Tarkenna hakuasi

Yliopisto seuraa valmistuneiden työuria uraseurantakyselyllä

Yliopisto seuraa valmistuneiden työuria mm. uraseurantakyselyllä. Tänä vuonna uraseurantakysely alkaa 1.10.2024 ja päättyy 9.12.2024. Kyselyn kohderyhmää ovat vuonna 2019 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet sekä varhaiskasvatuksen kandidaatin, farmaseutin, lääketieteen ja hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneet. Samanaikaisesti uraseurantakyselyn saavat myös tohtorin tutkinnon vuonna 2021 suorittaneet. Kysely tehdään yhteistyössä muiden yliopistojen kanssa osana Aarresaari-verkoston toimintaa.

Miksi kyselyyn kannattaa vastata? Kyselyiden avulla kerätään tietoa akateemisista työmarkkinoista, yliopistosta valmistuneiden urapoluista sekä kerätään palautetta opinnoista. Saatua tietoa hyödynnetään nykyisten ja tulevien opiskelijoiden ohjauksessa (mm. Töissä.fi-palvelu, erityisen suosittu työkalu kuulemma lukioissa), opetussuunnitelmien kehittämisessä sekä yliopistosta valmistuneiden työelmää koskevissa tutkimuksissa. Maistereiden uraseurantakysely on myös osa yliopistojen rahoitusmallia, joten palautteella on oikeasti merkitystä yliopistolle.

Kohderyhmään kuuluneita lähestytään kirjeitse, sähköpostitse tai tekstiviestitse, joten mikäli saat yhteydenoton, toivomme todella että vastaisit siihen! Aikaisempien vuosien tuloksia voi tarkastella mm. Opetushallituksen ylläpitämästä Vipunen. fi-tilastopalvelusta ja em. Töissä.fi-palvelusta. Itä-Suomen yliopiston omat tulokset on myös löydettävissä Kamusta.