Terveystieteiden kandidaatit voivat toimia ravitsemus- ja elintarvikealan tehtävissä järjestöissä, elintarviketeollisuudessa sekä ravitsemispalveluiden piirissä.
Ravitsemustieteen pääaineesta valmistuneet terveystieteiden maisterit voivat toimia esimerkiksi tuoteasiantuntijoina elintarvike- ja lääketeollisuudessa, sekä hallinto- ja asiantuntijatehtävissä ruokapalveluissa, järjestöissä, yhdistyksissä ja urheiluseuroissa sekä yrittäjinä. Ravitsemusterapiaopinnot suorittaneet ovat päteviä toimimaan ravitsemusterapeutteina sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja kuntoutuskeskuksissa. Ravitsemusterapeutiksi laillistamista anotaan Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta.
Terveystieteiden maisterin tutkinnon suorittaminen antaa valmiudet myös tieteelliseen jatkokoulutukseen lisensiaatin ja tohtorin tutkintoja varten.