Tarkenna hakuasi

Kysely korkeakouluopiskelijoille heidän terveydestään ja hyvinvoinnistaan (KOTT)

KORKEAKOULUOPISKELIJOIDEN TERVEYS- JA HYVINVOINTITUTKIMUS KOTT ALKAA!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela toteuttavat helmi-huhtikuussa laajan kyselyn korkeakouluopiskelijoille heidän terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Tällä viikolla 10 000 opiskelijaa yliopistoista ja ammattikorkeakouluista saa sähköpostitse kutsun osallistua Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus KOTT 2021 -kyselyyn. Osallistujat on valittu satunnaisotoksella.

Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron arvoisia lippupalvelu Tiketin lahjakortteja yhteensä 20 kappaletta.

Tutkimus selvittää opiskelijoiden terveyttä, opiskelukykyä ja palvelutarpeita sekä koronaepidemian vaikutuksia hyvinvointiin.

Kysely oli tarkoitus toteuttaa vuosi sitten, mutta se siirtyi koronaepidemian ja siitä johtuvien poikkeusolojen vuoksi.
Tulosten avulla kehitetään etenkin opiskelijoiden terveyspalveluita, mutta myös esimerkiksi liikuntapalveluita ja opiskelijaruokailua. Tutkimusaineistoja voidaan hyödyntää myös erilaisissa tutkimuksissa.

Kyselytutkimus toteutetaan neljän vuoden välein. Aikaisemmin kyselyn toteutti Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

On tärkeää, että kaikki tutkimukseen kutsutut vastaisivat kyselyyn. Kutsun saanutta henkilöä ei valitettavasti voi korvata toisella henkilöllä.

Lisätiedot tutkimuksesta (THL:n verkkosivulla).
Tutkimuksen verkkosivut.

Rantakylän normaalikoulussa koronavirustartunta, Siun sote on yhteydessä altistuneisiin viimeistään huomenna

Rantakylän normaalikoulussa Joensuussa on todettu koronavirustartunta. Altistumiset ovat tapahtuneet viime perjantain ja tämän viikon maanantain aikana. Alustavan arvion mukaan koronavirustartunnalle altistuneita henkilöitä Rantakylän normaalikoulussa on noin 20. Asianosaisia on tiedotettu, ja Siun sote on puhelimitse yhteydessä kaikkiin altistuneisiin tämän tai huomisen päivän aikana.

Koulun muiden oppilaiden tai henkilökunnan ei katsota altistuneen koronavirukselle, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa. Heidän koulutyönsä jatkuu siis normaalisti.

YTHS / Stressinhallinnan oppeja lounastauolla = Lounas drop-in

Jaksamisen ja stressinhallinnan näkökulmasta tauot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Aivot tarvitsevat lepohetkiä intensiivisen työskentelyn keskellä. Onko sinun vaikea pitää taukoja etäopiskelussa? Lounastatko yksin näytön äärellä? Pyörivätkö ajatuksesti stressirataa, onko olosi kuormittunut ja keskittymisesi herpaantuu?

Puolen tunnin Lounas drop-in:ssä opit olemaan enemmän läsnä lounaallasi. Lisäksi saat vertaistukea korona-arkeen. Saat osallistua lounastamattakin! Lounas-drop-in ei ole hoidollinen terapiaryhmä, vaan avoin kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle.

YTHS:n Lounas drop-in nyt suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi -osallistu vaikka kaikkiin!

  • suomeksi: 2.3., 9.3. ja 16.3.
  • ruotsiksi: 23.3., 6.4., ja 13.4.
  • englanniksi: 20.4., 27.4. ja 4.5.

Lisätiedot ja linkit teams-tapaamisiin tästä linkistä.

På svenska

In English 

Tervetuloa mukaan!

Itä-Suomen yliopisto palkitsee nuoria tutkijoitaan – Nuorten tutkijoiden ilta 17.3.2021

Seikkailumieli, keksimisen ilo, työn merkityksellisyys ja rakkaus tieteentekemiseen! Rahoituksesta kilvoittelu, epävarmuus ja pätkätyöt.

