Skip to content
UEF Kamu
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Suomi
Opiskelijaruokailu
Sähköposti
Yammer
Peppi
WebOodi (lukutilassa)
UEF Moodle
eLearn Moodle
DigiCampus
Lukari
Exam: opiskelijan ohjeet
Kirjasto
MOT-sanakirjat
Sykettä.fi
ISYY
UEF Connect
uef.fi
Student2Student -vertaisohjaus
Peppi
uef.fi
Heimo
weboodi.uef.fi
  • Etusivu
  • Työkalut
  • Tietopankki
  • Ota yhteyttä
Ajankohtaista
Uudelle opiskelijalle
Tohtorikoulutus
Opintoyhteisöt
Opiskelijoiden tukikanavat
Sivuaineet ja muut opinnot
Opinto-oppaat
Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen
Osaamisen tunnustaminen
Opintoneuvonta
Lukuvuoden ajankohtia
Kampukset, tiedekunnat
Yliopistosanastoa
  1. Etusivu
  2. Tietopankki
  3. Uudelle opiskelijalle
  4. Uusi maisteriopiskelija
Tulosta yläreunan logo

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO

JOENSUU, KUOPIO

Uusi opiskelija

Uusi maisteriopiskelija

Tulosta

Itä-Suomen yliopiston maisteriohjelmiin saapuvilla opiskelijoilla on jo opiskelukokemusta takanaan. Maisteriohjelmissa opiskelevat opiskelijat saattavat suorittaa opintojaan myös työn ohella, ja monet opiskelijoista voivat olla perheellisiä. Olemme koonneet tukipaketin, josta toivottavasti on apua juuri sinulle opintojasi aloittava maisteriopiskelija. Toki myös muut opiskelijat voivat hyödyntää maisteriopiskelijoiden tietopakettia.

Tämän tietopaketin lisäksi maisteriohjelmien opiskelijoiden kannattaa tutustua huolellisesti koko uuden opiskelijan orientoivaan verkkomateriaaliin. Lisäks Kamun tietopankista löytyy paljon tarpeellista tietoa. Muistuthan myös hyödyntää oppiaineesi/koulutusohjelmasi sinulle koostamaa materiaalia. Sitä voi olla koulutuskohtaisessa Smart Start -oppaassa tai oppaine/ohjelma voi toimittaa sitä maisterihaun kautta tuleville opiskelijoille muulla tavoin.

Orientoituminen yliopisto-opiskeluun, orientaatioon osallistuminen sekä tapahtumat

Orientaatioon osallistuminen tukee sujuvaa opintojen aloittamista. Opintoihin orientoituminen tapahtuu oppiaineissa ja koulutusohjelmissa oppiainekohtaisesti, ja lisäksi orientaatiotapahtumia järjestetään osana Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojaksoa. Tarkastathan oman oppiaineesi käytännöt oppiaine- ja koulutuskohtaisista materiaaleista, esimerkiksi Smart Start -oppaasta mikäli sellainen on koulutuksellesi tarjolla (osa maisterivaiheessa alkavista koulutuksista hoitaa uusien opiskelijoiden tiedotuksen muulla tavoin) tai sähköisestä opinto-oppaastasi. Lisätietoa löytyy myös oppiaineiden/koulutusohjelmien tervehdyksistä. Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojakson tapahtumat ovat myös uusien maisteriopiskelijoiden hyödynnettävissä.

Orientaatio on uuden opiskelijan perehdyttämistä yliopiston ja oppiaineen käytäntöihin. Orientaation aikana tutustutaan henkilökunnan, opiskelutovereiden ja ainejärjestön lisäksi kampusalueeseen ja opiskelukaupunkiin. Orientaation ideana on saada opinnot sujuvasti käyntiin ja saada opintojen edellyttämät tärkeät käytännön asiat selvitettyä. Orientaation aikana tutustutaan esimerkiksi sähköisiin työvälineisiin ja sähköiseen asiointiin, kuten Peppiin, Yammeriin, opintoyhteisöön ja Tuudoon.

Ohjaus oppiaineessa - henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS

Opintojen ohjausta antavat tiedekunnissa, oppiaineissa sekä koulutusohjelmissa eri nimikkeillä toimivat henkilöt, esimerkiksi amanuenssit, opintosihteerit, suunnittelijat ja hops-ohjaajat. Yleisesti opintoneuvontaa tarjotaan varsinkin ensimmäisen opiskeluvuoden syksyllä ja jatkossa tarvittaessa, kuitenkin vähintään vuosittain.

Henkilökohtaisella opintosuunnitelmalla eli HOPSilla tarkoitetaan opiskelijan opintojensa ajaksi tekemää opiskelun suunnittelutyötä. HOPS on työkalu omien opintojen suunnitteluun ja tavoitteiden selkiyttämiseen. HOPSin avulla pääset kohti tavoitteitasi ja teet opintoihisi liittyvät valinnat näkyviksi. Suunnittelemalla opintosi, niihin liittyvät valinnat ovat tarkoituksenmukaisia ja pystyt myös paremmin välttämään päällekkäisyyksiä. Realistisesti opiskeluja suunnittelemalla pystyt rakentamaan itsellesi yksilöllisen opiskelupolun ja saat opintosi sujumaan jouhevasti.

