Skip to content
UEF Kamu
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
SuomiEnglish
Opiskelijaruokailu
Sähköposti
Yammer
Peppi
WebOodi (lukutilassa)
UEF Moodle
eLearn Moodle
DigiCampus
Lukari
Exam: opiskelijan ohjeet
Kirjasto
MOT-sanakirjat
Sykettä.fi
ISYY
UEF Connect
uef.fi
Student2Student -vertaisohjaus
Peppi
uef.fi
Heimo
weboodi.uef.fi
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Ajankohtaista
Uudelle opiskelijalle
Tohtorikoulutus
Opintoyhteisöt
Opiskelijoiden tukikanavat
Sivuaineet ja muut opinnot
Opinto-oppaat
Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
Osaamisen tunnustaminen
Opintoneuvonta
Lukuvuoden ajankohtia
Kampukset, tiedekunnat
Yliopistosanastoa
  1. Etusivu
  2. Tietopankki
  3. Työelämä ja ura
  4. Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen harjoittelutuen kriteerit
Tulosta yläreunan logo

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

JOENSUU, KUOPIO

Perustutkinto-opiskelija

Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen harjoittelutuen kriteerit

Tulosta

Tiedekunnilla on mahdollisuus tukea opiskelijoidensa kansainvälistä työharjoittelua myöntämällä apurahoja. Tavoitteena on koulutuksen ja työelämän yhteyksien lähentäminen sekä pysyvien harjoittelupaikka-suhteiden muodostuminen. Toiminta kansainvälistyvässä työelämässä edellyttää kaikilta korkeakoulututkinnon suorittaneilta vuorovaikutustaitoja, hyvää kielitaitoa ja monipuolista kulttuurista osaamista.

Työnantaja saa käyttöönsä alansa tuoreinta tietoa ja yhteyden yliopistoon. Opiskelija puolestaan saa tilaisuuden soveltaa koulutuksessaan opittuja asioita käytäntöön sekä jäsentää oman alansa teoreettista tietoa. Työharjoittelu antaa opiskelijalle mahdollisuuden tutustua oman alan työpaikkoihin ja tehtäviin sekä suunnata opintojaan uransa kannalta mielekkäällä tavalla. Harjoittelupaikan etsiminen on rinnastettavissa työpaikan hakemiseen valmistumisen jälkeen ja tekee näin kansainvälistä työnhakua tutuksi jo opiskeluaikana.

Minne suuntautuvaa kansainvälistä harjoittelua tuetaan?

Eurooppaan suuntautuvaan harjoitteluun käytetään ensisijaisesti Erasmus+-harjoittelutukea. Tukea haetaan Kansainvälisistä liikkuvuuspalveluista. Erasmus-harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä osoitteeseen international@uef.fi.

Erasmus-ohjelmaan osallistuvat maat: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia (31.5.2023 saakka), Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari ja Viro.

Harjoittelupaikka voi olla yksityisellä tai julkisella sektorilla. Harjoittelun minimikesto on 2 kuukautta ja sen tulee olla päätoimista eli työmäärä on vähintään 30 tuntia viikossa. Harjoittelusta tulee saada opintopisteitä ja laitoksesi tulee puoltaa harjoittelua, joten keskustele omalla laitoksellasi harjoittelun sisällöstä.

Erasmus-tukea ei voida maksaa

  • harjoitteluihin Euroopan Unionin organisaatioissa, jotka on listattu oheisella verkkosivulla: Work for the EU
  • harjoitteluihin EU-ohjelmia hallinnoivissa organisaatioissa (esim. kansalliset toimistot, kuten Opetushallitus)
  • Erasmus-tukea tai yliopiston kv-harjoittelutukea ei myönnetä opiskelijoille, jotka saavat samanaikaisesti muuta yliopiston rahallista tukea, tai esim. Opetushallituksen (ent. CIMO) myöntämää harjoittelutukea

Erasmus-ohjelman ulkopuolisiin maihin ja organisaatioihin suuntautuvaa työharjoittelua tuetaan yliopiston kv-harjoittelutuella (ks. alla), jota haetaan omasta tiedekunnasta.

Kansainvälisen harjoittelun tuki

  • Kansainvälisen harjoittelun tukea myönnetään vähintään 2 kk:n pituisiin harjoitteluihin.
  • Tiedekunnat ja oppiaineet päättävät itsenäisesti kansainvälisen harjoittelun apurahan suuruudesta. Ulkomaalaisten työnantajien ei odoteta maksavan opiskelijalle palkkaa harjoittelusta, koska katsotaan tämän kohtuuttomasti vaikeuttavan harjoittelupaikkojen löytämistä

Mille aloille?

  • Kansainvälisen harjoittelun tukea voivat saada kaikkien alojen perustutkinto-opiskelijat

Kenelle?

  • Kansainvälinen harjoittelu voi korvata tutkinnosta pakollisen tai vapaaehtoisen harjoittelun
  • Opintoihin sisällytettävä harjoittelu on opintosuoritus josta on saatava opintopisteitä harjoittelun laajuuden ja sisällön mukaan, kun opiskelija on suorittanut harjoittelun opintosuunnitelman mukaan, esimerkiksi laatimalla harjoitteluraportin tai vastaavan oppiaineensa ohjeiden mukaisesti.
  • Yksittäinen opiskelija voi saada harjoittelutukea Suomeen tai ulkomaille vain kerran saman tutkinnon aikana

Sopimukset

  • Kansainvälisestä harjoittelusta tehdään erillinen sijoitussopimus, jonka allekirjoittavat opiskelija, työnantaja ja opiskelijan laitos. Sopimuksessa sovitaan harjoittelu sisällöstä, kestosta, harjoittelun ohjauksesta, sekä mm. vastuuvakuutuksesta.
  • Jokaiselle tutkintotavoitteista opetusta antavalle osastolle tai laitokselle on nimetty harjoitteluyhdyshenkilö, joka hyväksyy harjoittelupaikat ja tarkistaa, että harjoittelun sisältö vastaa tutkintoon kuuluvalle harjoittelulle asetettuja kriteereitä. Harjoitteluyhdyshenkilö toimii myös yhteyshenkilönä työpaikalle ja auttaa opiskelijaa harjoittelusopimuksen tekemisessä.
työharjoittelu harjoittelu ulkomailla harjoittelu urapalvelut työllistyminen
University of Eastern Finland Joensuu, Kuopio © University of Eastern Finland
Facebook Instagram Twitter YouTube LinkedIn Snapchat SoundCloud
  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
Hallinnoi evästeitä
Palvelu käyttää evästeitä sivuston optimointiin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastolliset
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}