Tutkijanurista ja akateemisen urakehityksen suloista ja sudenkuopista puhutaan Itä-Suomen yliopiston Nuorten tutkijoiden illassa 17.3.2021 kello 17–18.

Tapahtumassa julkistetaan Nuoren tutkijan palkinnot nuoremman tutkijan uravaiheen päätteeksi valmistuneesta erinomaisesta väitöskirjasta ja kuullaan palkittujen puheenvuorot.

Tilaisuuden juontaa viestinnän asiantuntija Risto Löf. Nuoren tutkijan palkinnot jakaa rehtori Jukka Mönkkönen ja tutkijanurien kehittämisestä kertoo henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle.

Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan! Tilaisuus on osin englanninkielinen.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Liity Zoomilla järjestettävään tapahtumaan tästä linkistä.

Lisätietoja antaa tuottaja Anne Heikkinen, puhelin 050 563 5798, sähköposti anne.heikkinen@uef.fi.

Jännittämisen kohtuullistaminen verkkovuorovaikutuksessa -kurssi

Jännittämisen kohtuullistaminen verkkovuorovaikutuksessa

Pohditko, miten ryhmäytyä toisten kanssa, arasteletko uusia ihmisiä ja asioita, jännitätkö etäopetusta verkossa? Jännittämisen kohtuullistamista ja opiskelemista verkossa voit harjoitella kurssin vetäjän ja kurssilaisten kanssa.

Kurssi toteutetaan verkossa Zoomissa, joten varmistathan, että sinulla on toimiva internet-yhteys ja kuulokkeet. Ryhmään otetaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten toimi nopeasti.

Ohjaajana: Sanna Niskanen, Kielikeskus

Kurssin aikataulu on seuraava, ryhmäkokoontumiset verkossa (6 etätapaamista):

29.3. 10-12
8.4. 10-12
12.4. 10-12
14.4. 14-16
19.4. 10-12
22.4. 13-15

Ilmoittautuminen 18.3. mennessä tällä lomakkeella:

Jännittämisen kohtuullistaminen verkkovuorovaikutuksessa

Tuntuuko tieteellisen tiedon hakeminen vaikealta ja loputtoman pitkältä urakalta? Valjasta tekoäly käyttöön – Iris.Ai-työpaja 25.2.

Tule mukaan kirjaston ja Iris.ain järjestämään online-työpajaan tutustumaan Iris.ain käyttöön seuloaksesi tietoa nopeammin ja tehokkaammin. Kevään ensimmäinen työpaja torstaina 25.2. klo 11-13 opastaa vasta-alkajia Iris.ai-työkalujen käyttöön.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön Jatkuvan oppimisen keskuksen opiskelijoille

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (Multi-factor Authentication, MFA) otetaan käyttöön opiskelijoille vaiheittain kesäkuuhun 2021 mennessä. Kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla pystytään luotettavasti tunnistamaan yliopiston O365-palveluiden käyttäjät ja estämään käyttäjätunnusten kalastelu ja tunnusten väärinkäyttö. Viranomaiset (mm. tietosuojavaltuutetun toimisto) suosittelevat kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttämistä tietojen väärinkäytön estämiseksi.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen toimii kuten joidenkin verkkopankkien kirjautuminen. Kirjautuessasi esimerkiksi O365-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi ja henkilökohtaisella salasanallasi, sinun tulee hyväksyä kirjautuminen mobiililaitteella tai antamalla vaihtuva vahvistuskoodi.

Mitä vaikutuksia MFA:n käyttöönotolla on minuun?

