Jatko-opinto-oikeus
Kun sinulle myönnetään opinto-oikeus jatko-opintoihin (lisensiaatin tai tohtorin tutkinnon suoritusoikeus), saat päätöksen mukana ohjeen ilmoittautumisesta ja opiskelupaikan vastaanottamisesta. Jatko-opinto-oikeus on voimassa siihen saakka, kun valmistut, mikäli et itse luovu siitä.
Jatko-opinto-oikeudesta luopuminen
Ensimmäinen ilmoittautuminen
Ensimmäinen ilmoittautuminen tehdään sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (avautuu uudessa välilehdessä). Mikäli et pysty täyttämään sähköistä ilmoittautumislomaketta, täytä ja toimita Kamusta löytyvä Ilmoittautuminen yliopistoon -lomake opintopalveluiden asiakaspalveluun postitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti. Löydät opintopalveluiden asiakaspalvelun yhteystiedot opiskelijoiden tukikanavista.
Ylioppilaskunnan jäsenyys ja jäsenmaksut
Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on vapaaehtoinen lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittaville ja voit halutessasi pyytää ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksutiedot opintopalveluiden asiakaspalvelusta ilmoittautumisen yhteydessä. Huomaa, että ylioppilaskunnan jäsenyys ei tuo sinulle oikeutta samoihin opiskelijaetuihin kuin perustutkintoa suorittavilla opiskelijoilla eli matka-alennuksiin junissa ja busseissa tai terveydenhoitopalveluihin YTHS:llä. Lisätietoja opiskelijaeduista voit kysyä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta. Voit myös tukea Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyötoimintaa lahjoittamalla haluamasi summan SYLin tilille. Lue aiheesta lisää SYLin sivuilta.
Sykettä liikuntamaksuja voi maksaa ylioppilaskunnan toimistolla tai Sykettä nettisivuilla.
Läsnäolo ja poissaolo
Pääsääntöisesti yliopistoon ilmoittaudutaan läsnäolevaksi, koska vain läsnäoleva voi osallistua opetukseen, käydä tenteissä ja suorittaa tutkinnon. Lue lisää sivulta Läsnäolo ja poissaolo.
Yliopistolain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:
- suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
- on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla lapsen syntymän tai adoption yhteydessä; tai
- on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.
Säännös koskee sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa suorittavia opiskelijoita.
Poissaolevaksi ilmoittautuvan tulee todistaa poissaolon lakiperusteinen syy. Poissaolon lakiperusteisuuden todentavat dokumentit tulee toimittaa opintopalveluiden asiakaspalveluun postitse tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen opiskelu@uef.fi. Ota yhteyttä Opintopalveluiden asiakaspalveluun (yhteystiedot löydät Kamusta Opiskelijoiden tukikanavat-listauksesta), jos haluat ohjeen turvasähköpostin lähettämisestä.
Ilmoittautuminen seuraavina lukuvuosina
Opiskelijoiden on ilmoittauduttava jokaisena lukuvuonna läsnä- tai poissaolevaksi. Ilmoittautumisaika jo kirjoilla oleville opiskelijoille alkaa 1.5. ja päättyy 15.9.
Kirjoilla olevat jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua Oili-ilmoittautumispalvelussa, tai ottamalla yhteyttä Opintopalveluiden asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse (yhteystiedot löydät Kamusta Opiskelijoiden tukikanavat-listauksesta). Katso ilmoittautumisohjeet.
Lisätietoja
Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä Opintopalveluiden asiakaspalveluun, yhteystiedot löydät Kamusta Opiskelijoiden tukikanavat-listauksesta).