Tarkenna hakuasi

8870 Hoitotiede: Tohtoriohjelma

Terveystieteiden tohtoriohjelma, hoitotiede

Hoitotieteen tieteenalakohtaista jatkokoulutusta järjestetään terveystieteiden tiedekunnan terveystieteiden tohtoriohjelmassa. Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen alan tohtorikoulutuksen tavoitteena on kouluttaa korkeatasoisia ja kansainvälisesti orientoituneita hoitotieteen tutkijoita ja tohtorikoulutuksen saaneita asiantuntijoita erilaisiin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin. Lisäksi tavoitteena on monitieteisen tutkimuksen vahvistaminen. Tohtoriohjelma toimii kiinteässä yhteistyössä Hoitotieteen valtakunnallisen tohtorikoulutusverkoston kanssa. Verkostossa ovat mukana Tampereen, Turun, Oulun ja Itä-Suomen yliopistot sekä Åbo Akademi. Tohtorikoulutukseen liittyy monipuolinen yhteistyö tieteenalojen välisissä tohtoriohjelmissa. Opiskelijat voivat käyttää myös kansainvälisten verkostojen tarjoamaa koulutusta ja muita yhteisten tohtoriohjelmien tarjoamia mahdollisuuksia.

Tohtoriohjelmassa suoritettavat tutkinnot

Terveystieteiden tohtoriohjelmassa hoitotieteen pääaineessa voi suorittaa seuraavat jatkotutkinnot: terveystieteiden lisensiaatin (TtL) ja terveystieteiden tohtorin (TtT) tutkinto, filosofian lisensiaatin (FL) ja filosofian tohtorin (FT) tutkinto.

Tohtoriohjelmaan hakeminen

Terveystieteiden tohtoriohjelmaan voi hakea neljä kertaa vuodessa. Lisätietoa hakemisesta yliopiston verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

Opiskelijat valitaan vuosittain ilmoitettavalla valintaprosessilla ja laitoksen ohjaajaresurssien arvioinnin perusteella. Tietoa tutkimushankkeista saa laitoksen verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen) ja laitoksen professoreilta. Tohtoriohjelma voi halutessaan pyytää hakijat haastatteluun tai videohaastatteluun.

Tohtoriohjelman jatko-opinnot muodostuvat yleisistä valmiustaito-opinnoista ja tieteen ja tutkimusalan jatko-opinnoista. Jatko-opinnot suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan ja ohjaajien kanssa sekä laaditaan henkilökohtainen jatko-opintosuunnitelma. Tohtoritutkinnolle varataan noin neljän vuoden aika, mikäli opiskelu tapahtuu päätoimisesti. Tohtoriohjelman teoreettisten opintojen laajuus on 40 op. Se sisältää 5–15 op yleisiä valmiustaito-opintoja (mm. tieteen teoria ja filosofia, hyvä tieteellinen käytäntö, viestintä- ja ryhmätyötaidot), 25–35 op tieteen- ja tutkimusalan opintoja (mm. tutkimusmetodologia, hoidon eettiset kysymykset, ikääntyvien, terveysalan koulutuksen tutkimus, perhehoitotiede, terveyden edistäminen, terveyspalvelujärjestelmätutkimus, tulostutkimus) ja tutkimustyön eli väitöskirjan/lisensiaattitutkimuksen.