Miten saan UEF-käyttäjätunnukset?

Tunnuksen käyttöönotto

Yliopisto-opintojesi aikana tarvitset UEF-käyttäjätunnuksen, jolla pääset kirjautumaan mm. yliopiston verkkoon, WebOodiin, sähköpostiin ja Office 365 palveluihin, Moodleen ja yliopiston kirjaston sähköisiin palveluihin.

UEF-käyttäjätunnus aktivoidaan verkkopalvelussa omilla verkkopankkitunnuksilla. Tutustu ohjeistuksiin tunnuksen aktivoinnista. Jos käytössäsi on tai on aiemmin ollut UEF-tunnus (esim. avoimen yliopiston opiskelijat, toista tutkintoa suorittavat opiskelijat), käyttöönotto tapahtuu salasanan vaihdon kautta. Uutta tunnusta ei aktivoida.

Tunnuksen aktivointi on mahdollista on mahdollista silloin, kun opinto-oikeus on voimassa eli syksyllä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.8. alkaen ja keväällä aloittavien opiskelijoiden kohdalla 1.1. alkaen.

Tunnus on käytettävissä noin tunnin kuluttua aktivoinnista. ​Kun olet aktivoinut tunnuksesi, testaa että se toimii kirjautumalla WebOodiin ja tarkista omat nimi- ja osoitetietosi WebOodin kohdasta Muut toiminnot -> Omat perustiedot.

Kaikki UEFin opiskelijat saavat tunnuksen aktivoinnin yhteydessä UEF-sähköpostin, joka asetetaan UEFin tietojärjestelmissä ensisijaiseksi sähköpostiksi. Yliopistolta lähetettävät sähköpostiviestit lähetetään UEF-sähköpostiin. Opiskelijasähköposti on aina muotoa tunnus@student.uef.fi. UEF-sähköpostin voi halutessaan ohjata henkilökohtaiseen sähköpostiin, ohjeistus uudelleenohjaamisesta.

Tunnusten käyttöoikeudet perustuvat opinto-oikeuden voimassaoloon ja läsnäoloilmoittautumiseen. Poissaolevaksi ilmoittautuvalla opiskelijalla on käyttöoikeus Weboodiin, mutta rajoitetut käyttöoikeudet UEFin sähköisiin järjestelmiin. Mikäli opiskelija ei asianmukaisesti ilmoittaudu, tunnukselle ei myönnetä käyttöoikeuksia järjestelmiin.

Unohditko salasanasi?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen verkkopalvelumme kautta, lue ohje salasanan vaihtamisesta. Salasana on voimassa puoli vuotta sen vaihtamisesta. Kun salasanasi voimassaoloajan päättyminen on lähestymässä, järjestelmämme lähettää automaattisesti viestin opiskelijapostiisi.

Muista vaihtaa salasanat myös kaikista mobiililaitteiden sovelluksista, joita käytät UEF-tunnuksellasi. Mikäli et muuta salasanaa mobiililaitteissa, voi entinen salasanasi lukita tunnuksesi.

Jos olet unohtanut salasanasi tai uef- käyttäjätunnuksesi on lukkiutunut väärän salasanan antamisen takia vaihda salasanasi uuteen verkkopankki tunnistautumisen kautta.

Salasanan vaihto onnistuu käyttäjätunnus – salasana yhdistelmällä, verkkopankkitunnuksilla tunnistautuen tai käymällä henkilökohtaisesti asiakaspalvelupisteellämme. Muista ottaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus, varmistamme aina henkilöllisyyden.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa muiden käyttöön!