Tarkenna hakuasi

Työskentely, opiskelu ja tarttuvat taudit yliopiston tiloissa

Tarttuvilla taudeilla tarkoitetaan esimerkiksi hengitystieinfektioita, rokkoja ja vatsatauteja. 

Tule kampukselle vain terveenä. Jos sinulla on hengitystieinfektion tai esimerkiksi vatsataudin oireita, jää kotiin. Ole yhteydessä esihenkilöösi tai vastuuopettajaasi poissaolosta tai mahdollisesta etätyöhön siirtymisestä työkyvyn niin salliessa.

Paluu kampukselle sairauden jälkeen:

Mikäli kyse ei ole koronaviruksen aiheuttamasta infektiosta, voit palata kampukselle, kun oireet ovat lievittyneet ja koronatestin (esimerkiksi kotitesti) tulos on negatiivinen. 

Positiivisen koronatestituloksen jälkeen voit palata kampukselle, kun olet oireeton tai kun olet saanut lääkäriltä luvan paluuseen.

Oireettomuus koronavirustaudin jälkeen määritellään THL:n ohjeistuksen mukaan siten, että kuume on poissa ja muut oireet ovat selvästi vähenemässä. Jos ainoa oire on haju- tai makuaistin muutos tai ärsytysyskä, ei eristystä tarvitse jatkaa. 

Opiskelijoiden ja henkilökunnan kuntotestaukset Joensuussa

SYKETTÄ Joensuu järjestää perinteiset kuntotestaukset Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammatikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle tiistaina 15.3.2022 klo 15-17 Joensuu Areenalla. Testauspäivään voivat ilmoittautua sekä opiskelijat että henkilökunnan jäsenet.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen osallistujilla on mahdollisuus suorittaa joko 2 km:n UKK-kävelytesti tai Cooperin testi. Pyrimme välttämään lähikontaktia ja säilyttämään turvavälit, joten tänäkään keväänä ei suoriteta lihaskunto- ja liikkuvuustestejä. Kävelytesti ja Cooperin testi mittaavat hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Ryhmäkoko on 30 osallistujaa. Kuntotesteihin osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä ikäsi ja haluatko suorittaa kävelytestin vai Cooperin testin. Ilmoittautumiset perjantaihin 4.3.2022 mennessä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi

Puolustusvoimat ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä Pohjois-Karjalassa 26.2.–5.3. – Harjoitus on osa normaalia viranomaisyhteistyötä

Joensuussa ja myös muualla Suomessa näkyy viikonlopusta alkaen Puolustusvoimien ja alueen viranomaisten yhteinen paikallispuolustusharjoitus. Joensuussa harjoitus toteutetaan aina kahden vuoden välein. Harjoitus ei liity turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen, vaan on osa normaalia viranomaisten yhteistoimintaa. Suomen valtiojohto on tuonut esille, ettei Suomeen kohdistu nyt sotilaallista uhkaa.

Pohjois-Karjalassa harjoitellaan 26.2.–5.3. välisenä aikana Joensuun, Liperin, Juuan, Tohmajärven ja Kiteen alueilla.

Joensuun katukuvassa tulee näkymään sotilaita ja sotilasajoneuvoja normaalia enemmän perjantaihin 4.3. saakka. Harjoitukseen osallistuu noin 340 henkilöä puolustusvoimista ja noin 40 ajoneuvoa. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita.  Harjoitukseen liittyy lentotoimintaa keskiviikkona 2.3.

Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä useita eri viranomaisia. Myös Joensuun kaupunki osallistuu harjoitukseen. Joensuun kaupunki on suunnitellut omiin tarpeisiinsa sopivan harjoituspäivän, jonka tarkoituksena on parantaa hallinnon yleisiä toimintavalmiuksia erilaisissa häiriötilanteissa.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kaupunkilaisten yhteydenottoja varten.