  • Kaksivaiheista tunnistautumista edellytetään aina, kun kirjaudut UEF:n Office 365 -ympäristöön yliopiston tietoliikenneverkon ulkopuolella. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi Office 365 -palveluiden käyttäminen henkilökohtaisilla laitteilla tai puhelimella.
  • Joidenkin mobiililaitteiden mukana tuleva sähköpostisovellus ei enää toimi. Suosittelemme Outlook for Android tai Outlook for iOS -sähköpostisovellukseen siirtymistä, jos käytät UEF:n sähköpostia puhelimessasi. Outlook for Android tai Outlook for iOS -sovellus kannattaa asentaa etukäteen ennen käyttöönoton ajankohtaa.

MFA:n käyttöönotto

  • MFA:n käyttöönotto tehdään projektina ja käyttöönotot tehdään alla kerrotun aikataulun mukaisesti.  Suosittelemme, että ennen käyttöönoton ajankohtaa valitset tunnistamismenetelmät valmiiksi omalta osaltasi. Vaihtoehdot:
    • Hyväksy kirjautuminen Microsoft Authenticator –sovelluksessa (puhelimen ilmoitus).
    • Käytä vahvistuskoodia mobiilisovelluksesta (vaihtuva koodi Microsoft Authenticator-sovelluksessa).
    • Saat vahvistuskoodit tekstiviestinä puhelinnumeroosi.
    • Saat puhelun puhelinnumeroosi.

Tämä nopeuttaa ensimmäistä kaksivaiheista kirjautumista.

  • Kaksi viikkoa ennen käyttöönottoa Office 365 -palveluiden sisäänkirjautumisen yhteyteen liitetään viesti muistuttamaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotosta. Viestin voi ohittaa 14 päivän ajan, jonka jälkeen viimeistään täytyy hoitaa kaksivaiheiseen tunnistautumiseen liittyvät asetukset kuntoon.
  • Lisätiedot ja ohjeet kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon: Kaksivaiheinen tunnistautuminen
  • Voit halutessasi ottaa itse MFA:n käyttöön jo etukäteen. Tee MFA-ohjeissa oleva rekisteröinti ja täytä seuraava lomake: MFA lomake

Jos et ole valinnut tunnistautumismenetelmiä ennen MFA:n käyttöönottoa, joudut tekemään asetukset kirjautuessasi ensimmäistä kertaa käyttöönoton jälkeen O365-ympäristöön ulkoverkosta.

 

Käyttöönottoaikataulu

Huom! Aikatauluja tiivistetty huhti-toukokuun käyttöönottojen osalta.

Jatkuvan oppimisen keskuksen opiskelijoiden käyttöönottoryhmät muodostetaan sukunimen kahden ensimmäisen alkukirjaimen mukaan. Käyttöönottoaikataulu ei koske sinua, jos kaksivaiheinen tunnistautuminen on otettu UEF-tunnuksellesi jo aiemmin käyttöön.

Sukunimen kaksi

ensimmäistä kirjainta

Käyttöönottopäivä

A – E

2.3.2021

F – He

16.3.2021

Hi – Hö

23.3.2021

I – J

30.3.2021

Ka – Ke

7.4.2021

Kh – Ko

13.4.2021

Kr – Kö

20.4.2021

L

27.4.2021

M

4.5.2021

N – O

11.5.2021

P

18.5.2021

Q – R

25.5.2021

S

1.6.2021

T

8.6.2021

U – Ö

15.6.2021

Järjestämme käyttöönoton tukitunteja, jos asetusten laittaminen ei onnistu ohjeiden perusteella. Tukitunnilla voit esittää kysymyksiä sekä suomeksi että englanniksi.

Käyttöönoton tukitunnit:

  • Maanantai 22.2.2021 klo 16-17
  • Maanantai 1.3.2021 klo 9-10
  • Keskiviikko 17.3.2021 klo 15-16

Linkki tukitunnille: https://uef.zoom.us/j/69456229510

Tukitunnille mahtuu 299 osallistujaa. Tukitunteja järjestetään tarvittaessa kevään aikana enemmän.

Lisätietoja kaksivaiheisesta tunnistautumisesta saa tarvittaessa IT Servicedeskistä.

Yhteystiedot: uef.fi/tipa