Tarkenna hakuasi

8601 LL Opas Kuulustelujen järjestäminen

Kuulustelujen järjestäminen

Yleisiä ohjeita kuulustelujen järjestämisestä:

  • Kännykät ja muut älylaitteet tulee ehdottomasti jättää laukkuihin tenttisalin seinustalle virrat sammutettuna tai äänettömäksi säädettynä tai kokonaan salin ulkopuolelle. Mikäli tenttijällä havaitaan älylaite tenttitilanteessa, voidaan hänet poistaa tentistä ja suoritus mitätöidään.
  • Kuulustelutilaisuuksissa on oltava riittävä määrä valvojia, jotta kuulustelun aloitus, valvonta ja päättyminen sujuvat viivytyksittä. Yli kahden tunnin kuulustelusta voi poistua WC:n valvotusti. WC-käynti lasketaan tenttitilanteeksi.
  • Tentissä käytetään pääsääntöisesti sekä opiskelijan nimeä että numeroa opiskelijoiden tarkan ja vaivattoman tunnistamisen vuoksi.
  • Mikäli opiskelija tahtoo tenttiä useamman tentin yhdellä kertaa, ei opiskelijalla ole käytössään lisäaikaa vaan ainoastaan kyseiseen kuulustelukertaan varattu aika.
  • Erityisjärjestelynä (vrt. lukihäiriö) voidaan myöntää enimmillään 30 min lisäaikaa resurssien sallimissa rajoissa.
  • Opiskelijoiden tunnistaminen tentissä tapahtuu nimen, numeron sekä opiskelijakortin tai muun henkilöllisyystodistuksen avulla.
  • Mikäli opiskelija ei saa ottaa kysymyspaperia lähtiessään mukaansa, on siitä ilmoitettava erikseen.
  • Uusintakuulustelujen tulee olla vaikeusasteeltaan varsinaista kuulustelua vastaavia.

TS 30§ Kuulustelujen järjestäminen
Kuulustelutilaisuudesta saa poistua aikaisintaan kolmekymmentä (30) minuuttia kuulustelun alkamisesta, minkä jälkeen kuulusteluun ei oteta myöhästyneitä. Kuulustelutilaisuuteen saa tuoda vain kuulustelussa tarvittavat välineet.
Erityisjärjestelyjä tarvitsevan opiskelijan on pyydettävä erityisjärjestelyjä kuulusteluun ilmoittauduttaessa.
Kuulusteluun osallistuvan on tarvittaessa todistettava henkilöllisyytensä. Kuulustelussa pidetään luetteloa kuulusteluun osallistuneista.
Tiedekunnat sekä erillis- ja palvelulaitokset antavat tarkempia määräyksiä etätenttien järjestämisestä.