Refine your search

3273 Tiedekuntien ohjeet opinnäytetöihin liittyen

Filosofisen tiedekunnan opinnäytetyöohjeet

Filosofisen tiedekunnan opinnäyteohjeet ovat tiedekunnan opinto-oppaassa. Opas löytyy Kamusta.

Luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunnan opinnäytetyöohjeet

Pro gradu -tutkielman valmistuttua katso opinnäytetyön tarkastuksesta tiedekunnan ohjeet.

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan opinnäytteet ovat luettavissa yliopiston kirjaston eRepo-palvelusta –palvelusta. Mikäli opinnäytteellä ei ole e-julkaisulupaa, se on luettavissa kampuskirjastojen e-Gradu -päätteiltä sähköisessä muodossa (ei lainattavissa). Näiltä päätteiltä on mahdollista ottaa tuloste opinnäytteestä, tulostamisesta peritään hinnaston mukainen maksu. Kaikenlainen digitaalinen kopiointi (mm. muistitikulle) tai tiedoston edelleen lähettäminen on kiellettyä.

Lisätietoja antavat yksikön pro gradu -tutkielmien ja syventävien opintojen opinnäytetöiden käsittelijät.

Kypsyysnäytteet

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaneuvosto on vahvistanut ohjeen tutkielmien yhteydessä suoritettavien kypsyysnäytteiden toteuttamiseen (pdf).

Terveystieteiden tiedekunnan opinnäytetyöohjeet
Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan opinnäytetyöohjeet

 

Kandidaatin tutkielma

Kandidaatin tutkielma on kandidaatin tutkintoon pakollisena kuuluva opinnäyte. Kandidaatin tutkielma voi olla pakollinen myös sivuaineopiskelijalle, jos opiskelija suorittaa aineopintokokonaisuutta. Tässä on kuitenkin oppiainekohtaisia eroja.

Kandidaatin tutkielman tavoitteena on kehittää opiskelijan valmiuksia

  1. tieteelliseen kirjoittamiseen
  2. tieteellisen tiedonhankintaan ja käsittelyyn sekä tieteenalan argumentoinnin hahmottamiseen
  3. tieteelliseen ajatteluun ja tieteelliseen työskentelytapaan.

Tutkielman ohjeellinen laajuus on noin 20–30 sivua. Tarkempia ohjeita kandidaatin tutkielmasta antaa laitos.

Pro gradu -tutkielma

Pro gradu -tutkielman tavoite on kehittää tutkimuksen perusvalmiuksia, joita ovat kyky

  1. itsenäiseen tiedonhankintaan,
  2. olemassa olevan tiedon analysointiin ja kriittiseen arviointiin,
  3. tutkimustyön suunnitteluun ja toteuttamiseen,
  4. itsenäisen tiedon tuottamiseen ja soveltamiseen.

Tutkielman ohjeellinen laajuus voi vaihdella tieteenaloittain, mutta on yleensä n. 60–100 sivua. Pro gradu -tutkielma laaditaan laitoksen opetussuunnitelmassaan määräämällä kielellä.

Pro gradu -tutkielma voidaan laatia myös kahden tai useamman opiskelijan ryhmätyönä (oppiaineesta riippuen). Kunkin opiskelijan osuus arvostellaan tällöin erikseen. Pro gradu -tutkielma voidaan oppiaineesta riippuen tehdä myös artikkelimuotoisena. Näistä muodoista, kuten muistakin pro gradu -tutkielman tekemiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja saa pääaineen professorilta ja opettajilta.

Pro gradun tiivistelmä

Opiskelijan on laadittava pro gradu-tutkielmasta tiivistelmä. Tiivistelmän pituus on 1 sivu ja se liitetään pro gradu -tutkielmaan kansilehden ja sisällysluettelon väliin. Tiivistelmän laatimiseen saa ohjeita omalta pääainelaitokselta.

Pro gradun arvosteluasteikko

Pro gradu -tutkielma arvostellaan asteikolla 0-5.

Gradun julkisuusaste

Pro gradu -tutkielma on julkinen opinnäyte, jolla on kaksi julkisuusastetta. Gradua jätettäessä valitaan  julkisuusaste kahdesta vaihtoehdosta. Gradu tulee sähköisesti käytettäväksi joko ns. kampuskäyttöisenä opinnäytteenä tai open access -opinnäytteenä. Itä-Suomen yliopisto on sitoutunut avoimen tieteen periaatteisiin ja suosittaa gradun julkaisemistavaksi open access. Gradun julkaiseminen kampuskäyttöisenä on hyväksyttävissä vain perustellusta syystä.

e-Gradu päätteiltä käytettävät opinnäytteet

Kaikissa Itä-Suomen yliopiston kampuskirjastoissa on pääte, jolta voi lukea pro gradu -tutkielmia, jotka eivät ole vapaasti luettavissa internetin välityksellä. Näiltä päätteiltä on mahdollista ottaa maksullinen tuloste. Kaikenlainen digitaalinen kopiointi (mm. muistitikulle) tai tiedoston edelleen lähettäminen on kiellettyä.

Open Access -opinnäytteet

Vapaasti internetin välityksellä luettavat opinnäytteet on mahdollista tallentaa omalle tietokoneelle tai tabletille off-line -käyttöä varten. Gradu on mahdollista myös tulostaa. Lisätietoa Open Access -julkaisumallista löytyy mm. kirjaston Open UEF –sivulta. Valitsemalla Open Access -julkaisutavan, olet mukana avoimen tieteen edistämisessä.

Kahden tekijän yhteinen gradu

Mikäli gradu on tehty yhteistyönä toisen tekijän kanssa, lomakkeelle tulee syöttää myös toisen tekijän sähköposti. Kun lomakkeen tiedot on lähetetty, saa työn toinen tekijä asiasta hyväksymispyynnön sähköpostiinsa. Työ etenee tarkastukseen vain jos toinenkin tekijä hyväksyy gradun tarkastukseen lähettämisen. Tämänkin vuoksi on tärkeää olla tarkka toisen tekijän kirjaamisessa.

Plagiaatintunnistus

Sähköisen plagiaatintunistusjärjestelmän käyttö tiedekunnassa -ohje (pdf) täydentää yliopiston rehtorin ohjetta plagiaatintunnistusjärjestelmän käyttöönotosta.