HOPSiin liitetään tutkinnon suorittamiseksi tarvittavat opinnot sekä halutessasi niiden aikataulusuunnitelma. HOPS tarkentuu opintojen edetessä. Jokaisella opiskelijalla on HOPS Pepissä, mutta Pepin HOPSia voi täydentää eri tavoin, lisää tietoa saat omasta oppiaineestasi. HOPSin teko on useilla oppiaineilla liitetty osaksi jonkin opintojakson suorittamista. HOPS on tärkeä opintojen suunnittelun ja toteuttamisen seuraamisen väline, johon opiskelijan tutkinto valmistumisvaiheessa pohjautuu.

Osaamisen tunnustaminen OT

Osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta käytetään lyhennettä OT (aiemmin AHOT). OT-prosessin käynnistää opiskelija. Tarkemmat ohjeet opintojen hyväksilukemisesta ja hakemisesta. Opintojen hyväksilukeminen käsittää opintojen korvaamisen ja sisällyttämisen.

Opintojaksoja voidaan korvata, mikäli muualla suoritettu opintojakso vastaa tasoltaan ja sisällöltään tiedekunnan opetussuunnitelmassa olevaa opintojaksoa. Toisin sanoen maisteriopiskelijoilla pääaineen opintojakson korvaavuutta haettaessa vastaavan opintojakson tulee olla syventävien opintojen tasoinen.

Vapaavalintaisiin opintoihin ja sivuaineopintoihin maisteriopiskelijat voivat sisällyttää aiemmin suoritettuja opintoja ja kokonaisuuksia koulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Kunkin maisterikoulutuksen/ohjelman opetussuunnitelmassa on määritelty tarkemmat ohjeet ja mahdolliset rajoitukset hyväksilukemiselle. Sen vuoksi on tärkeää, että ot-menettely käynnistetään vasta, kun tarkempiin ohjeisiin on tutustuttu huolellisesti esimerkiksi hops-keskustelussa tai koulutuksen orientaatiojaksolla.

Opiskelukäytännöt

Etäopiskelu

Joissain oppiaineissa yliopisto-opintoja voi olla mahdollista suorittaa osittain etänä opiskellen. Etäopintojen määrä ja suoritustavat vaihtelevat oppiaineittain, tarkasta oman oppiaineesi käytännöt! Opintojaksojen etäsuoritustavat on yleensä kuvattu tarkemmin opintojaksokuvauksissa ja opetussuunnitelmissa.

Läsnäolopakko

Opetussuunnitelmassa on määritetty opintojaksojen suoritus- ja toteutustavat. Pääsääntöisesti seminaareissa ja harjoitusryhmäopetuksessa on läsnäolovelvollisuus. Myös luento-opetukseen suositellaan osallistumista. Kussakin maisterikoulutuksessa/ohjelmassa määritellään erikseen etäosallistumismahdollisuudet luennoille, tentteihin ja muuhun opetukseen. Jos joillakin opintojaksoilla on tarjolla vaihtoehtoisia tai poikkeavia suoritustapoja, ne on kirjattu opetussuunnitelmaan tai opetusohjelmaan.

Sähköiset työkalut

Yliopisto-opiskelussa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia sähköisiä palveluita sekä työkaluja. Tärkeimpien työkalujen lyhyet esittelyt.

Työn ohella opiskelu

Työn ohella opiskelu vaatii opintojen ja ajankäytön huolellista suunnittelua. Henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa (HOPS) tarkastellaan elämäntilannetta suhteessa opintoihin. Tässä yhteydessä suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon myös muut mahdolliset opiskelua kuormittavat tekijät. HOPSin tekoa ohjaava henkilö auttaa sinua opintojen suunnittelussa.

Perheen, työn ja opiskelun yhteensovittaminen

Opiskelu onnistuu myös perheelliseltä: perhe toimii voimavarana ja auttaa myös priorisoinnissa. Perheen, työn ja opiskelun yhteensovittaminen voi kuitenkin olla joskus haastavaa. Yleisimmin haasteita voivat aiheuttaa ajan riittävyys ja aikataulut, toimeentulo- ja rahaongelmat, läheisten tuen ja opiskelijaverkoston puuttuminen, opintojen asettamat haasteet sekä omat tai lasten terveys- tai hoito-ongelmat.

Haasteiden selvittämisessä auttaa toimivan tukiverkoston rakentaminen ja avun pyytäminen.

Vertaistukea ja apua voit hakea esimerkiksi seuraavilta tahoilta:

  • Mannerheimin lastensuojeluliitto (avautuu uuteen välilehteen)
  • Pelastakaa lapset ry (avautuu uuteen välilehteen)
Toimeentulo

Opintotuesta ja toimeentulosta kertovalle sivustolle on koottu myös maisteriopiskelijaa koskevaa informaatiota.

Asuminen

Tietoa myös väliaikaisesta asumisesta on koottu opiskelijan asumisesta kertovaan osioon.

Palaa uudelle opiskelijalle ruudukkonäkymään

  • Uudelle opiskelijalle ruudukkonäkymä
maisteri maisteriohjelma maisteriopiskelija maisterikoulutus
University of Eastern Finland Joensuu, Kuopio © University of Eastern Finland
Facebook Instagram Twitter YouTube LinkedIn Snapchat SoundCloud
  • Saavutettavuusseloste
  • Tietosuojaseloste
Hallinnoi evästeitä
Palvelu käyttää evästeitä sivuston optimointiin.
Toiminnalliset Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastolliset
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
Näytä asetukset
{title} {title} {title}