, miten opinnot sopivat yhteen muun elämän kanssa.
Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, eikä sinun tarvitse tietää tarkalleen, mistä haluat puhua – riittää, että kaipaat tukea. Palvelu ei sisällä diagnostiikkaa tai hoitoa, vaan keskittyy opiskelun tukemiseen. Tapaamiset onnistuvat joustavasti joko kasvotusten tai etänä.
Tarkemmat tiedot ajanvarauksesta löytyvät Kamusta.
Evankelisluterilaisen kirkon oppilaitospastorit eli kampuspapit ovat läsnä kampuksilla opiskelijoita ja henkilökuntaa varten. Kampuspapit tekevät yksilöohjausta tarjoamalla keskusteluapua henkilökohtaiseen kasvuun ja elämän erilaisiin muutostilanteisiin. Kampuspapin kanssa voit tulla keskustelemaan mistä tahansa henkilökohtaiseen elämään kuuluvasta asiasta: ihmissuhteista, jaksamisesta, elämän yllättävästä käänteestä, kriisistä tai surusta. Kampuspapin kanssa voit keskustella turvallisesti eikä sinulta edellytetä kirkon jäsenyyttä tai tiettyä maailmankatsomusta. Voit tulla juttelemaan ihan omana itsenäsi ja omista asioistasi. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia.
Katso lisätietoja ja ohjeet ajanvarausta varten Kamusta.
Joskus elämä haastaa monella eri tapaa ja ajatukset saattavat olla solmussa. Olemme koonneet yliopiston ulkopuolisia tahoja elämän eri kriisitilanteita varten. Lue lisää Kamusta.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. Lue palveluista yths.fi-sivuilta.
Tutustu myös YTHS:n tarjoamiin pienryhmiin YHTS:n nettisivuilla.
Itä-Suomen yliopisto tarjoaa opiskelijoille monenlaisia pienryhmiä, jotka tukevat jaksamista ja hyvinvointia. Näissä ryhmissä voit keskustella esimerkiksi stressinhallinnasta, ajanhallinnasta ja opiskelutaitojen kehittämisestä. Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea muiden opiskelijoiden kanssa ammattilaisen ohjauksessa. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, ja ne voidaan järjestää joko lähi- tai etätapaamisina.
Tutustu Itä-Suomen yliopiston tarjoamiin pienryhmiin Kamussa.
Tutustu myös YTHS:n tarjoamiin pienryhmiin YHTS:n nettisivuilla.
Itä-Suomen yliopisto sitoutuu tarjoamaan turvallisen ja viihtyisän opiskeluympäristön kaikille opiskelijoilleen. Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun toimintamalli auttaa tunnistamaan ja puuttumaan tilanteisiin, joissa opiskelija kokee häirintää tai epäasiallista kohtelua. Toimintamallin avulla varmistetaan, että jokainen opiskelija saa tarvitsemansa tuen ja ohjauksen.
Jos koet häirintää tai epäasiallista kohtelua, ota yhteyttä yliopiston häirintäyhdyshenkilöön. Tarkemmat yhteystiedot ja kuvaukset toimintamallista löydät Kamusta.
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on Itä-Suomen yliopistossa opiskelevien etu- ja palvelujärjestö, joka toimii Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Jäseniä ovat kaikki yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat.
Ylioppilaskunta tuottaa useita palveluita opiskelijoille, muun muassa tapahtumia ja teemaviikkoja, YTHS- ja opiskelijahyvinvoinnin palveluita, SYKETTÄ-liikuntapalveluita ja liikuntavälineiden lainausta, edunvalvontaa, viestintäpalveluita, kerhotoimintaa ja kansainvälisiä palveluita. Tutustu ISYY:n palveluiden tarjontaan.
Ylioppilaskunnassa toimii myös oppiainekohtaiset ainejärjestöt, jotka kokoavat saman oppiaineen opiskelijat yhteen, helpottavat opiskelukavereihin tutustumista ja tekevät oman oppiaineensa opiskelijoiden edunvalvontaa. Tutustu oman oppianeesi ainejärjestöön.