Tälle sivulle kerätään uusien opiskelijoiden usein kysyttyjä kysymyksiä. Huomaathan, että yläpalkissa olevan suurennuslasin avulla voit etsiä Kamusta vastauksia sinua mietityttäviin kysymyksiin.
Mitä tulee tehdä ennen syksyn ensimmäistä opiskelupäivää?
Muistilista uudelle opiskelijalle kertoo, mitä tulisi tehdä ennen kampukselle saapumista.
Mitä on ohjelmassa ensimmäisinä opiskelupäivänä?
Opinnot yliopistolla käynnistyvät syyskuun alussa Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojaksolla (ORI), koulutusohjelmien/oppiaineiden tapaamisilla sekä vertaistuutoroinnilla. KAMU:n uuden opiskelijan sivulta löytyy Tervetuloa aloittamaan yliopisto-opintosi! -kohta, jonne orientaatio-opintojakson ohjelma päivitetään. Mikäli aloitat opintosi tammikuussa, niin olethan tällöin yhteydessä suoraan omaan oppiaineeseesi/koulutusohjelmaasi.
Miten ilmoittaudun opiskelijaksi?
Ohjeet ilmoittautumiseen löydät sivulta Uuden opiskelijan ilmoittautuminen.
Mistä saan opiskelijakortin?
ISYYn jäsenet voivat ottaa käyttöönsä joko Frankin tai Pivon digitaalisen opiskelijakortin. Muovisen opiskelijakortin saat käyttöösi Frankilta. Voit käyttää sekä digitaalista että muovista opiskelijakorttia tai vain toista niistä. Digitaaliset opiskelijakortit ovat maksuttomia. Yksityiskohtaisemmat ohjeet opiskelijakortin tilaamisesta ja maksuista löytyvät ISYYn sivulta (avautuu uuteen välilehteen).
Minulla on aikaisempia opintoja. Voidaanko näitä hyväksilukea yliopistolla?
Osaamisen tunnustamisella (OT) tarkoitetaan menettelyä, jolla opiskelijan aiempi osaaminen voidaan arvioida ja hyväksyä osaksi opintoja. Katso tarkempia tietoja osaamisen tunnustamisesta ja aiempien opintojen hyväksilukemisesta (OT) täällä.
Mikä on Tuudo?
Tuudo on opiskelijoiden avuksi rakennettu mobiilisovellus, jonka kautta pääset orientoitumaan yliopisto-opintoihisi ja voit seurata ensimmäisten kuukausien aikana uusille opiskelijoille suunnattua ajankohtaista tiedotusta. Tuudossa on myös ilmoittautumismahdollisuus opintojaksoille ja tenttiin, omat opintosuoritukset, automaattinen lukujärjestys, mahdollisuus käyttää kirjastopalveluita, ruokalistat, julkisen liikenteen aikatauluja ym.
Ketä ovat tuutorit ja mikä on tuutoritoiminnan tarkoitus?
Vertaistuutorit ovat opiskelualasi ylemmän vuosikurssin opiskelijoita, jotka auttavat sinua opintojen alun käytännön asioissa. He perehdyttävät uusia opiskelijoita yliopiston käytäntöihin, esittelevät opiskelijoille tarkoitettuja palveluita ja tutustuttavat yliopistoympäristöön sekä opiskelupaikkakuntaan. He voivat kertoa myös käytännön vinkkejä opiskelemisesta ja muusta opiskelijaelämästä. Tutustu tarkemmin tuutorointiin Tuutorit tukenasi -sivulla.
Miten saan opintopisteet Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojaksosta (1131000)?
Opintopisteet Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojaksosta myöntää opiskelijan oma oppiaine/ainelaitos. Jos et ole saanut opintopisteitä, ole yhteydessä oman oppiaineesi amanuenssiin tai oppiainetuutoriin tai esimerkiksi henkilöön, joka on auttanut sinua oman HOPSisi kanssa.