Refine your search

9490 TE opas Harjoittelu

Harjoittelu

Harjoittelun laajuudesta ja harjoittelupaikasta sovitaan etukäteen HOPS-ohjaajan kanssa. Harjoittelun hyväksytty suorittaminen edellyttää harjoittelun tekemistä harjoittelusuunnitelman ja -sopimuksen mukaisesti sekä harjoittelukertomuksen hyväksymistä. Harjoittelusopimus ja ohjeet harjoittelupäiväkirjan sekä harjoittelukertomuksen laatimisesta löytyvät Terveyden edistämisen opintoyhteisöstä.

Yleensä harjoittelu on palkatonta. Tässä tapauksessa opiskelija kuuluu yliopiston vakuutusturvan piiriin. Mikäli harjoittelupaikkaa maksaa palkkaa, on työnantajanhuolehdittava myös vakuutusturvasta.

Ulkomailla suoritettavan harjoittelun päämääränä on tukea opintoja sekä kehittää edelleen opiskelijan ammatillisia valmiuksia kansainvälisiä työtehtäviä varten. Kansainvälisessä harjoittelussa opiskelija voi kartuttaa työkokemusta, kohdemaan tapa-ja yrityskulttuurin tuntemusta, hankkia hyödyllisiä kontakteja ja kohentaa kielitaitoa. Yleensä harjoittelun on kestettävä vähintään kolme kuukautta ja sen on liityttävä opiskelijan pää-tai sivuaineen opintoihin. Kansainväliseen harjoitteluun voi hakeutua harjoittelijavaihto-ohjelmissa.