Lisätietoja harjoituksesta Puolustusvoimien sivuilla:

https://maavoimat.fi/-/paikallispuolustusharjoituksilla-valmiutta-hairiotilanteisiin

https://maavoimat.fi/-/viranomaiset-harjoittelevat-paikallispuolustusta-pohjois-karjalassa

Sota koskettaa yliopistoyhteisössä – mistä apua ja tukea?

Itä-Suomen yliopiston opintopsykologi Katri Ruth antaa neuvoja Puheenvuoroja-blogin kirjoituksessaan, miten voimme rauhoittaa mieltä ja kehoa Ukrainan sotauutisten keskellä.

”Myötätuntoisen vuorovaikutuksen vahvistaminen työ- ja opiskelukulttuurissa on erityisen tärkeää juuri nyt. Kehon ja mielen jännittynyttä tilaa rauhoittaa kannustamisen ja välittämisen viestiminen. Voimme vahvistaa myötätuntoa yhteisössämme yksinkertaisilla asioilla: Kysymme toisiltamme, miten voit ja mitä kuuluu? Käytämme hetken aikaa toistemme kuunteluun. Voimme kysyä, kuinka voimme auttaa pienissä asioissa. Voimme puhua kiltisti ja myötätuntoisesti itsellemme. Muistammehan myös oman tarpeemme palautua ja olla läsnä läheisille”, Katri Ruth kirjoittaa.

Oivaltavaa lukemista ja neuvoja opiskelijoille, jotka kokevat huolta Ukrainan sotatapahtumista: https://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/2022/02/25/sota-koskettaa-yliopistoyhteisossa/

Itä-Suomen yliopisto tukee ukrainalaisia opiskelijoitaan ja henkilöstöään

Itä-Suomen yliopisto tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja ilmaisee tukensa ukrainalaisille opiskelijoilleen ja henkilöstölleen.

Itä-Suomen yliopisto on kansainvälinen ja monikulttuurinen yhteisö, johon kuuluu opiskelijoita ja henkilöstöä yli 100 kansallisuudesta. Viimeaikaiset sotatapahtumat Ukrainassa herättävät huolta yhteisössämme.

Yliopistoyhteisöömme kuuluu ukrainalaisia opiskelijoita, väitöskirjatutkijoita ja henkilöstöä, joihin yliopisto on suoraan yhteydessä tuen tarjoamiseksi. Haluamme ilmaista tukemme heille ja heidän perheilleen sekä koko tiedeyhteisöllemme, jotka ovat huolestuneita Ukrainan tapahtumista. Tarvitsemme yhteisöllisyyttä enemmän kuin koskaan ja meidän on tarjottava tukeamme niille, jotka sitä tarvitsevat.

Yliopisto on perustanut Ukraina-valmiusryhmän, joka valmistelee tukitoimia opiskelijoille ja henkilöstölle ja koordinoi yliopiston muita tarvittavia toimenpiteitä.

Mikäli opiskelijat tarvitsevat tukea huoleensa, tukikanavat tavoitat Kamu-palvelun kautta. Henkilöstömme saa tarvittaessa apua työterveyshuollon kautta.

Lisätietoja

Jukka Mönkkönen, rehtori, Itä-Suomen yliopisto, jukka.monkkonen@uef.fi

Tuomo Meriläinen, hallintojohtaja, Itä-Suomen yliopisto, tuomo.merilainen@uef.fi

Kotikoneilla asennettavien SPSS-lisenssien ongelmatilanne

Itä-Suomen yliopistolla on sopimus ohjelmistotoimittajan kanssa, joka toimittaa SPSS:n emoyhtiön IBM:n kautta lisenssit. Kotikoneille asennettavat SPSS lisenssit ovat välikaisesti loppuneet ja joudumme valitettavasti odottamaan jo tammikuussa tilaamiamme lisenssejä. 

