Hätätilanteessa soitto 112.
YTHS
- Ajanvaraus (avautuu uuteen välilehteen) Self-palvelussa myös MieliChat
Joensuu
Kuopio
Puhelimet ja chatit
Turvallisuus yliopiston kampuksilla
Yleisiä toimintaohjeita turvallisuussivustolla Intranetissä (avautuu uuteen välilehteen, vaatii kirjautumisen).
Kampuksilla tapahtuvissa kriisitilanteissa voit olla yhteydessä kriisinhallintaryhmään esim. turvallisuuspäällikkö Juha Pulkkiseen tai työsuojelupäällikkö Katri Hartikaiseen. Lisätietoa kriisinhallintaryhmästä Intranetin turvallisuussivustolla (avautuu uuteen välilehteen, vaatii kirjautumisen).
Keskusteluapua kriisitilanteissa saat myös kampuspapeilta.
YTHS
Opiskelijana olet oikeutettu asioimaan myös oman kotikuntasi tai opiskelupaikkakuntasi terveysasemilla. Kunnalliset terveyspalvelut ovat avoinna vuorokauden ympäri.
Kelan ohjeet opiskelijan sairaslomaan (avautuu uuteen välilehteen).
Sisäympäristön ongelmatilanteet
Opiskellessa sattuneet tapaturmat ja vahingot
Tukipuhelimia ja chatteja
Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanteen ohella Venäjän aiheuttamat sotatoimet Ukrainassa saattavat aiheuttaa monenlaista huolta, ahdistusta tai pelkoa. Sinun ei tarvitse jäädä yksin huolta aiheuttavien ajatustesi kanssa. Jos haluat keskustella tilanteesta tai tarvitset apua, voit aina kääntyä puoleemme.
Seuraa yliopiston koronavirussivustoa (avautuu uuteen välilehteen) sekä Opiskelijoiden tuki ja opetusjärjestelyt Ukrainan sotaan liittyen -sivua Kamussa.
Voit myös soittaa Mieli ry:n kriisipuhelimeen (avautuu uuteen välilehteen).
Itsehoitoa ja hyödyllisiä linkkejä
Toimintaohjeet epäasiallisen kohtelun ja häirinnän tilanteisiin (ohjeistus KAMUssa).
ISYYn häirintäyhdyshenkilöt (avautuu uuteen välilehteen)
UEF:n häirintäyhdyshenkilö (1.8.2023 alkaen)
- opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Juurela, koulutuspalvelut puh. +358 40 516 2572
Lue lisää tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Itä-Suomen yliopistossa kamu-sivulla
Joensuun Jomoni. Oletko itse tai joku läheisesi kokenut rasismia? Oletko todistanut tilannetta, jossa joku käyttäytyi rasistisesti? Haluatko työsi vuoksi keskustella rasismista tai tietoosi tulleesta syrjintätapauksesta? Ota yhteyttä Joensuun seudun rasisminvastaiseen työryhmään. Voit myös kertoa asiasi meille tämän lomakkeen avulla (avautuu uuteen välilehteen)
Valtakunnallista apua
Oppimisen apuvälineitä
Luki- ja matematiikkatestaus
Miten hakeutua luki- tai matematiikkatesteihin?
Jos olet opiskelija, ota yhteyttä ensisijaisesti YTHS:ään tai Joensuussa Lukijoseen. Jos olet työterveydenhuollon piirissä, ota yhteyttä ensisijaisesti työterveyslääkäriisi. Jos et pääse luki- tai matematiikkatesteihin yllämainituilla tavoilla, varaa aika ensisijaisesti paikkakuntasi terveyskeskukseen. Jos käytät yksityisiä lääkäripalveluja, niin voit tiedustella, onko heidän kauttaan mahdollista suorittaa luki- tai matematiikkatesti. Mikäli olet työtön tai muutoin tuen piirissä, ole yhteydessä Kelaan, sosiaalitoimeen tai TE-toimistoon kysyäksesi mahdollisuutta luki- tai matematiikkatestien kustannusten helpottamiseen. Myös henkilövakuutus voi auttaa kustannusten helpottamisessa.
Lue lisää UEFn esteetön opiskelu -sivulla ja yksilölliset järjestelyt -sivulla.
Keskusteluapua yksinäisyyteen
Itä-Suomen yliopiston opiskelijoilla (myös jatko-opiskelijat) on kampuksesta ja asuinpaikkakunnasta riippumatta mahdollisuus saada maksutonta yksilöllistä keskusteluapua yksinäisyyteen Kuopion kriisikeskukselta, joko lähivastaanotolla, videoyhteydellä tai puhelimitse. Palvelu on osa Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanketta. Viiden kerran yksinäisyystyöskentelyn tavoitteena on yksinäisyyden kokemuksen ymmärtäminen ja lieventäminen. Työskentelyn tukena käytetään työkirjatyöskentelyä, jonka avulla voi löytää uusia näkökulmia ihmissuhteisiin ja keinoja yksinäisyyden lieventämiseen, ja oppia ymmärtämään yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia sekä niiden yhteyttä tunteisiin ja toimintatapoihin. Ajanvaraus nettiajanvarauksesta valitsemalla: “APUA YKSINÄISYYTEEN” tai ottamalla yhteyttä työntekijöihin (avautuu uuteen välilehteen).
Tietoa ja omahoitoa yksinäisyydestä ja jännittämisestä
Kohdennettua tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille
Perhe
Lähisuhdeväkivalta
Akuutissa tilanteessa soita 112
Lisätietoa Opintopsykologi -sivulta.
Nyyti Ry (avautuu uuteen välilehteen) on valtakunnallinen korkeakouluopiskelijoiden tukikeskus. Nyyti tarjoaa mm. ilmaisia chat-keskusteluja, ryhmätoimintaa ja omahoito-ohjeita.