Uuden opiskelijan ilmoittautuminen

Tämä ohje koskee uusia opiskelijoita, jotka on yhteishaussa hyväksytty suorittamaan alempaa (kandidaatin) ja/tai ylempää (maisterin) korkeakoulututkintoa ja joiden opinto-oikeus alkaa 1.8.2018 tai 1.1.2019 (syksyn haussa valitut opiskelijat).

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ennen yliopistoon ilmoittautumista sinun on otettava opiskelupaikka vastaan. Paikan vastaanoton voit tehdä sähköisesti opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Yliopistoon ilmoittautuminen tehdään samassa paikassa, jossa olet ottanut paikan vastaan eli opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Voit tehdä ilmoittautumisen opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä tai viimeistään 31.8.2018, jolloin ilmoittautumisaika päättyy. Syksyn haussa valittujen ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2019.

Paikan vastaanoton jälkeen klikkaa linkkiä ’Siirry ilmoittautumaan’. Ohjaudut opintopolku.fi:n yhteydessä olevaan OILI-ilmoittautumispalveluun.

OILI-ilmoittautumispalvelun etusivulla näkyy koulutus, johon olet ilmoittautumassa. Ilmoittautumislomakkeelle pääset ’Ilmoittaudu’-painikkeesta.

Ilmoittaudu syys- ja kevätlukukaudelle joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi (syksyn haussa valitut ilmoittautuvat vain kevätlukukaudelle).  Läsnäolevaksi ilmoittautuvan on maksettava Itä-Suomen ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Ylioppilaskunnan maksun lisäksi voit maksaa vapaaehtoisia maksuja. Voit ilmoittautua poissaolevaksi vain siinä tapauksessa, että sinulla on yliopistolaissa määritelty poissaolon syy. Lue lisää kappaleesta ’Poissaolevaksi ilmoittautuminen ensimmäisenä lukuvuotena’..

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä opintopalveluihin.

Alta haitarivalikoista löydät lisää tietoa ilmoittautumiseen liittyvistä asioista.

Lisätietoja opintopalveluista

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä opintopalveluihin. Katso opintopalveluiden tarkemmat yhteystiedot ja puhelinnumerot.