Tarkenna hakuasi

32977 YUFE suomeksi

YUFE Student Journey -ohjelma

YUFE Student Journey

YUFE Student Journey on opinto-oikeus ja ohjelma, jonka puitteissa Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelija voi opiskella YUFE Allianssiin kuuluvissa yliopistoissa maksimissaan kahden vuoden ajan ilmaiseksi.

Student Journey -opiskelijana voit suorittaa YUFEssa kielikursseja, tehdä virtuaalisia opintoja ja lähteä vaihtoon johonkin YUFE Allianssin partneriyliopistoista oman valintasi mukaisesti. Voit opiskella samanaikaisesti useiden eri yliopistojen opintojaksoilla.

Päätettyäsi YUFE Student Journey -opintosi, saat todistuksen, jossa näkyvät kaikki opintosi ja muu osallistumisesi allianssin toimintaan. YUFEssa ansaitut opintopisteet voidaan lukea osaksi tutkintoasi UEFssa.

Hakukelpoisuus

YUFE Student Journey -ohjelmaan hakeminen ja osallistuminen on mahdollista kaikilla tutkintotasoilla.

Kandidaattitasolla hakeminen edellyttää vähintään yhden lukuvuoden verran suoritettuja opintoja. Ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat kuitenkin hakea jo kevätlukukaudella seuraavan syksyn aloitukseen. Maisteri- ja jatko-opiskelijat voivat hakea heti opintojensa alussa.

Vaatimuksena on vähintään B2 –tasoinen englannin kieli. YUFE järjestää Student Journey -hakuja yleensä syys- ja kevätlukukauden alussa.

Hakeminen

YUFE Student Journey -ohjelmaan haetaan täyttämällä hakemus YUFEn virtuaalikampuksella

  1. Luo profiilisi ("Create account")
  2. Täytä hakemuslomake (-> Student -> Application Form YUFE Student Journey). Tarvittavat liitteet:
    • opintosuoritusote Pepistä
    • kielitaito: englannin kieli (B2 taso)
      • Ei vaadita kansainvälisten tutkinto-ohjelmien opiskelijoilta, joissa opetuskieli on englanti
      • Mikä tahansa B2-tason suoritettu englanninkielen kurssi UEFssa (esim pakolliset tutkintoon sisältyvät akateemisen englannin kurssit). Liitä hakemukseen opintorekisteriotteen, jossa kurssisuoritus näkyy.
      • Aiempi kielitestitulos
      • Ylioppilastutkinto, jossa englanti kirjoitettu
    • Dialang (ilmainen omatoiminen kielitestipalvelu verkossa)

Kevään 2024 haku ohjelmaan on käynnissä 2.4. ‒ 24.5.2024.

Lisätietoa Student Journeyn tarjoamista mahdollisuuksista saat osallistumalla johonkin verkossa hakuaikaa ennen ja sen aikana toteutettavista Online Open Day -infotilaisuuksista. Niissä voit kysyä myös lisätietoja suoraan sinua kiinnostavan YUFE-yliopiston edustajalta. Tilaisuudet toteutetaan englanniksi. Ilmoittautumislinkit kevään 2024 tilaisuuksiin:

Voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen yufe@uef.fi ja kysyä lisätietoja.

Vaihto-opiskelu

Student Journey -opiskelijana voit hakea fyysiseen vaihtoon jäsenyliopistoihin.  Opiskelija on hakukelpoinen YUFE-vaihtoon Erasmus+ -liikkuvuusapurahalla*, mikäli toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

  1. Opiskelijalla on aktiivinen YUFE Student Journey -oikeus
  2. Opiskelija on ilmoittautunut suorittamaan vaihdossa YUFE Minor-sivuaineen.

Erillinen hakukuulutus julkaistaan sivulla Vaihto-opiskelun hakuilmoituksia, kun hakuaika on käynnissä (ks. YUFE-vaihtohaku tai YUFE-täydennyshaku).

YUFE Minor -sivuaineet

YUFE Minor – sivuaineen suorittaminen vaihdossa

Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden on mahdollista suorittaa 30 op:n laajuinen YUFE Minor -sivuaine vaihto-opintojen aikana. Suoritukseen sisältyy vaihtojakso. Sivuaineopintoihin hakeutuminen ei edellytä Student Journey -oikeutta.

Toistaiseksi valittavissa on 13 eri sivuainekokonaisuutta, joista osa käynnistyy keväisin, osa syksyisin ja jotkut ovat tarjolla molempina lukukausina. Uusia YUFE-sivuainekokonaisuuksia rakennetaan parhaillaan. YUFE-sivuainehaku syksyn 2024 opintoihin on nyt käynnissä!