Väliaikana SPSS pystyy käyttämään kahdella tavalla:

1. Kampuksella olevissa opetustiloissa

2. Windows Virtual Desktopin kautta omalla tietokoneella, asenna joko sovellus tai käytä selaimen kautta

Windows Virtual Desktopin kautta pääsee käyttämään virtuaalityöpöytää, joka toimii samalla tavoin kuin kampustietokoneet kampuksella. Tutustu Windows Virtual Desktopin käyttöönottoon Heimossa (kirjaudu UEF-tunnuksillasi): https://studentuef.sharepoint.com/sites/heimo_fi/palvelut/ohjelmistot-ja-lisenssit/Sivut/Ohjelmat-kotikoneisiin.aspx

Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä? -avoin webinaarisarja jatkuu 17.2.2022

Itä-Suomen yliopisto järjestää webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään eri tieteenaloilla. 

Opiskelija, kasvata ymmärrystäsi tieteestä ja osallistu! Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa keskustelemaan!

Käytä aihetunnistetta #tiedepuhetta sosiaalisessa mediassa.

Torstaina 17.2. kello 15.00–15.45 aiheena on Poikkeustilan herättämät tutkimusaiheet teologian ja psykologian aloilla. Keskustelijoina ovat läntisen teologian yliopistonlehtori Suvi-Maria Saarelainen ja psykologian yliopistonlehtori Petri Karkkola.

Webinaarisarjan on ideoinut sovelletun fysiikan yliopistonlehtori Lasse Heikkinen yhdessä Kirjaston erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaskan ja Kielikeskuksen yliopistonlehtori, digipedagogiikan fasilitaattori Susanna Kohosen kanssa. He haastavat yleisön mukaan keskusteluun.

Pääset osallistumaan 17.2. webinaariin tästä Zoom-linkistä. Seuraavat webinaarit pidetään torstaina 24.3. kello 15.00–15.45 ja torstaina 28.4. kello 15.00–15.45.

Lisätietoja webinaarisarjasta antaa Lasse Heikkinen, sähköposti lasse.heikkinen@uef.fi.

Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä -webinaarisarjan tallenteita pääsee katsomaan tältä verkkosivulta.

Uefilainen, kehitä työelämä- ja opiskelutaitojasi verkkovalmennuksissa!

Uef Hyvinvoinnin Avaimia

Itä-Suomen yliopisto on hankkinut henkilöstönsä ja opiskelijoidensa käyttöön verkkovalmennuksia, jotka auttavat jokaista kehittämään tärkeimpiä työelämä- ja opiskelutaitojaan.

”Hyvinvoinnin avaimia – 5 askelta tulevaisuuden työelämätaitoihin” -verkkovalmennukset tukevat itsensä johtamisen taitoja, joiden merkitys korostuu työelämän ja opiskelun muutoksessa. Muutos edellyttää oman työn ja ajankäytön hallintaa, vastuuta oman osaamisen kehittämisestä, muutoskykyä, uudenlaista ajattelua, hyvinvoinnista huolehtimista, mielekkyyden näkemistä työssämme ja sujuvaa vuorovaikutusta.

Valmennukset koostuvat muutaman minuutin pituisista tietoiskuista laajempiin kokonaisuuksiin. Verkkovalmennuksia voi suorittaa joustavasti juuri silloin kuin se itselle sopii.  Valmennukset ovat maksuttomia ja yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden käytettävissä 31.1.2023 saakka. Valmennukset löytyvät kirjautumalla UEF-tunnuksilla Moodleen: Hyvinvoinnin Avaimia – 5 Askelta Tulevaisuuden Työelämätaitoihin.

Verkkovalmennukset perustuvat tutkimukseen. Valmennusten sisällöstä vastaa Academy of Brainin asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovat psykologi, FT Ville Ojanen, johdon coach Jarmo Manner ja professori Minna Huotilainen.

Tervetuloa mukaan kehittämään tulevaisuuden työelämätaitoja!

Lisätietoja:

Anne Kauppinen, henkilöstöasiantuntija, anne.kauppinen@uef.fi

Virva Pietarinen, henkilöstöasiantuntija, virva.pietarinen@uef.fi

Heidi Honkanen, henkilöstöpalveluiden harjoittelija, heidi.honkanen@uef.fi