Opiskelija ilmoittaa Itä-Suomen yliopiston YUFE-tiimille (yufe@uef.fi) olevansa kiinnostunut suorittamaan tietyn YUFE Minorin vaihdossa. Tämän jälkeen hän voi lähettää vaihtohakemuksen SoleMOVEssa.

Suoritettu YUFE Minor on mahdollista hyväksilukea tutkintoon kokonaisena sivuaineena. Keskustele YUFE Minor -suunnitelmistasi omassa oppiaineessa asian varmistamiseksi.

YUFE-yliopistojen tarjoamista YUFE Minor-sivuaineista on saatavilla lisätietoa Itä-Suomen yliopiston YUFE-tiimiltä (yufe@uef.fi), YUFEn virtuaalikampukselta, sekä kansainvälisten asioiden koordinaattori Outi Väyryseltä.

Syyslukukaudella 2024 tarjolla olevat YUFE Minor -sivuaineet:

Opiskelijatarina linkki: https://www.uef.fi/fi/artikkeli/ainutlaatuinen-tutkinto-ja-kansainvalista-kokemusta-yufe-student-journey-opinnoista

Lisätietoja

Lista kaikista nykyisistä YUFE Minor-sivuaineista.

Kysy lisätietoja yufe@uef.fi.

Kielten opiskelu YUFEssa

YUFE Alliansin kumppaniyliopistojen opiskelijat voivat opiskella kieliä ilmaiseksi verkossa. Tarjous koskee englantia ja muita YUFEn kansallisia kieliä, eli suomea, saksaa, puolaa, kroatiaa, kreikkaa, espanjaa, ranskaa ja hollantia. Myös joitakin muita kieliä, kuten kiina ja venäjä on ollut valittavissa.

Nykyisellään YUFEn kielikurssit ovat tarjolla vain Student Journey -opiskelijoille, joten muista hakea ensin Student Journey -ohjelmaan.

Kielikursseja löytyy alkeis- ja perustasoilta ja niiden laajuus vaihtelee 2-5 opintopisteen välillä. Kielikursseille osallistuva voi saada myös YUFE Language Star -tunnustuksen.

YUFEn uudet Online Language Café -verkkokielikahvilat ylläpitävät ja vahvistavat erityisesti keskustelutaitoja eri kielillä. Kielikahvilat kokoontuvat 90 minuuttia kerrallaan 8 viikon ajan natiivien tai lähes natiivien tuutoreiden vetäminä.

Verkkokielikahvilan tuutoriksi voi hakeutua myös ilman Student Journey -oikeutta. Tuutorina toimimisesta saa YUFE Civic Star -tunnustuksen. Tutoroinnista saa myös opintopisteitä (opintojakso 1131019 Language Cafe, vetäjä, 2 op).

Voit tutustua tämänhetkiseen kielikurssitarjontaan vierailemalla YUFEn Virtuaalikampuksella. (-> Explore YUFE Courses -> Language Courses).

Vapaaehtoistyö

Suomessa ja muuallakin Euroopassa järjestöjen tekemä ns. kolmannen sektorin työ ammattimaistuu nopeasti, ja se tarjoaa asiantuntijatöitä yhä suuremmalle joukolle korkeakoulutettuja. Vapaaehtoistyössä kartutat taitojasi, hankit hyödyllisiä työelämävalmiuksia, verkostoidut – ja saat palvella toisia omalla osaamisellasi.

Voit osallistua eri järjestöjen työhön joko suoraan tai YUFE Volunteering -ohjelman kautta.

YUFE Volunteering -ohjelma tarjoaa sinulle vapaaehtoistyön mahdollisuuksia sekä kampuskaupungissasi että opiskelijavaihdon aikana YUFE-partneriyliopistossa. Useat YUFE-yliopistot mahdollistavat myös etäyhteyden kautta tehtävää vapaaehtoistyötä.

UEFssa voit tehdä YUFE Volunteering -vapaaehtoistyötä tietyissä järjestöissä Joensuussa ja Kuopiossa, tai antaa osaamistasi yhteisön käyttöön eri aihepiirien kysymyksiin vastaavissa Help Desk -neuvontapalveluissa. Help Desk -palveluja tarjotaan kasvokkain, verkossa tai hybridisti, suomeksi, englanniksi tai muulla kielellä.

Yli 50h YUFE Volunteering -vapaaehtoistoimintaan osallistumisesta saa YUFE Civic Star -tunnustuksen. Sen avulla voi osoittaa osaamista ja aktiivisuutta esimerkiksi työnantajalle.

Pääaineestasi riippuen voit saada toiminnasta myös opintopisteitä (2 op).  Keskustele etukäteen omassa oppiaineessasi, soveltuisiko ajattelemasi vapaaehtoistyö esimerkiksi osaksi vapaavalintaisia opintojasi, tai opintojaksoa, jossa opinnollistaminen on yksi suoritustavoista.

Käy tutustumassa mahdollisuuksiin YUFE virtuaalikampuksessa (-> explore YUFE courses -> Civic Engagement Activities). Jos löydät itsellesi sopivan tehtävän, rekisteröidy virtuaalikampuksen käyttäjäksi (Create account) ja ilmoittaudu kyseiseen tehtävään SEKÄ kaikille eri maissa YUFE Volunteering -ohjelmaan osallistuville yhteiseen englanninkieliseen CEA Intro Training Session -perehdytyskoulutukseen (kesto 1,5h).

Perehdytyskoulutuksia järjestetään ympäri vuoden n. 2 kk:n välein. Jos seuraava mahdollinen perehdytyskoulutus on vasta tehtäväsi alkamisen jälkeen, voit aloittaa vapaaehtoistyön myös ennen perehdytystä. Civic Star -tunnustuksen saaminen kuitenkin edellyttää perehdytyksen suorittamista, joten se kannattaa suorittaa ensi tilassa.

Jos et löydä sopivaa tehtävää, ota yhteyttä yufe@uef.fi ja jutellaan lisää!

YUFE Challenge Teams

Jos sinua kiinnostaa ratkaista oikeaa ongelmaa ja kuulua dynaamiseen, monialaiseen ja monikulttuuriseen tiimiin muutamien kuukausien ajan, YUFE Challenge Teams voi olla sinun juttusi.

YUFE Challenge Teamsin tavoitteena on kehittää luovaa ajattelua ja muita vaativia työelämätaitoja monialaisen yhteistyön kautta. Haasteet toteutetaan englanniksi verkossa. Haasteen ratkaiseminen edellyttää noin 60 tunnin työpanosta, mutta tässä voi olla haastekohtaista vaihtelua.

Haastetiimien tehtävä on löytää innovatiivisia yhteiskunnallisia, tieteellisiä ja teknologisia ratkaisuja kansalaisten tai organisaatioiden esittämiin oikean elämän haasteisiin. Tiimit muodostuvat yliopistojen opiskelijoista, opetus- ja tutkimushenkilökunnasta, sekä soveltuvilta osin alueen asukkaista sekä kolmannen sektorin tai elinkeinoelämän edustajista. Kuka tahansa UEFn opiskelija voi päästä YUFE Challenge Teamin jäseneksi.

Haasteen lopuksi tiimit esittelevät tuloksensa ja saavat arvioinnin. Osallistujat saavat vaivannäöstään YUFE Professional Star -tunnustuksen. Voit myös hakea osaamisen tunnistamista omasta oppiaineestasi 2op:n verran.

Uusien tiimien hakukuulutuksista tiedotetaan UEFn ja YUFEn verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavilla ja täällä Kamussa.

Kevään 2024 haku on päättynyt ja varsinaiset haasteet toteutuvat 28.02.- toukokuu 2024, tulosten esittely ja arviointi kesäkuussa 2024.

Lue lisää englanniksi YUFEn verkkosivuilta: YUFE entrepreneurship and Innovation tai lähetä kysymyksesi yufe@uef.fi

Tule tekemään YUFEa!

Opintojen, vapaaehtoistehtävien ja muiden aktiviteettien lisäksi voit päästä mukaan YUFEn toimintaan myös opiskelijaedustajana.

YUFE Student Forum varmistaa, että opiskelijoiden ääni kuullaan kaikessa YUFEn kehittämistyössä ja päätöksenteossa. Jokaisella jäsenyliopistolla, UEF mukaan lukien, on oma kandidaatti- maisteri- ja jatkotutkintotason edustajansa YUFEn Student Forumissa.

YUFEn Student Forumiin haetaan uusia opiskelijaedustajia yleensä keväisin, mutta tutkintonsa valmiiksi saaneen edustajan paikka voi avautua myös muuhun aikaan vuodesta.

Jos haluat saada ensikäden tietoa YUFE Student Forum -edustajana toimimisesta, voit konsultoida suoraan nykyisiä edustajia lähettämällä viestin uef-YUFEStudentReps@groups.uef.fi -osoitteeseen.

YUFEen liittyviä kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia voit tiedustella osoitteesta info@yufe.eu.

YUFEn omia ja partneriyliopistojen avoimia työpaikkoja voit seurata täältä https://virtualcampus.yufe.eu/p/careeropportunities.